A GYED után visszamennék dolgozni 4 vagy 6 órában. Hogyan alakul a bruttó jövedelmem? (tudásbázis kérdés)
köszönöm!
nem értettem mire gondolsz eddig, de így már világos.:)
én is épp így jártam hogy felvették bölibe szept.től de a gyed februáig tartott:P
nekem nem érte meg vissza menni...
most meg jön a kicsi:DD
sok sikert:)))
Könnyen így értelmezhető a törvény, igen, mert nem egyértelmű a megfogalmazás teljesen, de:
akkor szurkolok hogy vissza vegyenek:) mert ugye nem kötelesek levinni az óráid számát...
viszont én nagyot néztem valamin, nem tudom tudsz e róla hogy július 1-től változik a trv és nem lesz védett az anyuka akinek még nincs 3éves a gyereke de dolgozik gyes mellett!
szvl vigyázz mert július 1-től kirúghatnak minden további nélkül,persze meg kell indokolniuk,de semmiből nem tart nekik azt írni rá hogy leépítés:(((
gondold meg hogy tuti maradsz e majd juli 1 után is, mármint lesz e szükség rád, nehogy két szék közül tudod....:(
most olvasom h egyedül nevelést kellett volna x-elnem:
így a nettók nem változnak elvileg a kalkulátor szerint...
meg is van 107300ra kell kötelezően felemelniük a bruttódat
ebből arányosan a bruttód:
6 órában 80 475 ft,nettója két gyereknél: 65 587ft
4 órában 53 650 ft, nettója két gyereknél: 43 725 ft
úgy számoltam h nem neveled őket egyedül:)
én 1 hónapja zártam le a céggel a dolgot, ugyanezeket kellett megnéznem, utána járnom mi jár stbstb, így biztos vagyok benne hogy pl az emelés ennyi lesz neked, és így már evidens a 4 ill 6 órád bruttója és nettója is:)
persze lehet 1-2 ft eltérés de több nem:)
:(
Bocsánat
szia,
ha vissza mész akkor van egy kötelező béremellés még ha nem is volt a cégnél, amit meg kell kapnod, ez egy állami béremelkedés évente van, közel 4%...
pl 100ezer burttónál nekem 113500ftra húzták fel,mondván nem volt emelkedés és ez a kötelező trv-ben előírt mérték...
Viszont azt írod hogy 93500ftot kaptál,most a minimálbér tudtommal 96500ft, szvl minimum annyit kellene kapnod 8órában...
ezt arányosan le kell osztanod 4 v 6 órára...
ha gondolod megkeresem azt ahol én is számoltam ezt a kötelező emelést neked... mindjárt írok még...
Apró megjegyzés csak, hogy ha a béred ez a 93500 Ft volt, amiből annó a mostani GYED-edet kiszámolták, akkor nem éri meg neked felvenni mindkét gyerek után az adókedvezményt ( se most se ha akár 8 órában mész vissza dolgozni), mert elbuktok vele pénzt. Meg kellene osztanotok egymás között.
93500 Ft-nak az SZJA-ja 14 ezer körül van, míg a kedvezményed 20 ezer Ft lehet.
57152 Ft
A fizupapíron mindig annyi GYED alatt, csak aznap változtatják meg a fizetést a 2 év alatt összegyűlt béremelésekkel ha van ilyen, amikor visszamész.
A nettó sok mindentől függ, pl, hogy te veszed -e igénybe a családi adókedvezményt, hány gyereketek van stb.
További ajánlott fórumok:
- Tudtok olyan helyet, ahol befogadnak egy számkivetett embert, nincs jövedelmem, segélyben nem részesülök, egyszerűen dolgozni akarok
- 3 gyerek mellett visszamenni dolgozni?
- Mennyi idős volt a gyereked, amikor visszamentél dolgozni?
- Hivatásos anyaság.Otthon maradni három v. több gyermekkel, vagy visszamenni dolgozni?
- Márciusban készülök visszamenni dolgozni, akkor telik le a GYED-em, és márciustól már GYES-en leszek így. GYES alatt felmondhatnak?
- Egytemi kolesz igénylésénél hány hónapra visszamenőleg kell a szüleim jövedelméről kimutatást küldeni?