A diplomába milyen jegy/ jegyek vannak feltüntetve? (tudásbázis)
A "magyar" diplomában -legalábbis amilyenek nekem vannak- csak egy zárójegy van, az egyikben egy 3 fokozatú minősítéssel, a másikban viszont az átlagot tüntették fel. Nálunk a végső minősítés a szigorlati átlag és a záróvizsgák + szakdoga jegyeinek átlagának az átlaga adta.
Viszont az Europass diplomában minden ici-pici fakultatív tárgyra kapott jegy is szerepel, sőt az is kitűnik ha nem elsőre sikeredett :S
Hű,én tényleg azt hittem ez egyértelmű....nem gondoltam,hogy még ez is kötekedés tárgya lehet.
Akkor pontosítok:a kerekítés szabályai szerint jegyzik be az oklevélbe a minősítést.Tehát 4.5 alatt négyesre.4,5 felett,ami ugye 4,51-et jelent az kap jelest,avagy ötöst.
Tényleg azt hittem ,hogy ha 4,5 felett van,az egyértelmű,honnan kezdődik.Na de lehet keresgélni a kákán a csomót...
Igen, csak nem azt írtad, hanem ezt, idézem:
A matek a döntő a kerekítésben. Pl:
4, 5 alatt lefele
4, 5 alatt felfele.
A matek a döntő a kerekítésben.Pl:
4,5 alatt lefele
4,5 alatt felfele.
Csakis egész számokat adnak:)
Törtek nincsenek,pl ha arra gondolsz,hogy 4,25
Na ilyen az oklevélben nem szerepel(mármint diploma)
2,3,4,5,de ez sem így számmal kiírva.
Remélem, hogy igen :)
Záróvizsgától függ. :)
Az oklevél eredménye ,mármint az az végleges minősítés több részből tevődik össze.
Szakdolgozat jegye,védéssel,államvizsgán kapott jegy,stb
Összesített jegy van.
Avagy így írják bele :
"Oklevelének minősítése:............"
A zárófoglalkozás,szigorlat stb. eredményeit a leckekönyvbe írják be.
Arra lennék kíváncsi, hogy részletesen benne lesz-e a diplomába, hogy miből hányast kaptam (szakdolgozat, zárófoglalkozás, záróvizsga, szigorlat, szakdolgozat védése)
Vagy, egy összesített jegy lesz
vagy, csak annyi, hogy megfelelt, jól megfelelt, kiválóan megfelelt.
További ajánlott fórumok:
- Minden doktori iskolában feltétel a 4-es diploma átlag? Vagy csak ott ahol feltüntetik?
- A paleolit recepteknél feltüntetett egyes lisztek (kókusz, gesztenye, stb.) helyettesíthetők-e vagy csak az használható ami le van írva?
- Hogy kell az önkéntes nyugdíjpénztárságból adójóváírásra jogosító tételt feltüntetni az adóbevallásban?
- Önéletrajzban a főiskolai tanulmányt érdemes feltüntetni, ha az nem szükséges az álláshoz? Lehet hátrány?
- Ha egy webáruházban akciós áron van valami feltüntetve, a kosárba tétel után mégis az eredeti ára van, akkor mi a teendő?
- Egy esküvői meghívón muszáj feltüntetni a dr. titulust?