A fizetést névsor szerint utalják? (tudásbázis)
A diakmunkat is a lent hivatkozott torveny szabalyozza. :-)
Ez a kulon megallapodas, amire a jogszabaly lehetoseget ad. De szerintem ez nem azt jelenti, hogy 8-16 kozott folyamatosan utalgatjak a penzt, hanem hogy ezen idoszakban valamikor megkapod, mindenki massal egyutt. Amikor kesz vannak a berszamfejtessel, elutaljak a penzt. Szoval kerdezd meg szerintem a munkaltatot, hatha tud felvilagositas adni, hogy allnak.
Úgy látszik, nem értitek, bemásolom :
"Amit ledolgoztál egy hónapban, azt a következő hónap 8 és 16-a között utaljuk a számládra." Diákmunka, hangsúlyozom, tehát nem biztos, hogy ugyanazok a szabályok érvényesek rám :) Jövő hét után keddig bármikor kaphatom...
Mi van? Ilyet meg nem halottam, ha egyszer fizetnek egy munkahelyen, akkor fizetnek. Kesza berszamfejtes, es alinditjak az utalasokat, az osszeset egyszerre. Aki ugyanannal a banknal vezet szamlat, ahonnan a munkaltato is utal, az azonnal megkapja (na jo 2-3 masodperc az atfutasi ido). A GIRO atutalas a kovetkezo banki munkanapon erkezik meg. Egyebkent meg;
A munkabért - ha munkaviszonyra vonatkozó szabály vagy a felek megállapodása eltérően nem rendelkezik - a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig kell kifizetni. Ha a bérfizetési nap pihenőnapra vagy munkaszüneti napra esik, a munkabért legkésőbb a megelőző munkanapon kell kifizetni.
Idezet a Munka Torvenykonyverol szolo 1992. evi XXII. torveny 155. paragrufasnaka 3. bekezdesebol. Szoval ha szerzodesben nem szerepel mas, akkor 10.-ig megkapod.
További ajánlott fórumok:
- Nettóban mekkora bértől tekinted a fizetést te versenyképesnek?
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Közalkalmazotti fizetés - az alábbi alapján mennyi fizetést kaphatnék?
- Van-e felelőssége kasszahiányra a betanulási idő alatt lévőnek, ha nem kap fizetést?
- Csekk adó, bankautomata használat adó, fizetést a számlánkra utaló adó.....
- A fizetéstől külön utalják a táppénzt, ha a munkahelyem TB kifizető hely?