A darált húsban miért vannak kemény darabkák? (tudásbázis)
nem tudom,de job vessel husdaralot magadnak es te magad daralod le a hust,igy frisebb is!
Ha előtte darált olyant, amiben voltak mondjuk porc darabkák, és utána a te húsodat, akkor a te húsodból benne marad a darálóban pár deka, az előzőből meg belekerül a te darált húsodba pár deka. Valamennyi mindig marad hátra a darálóban.
Sosem veszek darált húst, a hentesnél vásárolt húst is otthon daráltam mindig - tehát nincs rossz tapasztalatom :-)
De amit nem értek: ha a tanácsok szerint kiválasztunk mondjuk 60 dkg húst, és ledaráltatjuk, akkor abba hogy kerülhet valami más is? Ugyanis ha a hentes már előzőleg belehajigált "olyasmit", akkor 60 dkg-nál több fog kikerülni a darálóból, nem?! Akkor hentesnek ebben mi a buli?
Más a helyzet, ha helyes kis tálkából eleve darált húst kínál... :-))) De a kiválasztott, meghatározott súlyú húsnál több nem kerülhet ki darálóból!
Nem azonosak a beszállítók, de a jelenség sajnos igaz. Egyrészt saját szememmel látom, amikor húst veszek, hogy a levágott szélét hátradobja a darálóba, másrészt több hentes ismerős ugyanezt megerősítette. Darált húst kényelmi okokból készen vásárolni lutri. Megéri befektetni egy húsdarálóba, mondjuk a 15. parfüm helyett.
Raadasul meg szereny is vagy...
Mostmár tudom, miért utálom a bolognait! :D Eztán sose veszek darálthúst...
Velem ugyan nem XD csak házit veszünk. Dolgoztam húsfeldolgozóban azért nem ennyire szörnyű a helyzet. Bár tény hogy sok a rossz minőségű import. Ti meg eszitek amit innen visznek... XD mert a magyar hús nagy százaléka megy hozzátok. Sajna a magyar szabvány rendszer EU általi felszámolása sokat rontott a dolgon. Túl jó volt a minőség így ez szemet szúrt az EU elvtársaknak gyorsan le kellett nyomni az EU szabványt a magyarok torkán... Ebből írtam szakdolit úgyhogy jól körbejártam a témát. Nincs szükségem a paranoid skizofrén hülyeségekre :)
Imádlak!!! Mert a követőm vagy,és olvasod a hozzászólásaimat, sokat tanulhatsz tőlem ha lassan,és kétszer olvasod amit írok! Ha tudnád hogy itt nálunk Németországban,vagy Ausztriába hány tonna selejtezésre szánt hússzemetet vesznek meg magyar kereskedők,és feletetik veletek akkor más lenne a véleményed!!!
Egyébként egy hentesüzletben dolgozó ismerősöm azt mondta, hogy valószínűleg szalonnát daráltak előtte, és az sült meg a stefánia szeletben ilyen keményebb kis darabkákká. Mondjuk tök mindegy, én nem ettem belőle, de ehhez a henteshez biztos hogy nem megyek többet.
Mert te nem nézel anál sertés pornót ellentétben vele...
Ánuszrózsa, ezt a szót életemben nem hallottam.
Nem azonosak a beszállítók. Ne állíts olyat ami nem igaz. De valószínűleg veled valami olyat etettek amitől az agyad egy zselés állomány maradt...
Porcosabb volt a kelleténél.. Sajna sokszor trükköznek ezzel hogy kevésbé értékes részeket raknak bele hogy több legyen.
Annak ne dőlj be hogy kutya macska húst tesznek bele. Baromság.
Ha az általad kiválasztott húst előtted darálta le akkor előzőleg olyan állatot darált a hentes aminek egy része a darálóban maradt szándékosan mert az olcsóbb.Bárhol veszed a húst a beszállítók azonosak,és az átverés a tiszta haszon mindenhol.Az a tuti ha otthon darálod le mert akkor láthatod hogy sertéscombot vettél,nem kóborkutya,vagy macska húst darálva!
De annyi hogy 1 kg húsba (+zsömle) mindenhová jutott bőségesen? :(((
Ki tudja előtte mit daráltak le a darálóban, talán abból maradt valami :/
Akárhogy gondolkozom, a combon nincs porc, ín, ha szépen van leformázva. A feldolgó helyen bontják a sertést, utána formázzák a különböző részeket a megszokott formára. A leeső dolgokat külön választják használható és kuka dolgokra. A használható az szép húsdarabkák, amit darálni szoktak. Ez nem porcos, inas, hanem szép kis husik. A porc stb. megy a kutyásoknak. Nálunk. Húsboltjaink vannak...
Porcok, inak, körmök, belek, belekben maradt fincsi megemésztetlen izék, amiket a desznyó megevett, ánuszrózsa, szemek, szőr és egyéb nyalánkságokra lehet számítani az iparilag feldolgozott húsokban.
Guten ápetít!
:D
Rendes hentes üzletből van a hús, sertéscomb, a szemem előtt darálta le.
Soha nem veszek semmilyen húsféleséget hipermarketben.
Mert olyan húsból darálták, ami porcos. Menj rendes henteshez, a darálthúst pedig lapockából vagy combból kérd. Hipermarketes tálcás húst szerintem ne vegyél. Már csak azért mondom, mert nem tudod mikor és miből darálták. :)
Hentestől van a sertéscomb, akkor darálták le.
Stefánia szeletet készítettem, és az egész tele van kis kemény akármikkel. Nem csont az biztos...
Akkor mi?
A darált húsban miért vannak kemény darabkák?
További ajánlott fórumok: