A bokorrózsám levelén, sárga foltok jelennek meg, majd lehullik.Mitől van, és mivel lehet megszüntetni? (tudásbázis)
3. Hegylakóné
2008. okt. 22. 11:24
Szia!
igen a probléma még aktuális.Csak a levélen van folt,és kerek határozott szélű növekvő foltok.
Köszönöm válaszod.
2008. okt. 16. 21:56
Szia!
Nem tudom aktuális-e még a probléma...most láttam csak,nekem épp szakterület :-)
A levél fonákán van sárga vagy rozsdaszínű bevonat?Az levél felső és alsó oldalán is látható a folt?Kerek,határozott szélű növekvő foltok vagy elmosódott alaktalanok?A száron vagy virágokon vannak/voltak foltok?
Elsőre gombabetegségre tippelek,érdemes alaposan most és tavasszal is lepermetezni,mert akár tönkre is teheti a növényt ha elhatalmasodik a fertőzés.Ha több infót írsz,szert is tudok ajánlani!
1. Hegylakóné
2008. júl. 10. 22:52
A bokorrózsám levelén, sárga foltok jelennek meg, majd lehullik.Mitől van, és mivel lehet megszüntetni?
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek Helga lányom hisztijét megszüntetnem!Én már mindent bevetettem!Mit csinálok rosszul?
- Miért penészesednek sűrűn a falak? Van valami tipp a megszüntetésre?
- Önkéntes nyugdíjpénztár megszüntetése, a 10 éves várakozási idő után, de hogyan?
- Van köztetek olyan akinek nagyon csúnya narancsbőrös volt a lába és sikerült megszüntetnie?
- Mivel lehet a hütőszekrényben lévő kellemetlen szagot megszüntetni?
- Válthatok lakásbiztosításnál biztosítót az évforduló lejárta előtt? Megszüntethetem a biztosításom úgy, hogy nem fizetem a díjat?