A fogamzásgátló meddig nyújt védettséget ha már nem szedi vki? (tudásbázis)
Szió,vcsak a gyógyszerszünetben véd utána már nem.
Pont most felejtettem ki a gyógyszer szünet után 2. nap egy tablttát és a tájékoztató azt írja,hogy kiegészítő fogamzásgátlás szükséges,vagyis a védelem csak a gyógyszerszünt hetére vonatkozik 100%-osan.
Szia!
én tavaly dokit váltottam, az új közölte, hogy évente 1 hónapot ki kell hagyni, mert különben kinyírom a peteérést. Abbahagytam a gyógyszert, nekem is a 6. hétre jött meg, de a legutolsó 2 hétben én is rosszul voltam, mellfeszülés, majd leszakadt a derekam, sőt időnként még menses görcseim is voltak. aztán megjött, és tartott 9 napig (persze nem végig intenzíven). aztán elmentem másik orvoshoz, ő mondta hogy hülyeség volt kihagynom, mert a mai orvosságok már más összetételűek mint régebben. Norcolutot mire írják? szerintem ha a teszt neg. lett, meg fog jönni előbb utóbb. de az biztos, akármilyen gyenge hormontartalmúak a mai fogamzásgátlók, kb 3 hónapig várni kell a babavállalással, addigra kimegy a szervezetből, és beáll a menses is.
Sziasztok.
Abbahagytam a gyógyszert és most nem tudom mi van?
Most már 5 hete, hogy abbahagytam a gyógyszert és egyszerűen fogalmam sincs hogy mikor kellene megjönnie. Pár napja voltam dokinál, hogy késik, no meg persze a rutin vizsgálat miatt. 8mm es nyálkahártyát látott akkor.
Most már lassan 1 hete késik, és olyan furán vagyok. Múlt héten a mellbimbóim fájtak, aztán ez fokozatosan elmúlt, most hányinger és étvágytalanság. Nem tudom, hogy most mi történik velem. Persze a doki írt fel norcolutot amit elkezdtem szedni, de mi van ha sikerült a baba??? Ártanák neki??
Annyit még hozzátennék, hogy múlt héten 2 nap is azt hittem, hogy bepisiltem olyan folyásom volt. :S
Rutin vizsgálatra mentem, hogy tudjam, hogy minden rendben és ugyebár mondtam, hogy abbahagytam és hogy nem jött még meg. És erre mondta, hogy akkor jó lenne ha elkezdeném szedni a norcolutot, az majd rendbe rak. Én pedig be is tartottam. Persze mielőtt elkezdtem szedni csináltam 1 tesztet és neg lett.
Most viszont ezek a "tünetek" zavarnak. Lehet, hogy 1 késői peteérésem volt, és a múlt heti folyás azt jelezte!!?? Nem tudom felmerült bennem már minden.
Egyébként a rutin vizsgálat a ciszták kizárása miatt volt szükséges számomra, mert féltem hogy esetleg nálam is kialakult.
Szia!
tényleg abbahagytad a gyógyszert és bebabásodtál?:)minden rendben is volt?és addig amíg erre rájöttél milyen tüneteid voltak? éreztél valamit? mindenki mást ír, kiváncsi lennék a te tapasztalataidra is.
köszönöm!
Nekem ma kellne elkezdenem megint a 7 napos szünet után a fogamzásgátlómat...
Múlt héten a dokim szabadságon volt, így nem tudtam felíratni...ma délután írattam fel, elmentem a gyógyszertárba és nem volt!!!!! :S :S
Azt mondták, holnap reggel fél 10kor lesz...
Most mit csináljak? Este 7-8körül szoktam bevenni a tabit, és én csak holnap 10kor tudom bevenni az 1. szemet...mi lesz most?
Máshogy is kell védekeznünk? Meddig?
Gondolom fontos a 8.napon elkezdeni
ha 12 óra késéssel veszed be akkor már védekezni kell
Az is baj,ha nem a hét nap letelte után kezdtem el szedni hanem 1nappal késöbb?
Ráadásul pénteken kimaradt 1 és nem védekeztünk!
HA abbahagyod a gyógyszert, az ki is ürül rövid időn belül a szervezetedből, tehát nem véd tovább. Én amikor abbahagytam a Tri-Regolt, következő hónapban terhes is lettem a kisfiammal.
A levelek közti hét napos szünetben a védelem azonban megvan!
addig véd amig szeded. 2 levél közt a vérzés ami jelentkezik, megvonásos vérzésnek nevezik,pont azért jelentkezik mert nem kap a szervezet hormont.
Amit abbahagyod 24-48 óra alatt kiürül a szervezetből.
És pont emiatt tévhit,hogy gyermektervezés előtt legalább 3 hónappal abba kell hagyni a szedését.
Sziasztok csajok!csak annyi, hogy a gyogyszer azalatt a hét napos szünet alatt is teljesen véd!!!ez tuti biztos!!!nem kell gyogyszerszedés közben semmilyen szünetnek lenni, max. amikor tisztulásod van esetleg!jahhh...és ha véletlenül kifelejtesz egy napot, az sem a legnagyobb gond, mert azt a gyártok belekarkulálják!szoval akkor is védeni fog!!!ez is tuti!!!előfordult már ilyen!!!:)legalább is az én tablettám igy hat, és nem hallottam még olyanrol, hogy a többinél ez másként lenne!!!!!!
ráadásul hallottam olyat is, hogy nem mindig kötelező kihagyni azt a bizonyos hét napot!egy ismerősöm már pár éve (3-4)szedi a tablettát és ő nem mindig hagyja ki azt a bizonyos hét nap szünetet!!!ebben már nem vagyok 100% biztos!
További ajánlott fórumok:
- Ha az 5-ik napon kezdtem el szedni a fogamzásgátlót, az mennyi idő után ad védettséget?
- A menstruáció első napjától kell elkezdeni a fogamzásgátló tablettát szedni..mikortól nyújt biztonságos védelmet?
- Hány éve szeditek egyfolytában a fogamzásgátló tablettát? Mikor kell szünetet tartani?
- Antibiotikum bezavarhatja a fogamzásgátló által nyújtott védettséget?
- Most kezdtem fogamzásgátlót szedni, de az elsőt nem vettem be, csak másnap kettőt. Így is védelmet nyújt már a menstruáció utáni első napon?
- Mikortól biztosít védettségett a Regulon fogamzásgátló tabletta?