A genetikai UH mindenható?! (tudásbázis kérdés)
Ismerősömnek a Prena Down részét csinálták meg. 3-4 éve 70 ezer Ft körül volt.
A helyedben viszont megcsináltatnám valamelyik hasonló tesztet teljes egészében, ha az amniocentézistől félsz. Tudom, rettenetesen drága...
Amennyiben az 1982 a születési éved, akkor mindenképp ajánlott a genetikai vizsgálat is (magzatvízből, vagy lepényből)
Szerinted az itteni esélylatolgatás mennyire megbízható és megnyugtató?
Nem mindenható, de mindneképpen minél hamarabb keress fel egy másik genetikust és szerintem valamilyen genetikai vérvétel is indokolt lenne, nem tudom, hogy bp-i vagy-e, de az Istenhegyi géndiagnosztikát nagyon dícsérik, elvileg szoktak hamar időpontot adni ilyen kétes esetekben, nem tudom, hogy a Covid mennyire kavart be.Szerintem a sima kombinált vérvétel itt nem annyira játszik, mert ha a nick nevedbe az 1982 a születési éved, eleve magasabb lesz a kockázati arány, nem nagyon leszel okosabb az eredménnyel.
Nem rosszindulatból mondom, ne vedd annak, de a 4.5-ös takaróredő eléggé sok, én minél hamarabb utánajárnék a dolgoknak.
Szívből kívánom,hogy minden rendben legyen, lehet, hogy csak tényleg elmérték, de szerintem a saját megnyugtatásodra is fontos lenne minél hamarabb keresni egy olyan intézményt, ahol nagyon jó gép van. :)
Nem mindenható, ebben a cikkben is írják, hogy az esetek 10%-ában mérnek vastagabb tarkóredőt.
Ne aggódj, és én is nagyon drukkolok, hogy kiderüljön: semmi baj!
Kedves Mindenki,akit érdekel és nem rosszindulattal olvassa!
12 hetes várandósként tegnap egy kellemetlen élményünk volt a genetikai ultrahangon. 4.5ös tarkóredőt mértek. Reménykedem,hogy a további,pontosabb vizsgálat vékonyabbnak méri,vagy felszívódik és végül egészséges gyerek születik. Vajon mennyi esélyünk lehet?
További ajánlott fórumok:
- Preimplantációs Genetikai Diagnosztika (PGD)
- Álnegatív kombinált teszt eredmény mennyire gyakori, tehát hogy negatív kockázat mellett mégis genetikai rendellenessége van a babának?
- SMA - egy gyógyíthatatlan genetikai betegség
- Meddőségi genetikai és immunológiai vizsgálat
- SMA - egy gyógyíthatatlan genetikai betegség (kicsit más oldalról)
- Kombinált tesztem szerint 1:12 az esély genetikai rendellenességre, így megyek genetikai UH-ra és magzatvíz-vizsgálatra. Volt így más is?