A befőttesüvegeket miért nem váltják vissza? (tudásbázis)
visszaválthatnák ezeket az üvegeket is!!
bár teszek el néha dolgokat de veszek is ezt azt.
és már sok van.
ilyenkor szétosztogatom az ismerőseim között.
A legszebb az egészben, hogy most már minden nem visszaváltható üvegre, flakonra, plédobozra 5ft
környezetvédelmi árat tettek
Minek nevezzük ezt, ha nem burkolt áremelésnek.
Még vígan nem voltunk eu-sok,mikor elkezdték nem visszaváltani a befőttes üvegeket!
Én kicselezem őket...mirelit cuccot veszek,borsót és zöldbabot,igy nincs üveg,savanyúságot is a zacsisat veszem....engem nem bosszant ez a dolog.
Pezsgőt meg nem iszunk,söt alkoholt sem!
Ha már nem váltják vissza,én a használt étolajat öntöm bele,így legalább valamire mégiscsak jó,ha már befőttet nem teszek el.....
És nem is bosszankodom miatta,mert változtatni úgysem tudunk rajta,nem?
Nekem is van egy rekesszel, kidobni sajnálom, tárolni nem tudom, csak pakolom ide-oda.
Persze vidéken hogy örülnének neki. Anyuék felé még mindig sokan főznek be.
Mikor gyerekek voltunk a húgommal és valamelyőnk eltört egy poharat, mindig ezt mondta az apukánk. :-))) Sosem kaptunk ki.
Sajnos már nem tudja mondani :-(((((
Egy nyavalyát zárna be! Amíg visszaváltották, addig is volt termelés bőven.
Míg nem voltunk EU tagok, addig pl. a pezsgősüvegeket is visszaváltották.
Sőt, még emlékszem arra – az igaz elég rövid időszakra -, amikor még a Nescafés üvegeket is visszaváltották!
Nem értem. Ha meg tudják szervezni a boros, sörös, rövid italos, üdítős palackok visszaváltását, akkor a befőttes üvegekét miért nem?
Nyiladozik a bicska a zsebemben, amikor befőzés idején raklapszámra állnak a nagyobb bevásárló helyeken az üres üvegek, meg a tetejük. ÉS ELFOGYNAK! (Vagy elteszik a következő szezonra.)
Az üvegekre is igaz, mint mindenre a szemlélet: dobd ki, vegyél újat.
Csavaros üveget nem dobok ki. Elviszem a mézet forgalmazó ismerősömnek, vagy tárolom, s mikor jön a befőzés ideje a szomszédasszonyok nem győznek hálálkodni érne. Persze ez munka- és tárolóhely-igényes dolog.
ezen én is szoktam bosszankodni.
Mindig a szelektív gyűjtőbe hajítom.
Nehezen oldható meg a tárolása a visszaváltó helyeken.
Továbbá eljutottunk oda, hogy alig van már Magyarországon konzervgyár. Jön a sok mocsok befőtt és konzerv az Uniós országokból, meg Kínából de a göngyölegnek nincs gazdája sajnos.
További ajánlott fórumok:
- Miért közösítik ki a gyerekek a visszahúzódóbb társaikat?
- Miért lett vége? Hogyan szerezzem vissza őt?
- Miért él vissza egy pasi azzal, ha túlságosan szeretik? (megromló kapcsolat)
- Szobakerékpározom, visszafogtam az evést is, mégsem tapasztalok súlycsökkenést, miért lehet ez?
- Rakott már el valaki befőttesüvegbe borsót?
- Hol tudnék túladni a feleslegessé vált közteherjegyeken? (Postán nem váltják vissza)