A felkapatást helyre lehet hozni? (beszélgetés)
Szia!
Nekünk most mult 6 hónapos a kisfiunk :-)
Ha nem marad el a kiságyban akkor állítható támlás pihenőszékben viszem magammal bárhova pl. a konyhába sütni, főzni stb. Porszívózásnál mindig beszélek hozzá amíg bekapcsolom a porszívót és akkor annak a hangjára sem ijed meg, nem sír és nem kell ölbe venni.
A vendékere szólj rá nyugodtan, mert nem tesz jót a kicsinek, ha lekoncentrálják a figyelmét, ugyanis más pihenési fázisba fog kerülni hisz felpörgetettebb állapotban van!
A mi kisfiunk nem szeret napközben aludni csak kb. 20. percet ezért nekem is ki kellett találni, hogy hogyan tudok mindent elvégezni napközben a játékon, mesén, mondokázáson, kúszás-mászáson kívül :-)
Egy órát biztosan nem...max. ha alszik.
Inkább 15-20 percekben gondolkodj...ez már jó, de ha ott van melletted, és nem kell felvenned, akár több is. A lányom fél délelőtt elvolt így.
Helyre tudod hozni, csak nem megy egyik napról a másikra. A nagyszülőkkel pedig próbálj beszélni...még nem késő. Az egyik rokon anyuka sosem engedte felvenni a kislányát, most sem a kisfiát. Ezt sem tartom jónak...a kisebbik lányom inkább igényelte a kényeztetést, míg a nagyobb nem (de sajnos őt elkapatták).
Van egy 5letem, próbáld ki, hátha bejön.:) Naponta egyre többször, fokozatosan hosszabb időszakokra (először 5-10 percekre) hagyd, hogy egyedül (melletted, de ne kézben legyen). Egy 5 hónapos baba, főleg, ha mozgékony, kicsit már le tudja kötni magát (zenélő játék, vagy zörgősek, esetleg amiben mozog valami). Ha úgy látod, igényli,hogy felvedd, először beszélj hozzá...ha végképp nem tudod megnyugtatni, persze vedd fel. Ha azonban látod, hogy egyedül is elvan, nem muszáj hozzászólni, had elmélkedjen.:)
Ugye első gyerek?:) Ez a legtöbb családban (leginkább az anyukának) problémát jelent. Persze csak akkor, ha hétközben egyedül van a picivel és nincs segítsége. Nálunk is hasonló volt a helyzet. Én kezdettől fogva megkértem a nagyszülőket (mintha a falnak beszéltem volna), hogy nem kell kézbe venni a gyereket, úgy is lehet szeretgetni. Amikor csak én voltam a lányommal persze ordított, nem értette, miért nem csak vele foglalkozok (sajnos a házimunkát senki nem csinálta meg helyettem és meleg ebéd, vacsora sem terem csak úgy).
Több ismerőst megkérdeztem, azt tanácsolták, igenis hagyjam kicsit, had sírjon (nem kell sokáig)aztán nyugtassam meg, de lehetőleg símogatással, beszéddel. Elég sokáig tartott (közben nagyobbacska is lett) mire sikerült "helyrehoznom" a dolgokat. Amikor aztán a nagyszülők egyedül maradtak vele 1-2 napot, rájöttek, mégsem volt olyan jó szórakozás, mert szinte már lépni sem tudtak a gyerektől. A kisebb lányom nem is emlékszem, hogy kézben lett volna...
Nem írtad, mennyi idős a manód...próbáld játékokkal lekötni, vagy vidd oda, ahol éppen dolgod van. Egy kis pléden heverészhet addig, amíg végzel. A kisebbik lányom imádott újságot tépkedni. Nagyon jól lefoglalta.:)
Sziasztok!
Az szeretném kérdezni, hogy a felkapatást helyre lehet-e hozni? A hétvége a rokonságé, a nagymamáké, és elég sokat van kézben a gyermekem, és bizony a hétfő elég rázós, elég hisztis a gyermekem. Simán hagyom nyűglődni, vagy végleg "el van rontva?"
További ajánlott fórumok:
- Egy "elsavasodott" szervezetet, mennyi idő után lehet helyreállítani?
- Ezt még helyre lehet hozni?
- Hogyan lehet helyrehozni egy elromlott barátságot?
- A műköröm okozta károkat, hogy lehet helyre hozni, mennyi idő amíg visszanyeri az egészségét a körmünk?
- Vállfán kinyúlt nadrágot helyre lehet hozni?
- Hogyan lehet helyre hozni a laminált padlót/parkettát, amelyet a hígító kifakított?