A férjem nem szereti a csirkehúst, de beszeretném egy kicsit csapni. (tudásbázis)
Ugye?! Én is ezt mondom a páromnak!!!! Föleg, hogy én elég sok idöt töltök utazással, akkor pedig mindig olvasok! Még örül a férjem, mert a német könyvek nehezek kicsit még, de már retteg, mikor lesz az a pillanat, amikor úgy tudok már németül, hogy nem okoz gondot...
Az nem ugyanaz. :) Elbújni egy jó könyvvel kint az udvaron. A monitortól néha amúgy is összefolyik a szemem.
Maradok a könyveknél!
jaj, de irigyellek! Nekem sajnos elég kevés könyvem van töle, mert tavaj kaptam rá az olvasására, és már nem élek Magyarországon. A könyvespolcmániával én is így vagyok. Párom közölte, költözéskor én cipelem öket, vagy mostmár megpróbálom neten megszerezni, a pendrive-ok mégiscsak könnyebbek!
Én sem olvasom habár sok könyve köszön vissza a polcokról. Hozzáteszem én hazahoznám a világ összes könyvét.:)
Ha bővitjük a házunkat lesz a nappaliban egy egész falnyi könyvespolcom. Imádom már előre!!! :)
szívesen! Remélem, bejön nektek is! Amúgy ha egyszer kezedbekerül, csak ajánlani tudom, hihetetlen stílusa van! Mármint Fablenek
Nem olvasom.
Köszi a receptet!
örülök, hogy tetszik...köszi, Vavyen Fable nevében is :-)))))
miért ne, bármivel, ami szembejön...
Ez nagyon jól hangzik! Hétvégén kipróbálom. 5 hónapos a kisfiam, így fontos, hogy gyorsan elkészíthető de finom ételeket főzzek. Ez pont egy ilyen gyors ötlet!
Esetleg lehetne egy kis füstölsajttal megbolondítani. Csak az ízek miatt.
:-) Ezt tudod, honnan vettem? Olvasol Vavyen Fable-t? A Kyra Eleison címü könyvében volt, ugyanebben a stílusban. Gondoltam egy merészet és kipróbáltam. Tejföl egy kis pohár, tejszín egy kisdoboz (ha még van otthon a millinek a tetrapackos csomagolású fözötejszíne, az a 2 dl-s, az tökéletes), egy nagyobb marék reszelt sajt, ha szeretitek, akkor két jó nagy marék, meg annyi és olyan füszer, amit és ahogy szerettek. Én bazsalikomot szórtam bele, sót, borsot, oregánót meg pici kakukkfüvet. (Én általában így fözök. Ami 3-nál nincs fenn a fán, azt beleteszem a fazékba. Eddig talán egyszer nem volt jó kombinációm:-S) Ja, a pipihusi...hm, várjunk csk, nekem azt hiszem négy combom volt, alsó-felsö, csont és bör nélkül
naná, hisz inasabb. De meg lehet azt jól csinálni! Az anyukám mindent csontoz, én meg megszoktam, hogy általában a csirkének nincs csontja sehol. Meg mióta férjnél vagyok, már böre se :-(
Leírod a pontos receptet?Miből mennyi kell?
Én sem vettem még soha. Habár a combfiléből készült étel más, mint a mellből. Nekem hozott egyszer kolléganőm és gyanús volt, hogy már az állaga sem ugyanaz. Kicsit mintha rágósabb lett volna.
De jó!
Ritka név szerintem.
Mit szóltok a combnyesedékhez?
Ebből is lehetne?
Még nem vettem sosem,de nálunk falun főleg ezt veszik.
Az én kisfiam is Martin. :) Csak jóval kisebb, mint a Te Martinod!!! :)
és a pulyka darált húst is.
Megeszi a panírozott csirkemellet is.
Ezen kívül megeszi a pulyka combot sülve, pörköltnek, székely vagy paradicsomos káposztának, sertést sütve-rántva-pörköltnek. Mondjuk a csontosát a disznónak sem szereti, nem bíbelődik vele, de szerintem ezzel minden férfi így van.
Nagyon gyorsan megvan!! Viszont ne sózd meg mert a bacon olyan sós, hogy elég lesz megenni. :))) Én már jártam úgy, hogy megsóztam + tettem bele vegetát. Hááááttt a tesóm konkrétan megenni nem bírta. :)
nálunk is ez a szitu. Más nem is megy csak a csirkemellfilé, habár párom inkább disznóhúsos. Karaj, tarja. De aztán itt is kifújt a lista. :) Válogatósak vagyunk nagyon hús terén.
akkor csontozd ki neki...nem nagy dolog, kicsi kézügyesség kell hozzá. Ha megvan, nekem van egy tuti jó receptem, tejfölt, tejszínt, reszelt sajtot összekeversz, ízesíted mindenféle zöldfüszerrel, egy tüzálló tálat kivajazol, pipihusit megforgatod a trutyiban, belepakolod a tálba és közepes lángon megsütöd letakart akufóliávan. Tuti siker, isteni finom...
Ez tetszik,megpróbálom,hátha siker lesz.
Mármint a csontos husi nálunk kizárt. :)
Csontold ki!
Az enyém a csirkemellet nem eszi meg.
Hát, akkor csirkemell, bármilyen módon. Egyébként az én férjem sem eszi meg a mellen kívűl a csirke többi részét, így azt nem is csinálom neki. Ha csirkét rántok, egyben sütök, vagy pörköltet csinálok, az övé a melle része. Tejfölös csirkének, tejfölös-gombás csirkének, édes-savanyú mártásban is mellet szoktam csinálni. Ez van, ezt kell szeretni :)
A csontját mi sem szeretjük.
Én szoktam olyan tejszínes csirkét csinálni, mint a carbonara.
Hagymát megpirítod kockázott baconnel, néhány gerezd fokhagymát is szeletelsz bele. Hozzáadod a kockára vágott csirkemellet, puhára főzöd. Fűszerezed (bors, szerecsendió, oregano esetleg még egy kis fokhagymakrém) Felöntöd tejszínnel és kész is. Én spagettivel készítem és parmezánsajtot szórunk a tetejére. Nagyon finom! :)
Az én férjem is ilyen. Sztem ez csak egy beidegződés nála, mert ha nem mondom meg mi az, nálam is megeszi. A csirkecombot kicsontozom, aztmondom kacsa, úgy megeszi. Egyébként állandóan disznóhúst, meg borjút enne..csak hát az állandóan elég drága.
Nem,de egyszer rokonoknál megette a pulykából készült rizses tokányt.
Azt nem bírja elviselni,ha látja a csontját.
Érdekes,mert a csikemell csíkokat pl.panírozva megeszi.
További ajánlott fórumok: