A barátom látássérült családot szeretnénk, mit tegyek, imádjuk egymást (beszélgetés)
"Borzasztó dolog, ha valakinek sérült gyermeke születik, de ettől még lehet boldog élete. "
Kinek lehet boldog élete? A szülőnek, aki vállalja a kockázatot? Vagy a gyereknek, akit senki sem kérdez meg???
Igazad van , az embereket az erzelmeik vezerlik , maskeppen mar regen kihalt volna az emberiseg !
Viszont ugy latom nem vagy tisztaban a problema komolysagaval ? !
En dolgoztam mind lelki es testi serultem szuletett gyermekek között ! Lattam a "boldog!" többe kevesbe beleörult szulöket a tragediaba ! Es meg egy fontos tenyezö alltalaban a ferfi lep le , megpedig nagyon gyorsan , amikor ilyesmi bekövetkezik !
Az ember es a többi allat is , tudatossan vagy tudat alatt az egeszseges,erös part valassza , mert erös,egeszseges utodokat akar !
Szerencsére az embereket inkább az érzelmek vezérlik, minthogy csak genetikai állomány alapján válasszanak párt.
Ha a fórum indító úgy dönt nem vállal gyereket szerintem meg tudja majd beszélni a párjával, nem kell diszkréten lelépnie....
Borzasztó dolog, ha valakinek sérült gyermeke születik, de ettől még lehet boldog élete.
Ha változna a társadalom hozzáállása az nagyban hozzájárulna!!!
Minden jozan orvos,orvosi könyv,tanacsado azt tanacsolja hogy,mielött csaladot alapitasz diszkreten nezz utanna volt-e,van-e örökletes betegseg,defektus stb a donor csaladjaban ! Ha igen , diszkreten lepj tovabb , vagy mondj le az utodokrol. Ha ezt nem tesszuk komoly,eletreszolo tragediaknak nezhetunk elebe !
Gondolom, azt meg tudják mondani, hogy örökletes-e, és ha igen, mennyi az esélye.
Sajnos nála ez egy születési rendellenesség egészen pontosan szaruhártya elvizesedése van
Na de mit jelent hogy látássérült? Rengeteg fokozata van! Születési problema, vagy később jelentkezett?
Hála,m istennnek nem teljesden látássérült a párom
Akkor nosza rajta!
Sok sikert!
Sok boldogságot! Hajrá! Én egy percig sem aggódnék a látás miatt. Az apuka sérült, mégis imádja egy nő, sőt gyereket akar tőle :))))))
hajrá, de előtte menjetek el genetikai tanácsadóba!
Csak a magam elvét/véleményét tudom mondani: ha biztosan látássérült gyermek születne, én nem vállalnám a teherbe esést. De ez teljesen személyes vélemény.
Több látássérült embert ismerek akinek nem volt gond a gyermekvállalás.
Ha volt is gond, akkor is inkább a gyerek első éveiben, az ellátásában, a közelekedésben vagy esetleg az emberek hozzáállásában. A genetikus tanácsát mindenképpen kérjétek ki!!
Nosza! Sok boldogságot! :))
Mi korai? A kapcsolat? Nem az idő számít, hanem az, hogy ez alatt az idő alatt mennyire ismeritek egymást, tudnátok-e együtt élni és együtt egy gyereket felnevelni. Ne a vak világba jöjjön az a baba, legyen minden feltétel megfelelő neki, hiszen manapság elég nehéz családot fenntartani(nem alapítani). De ha te biztos vagy a szerelmedben és a kapcsolatotokban, és van állásotok, akkor mehet a dolog. És nem számít, hogy látássérült a párod. Szerintem. :)
Legyetek nagyon boldogok!!!
Attól tartasz, hogy örökletes-e a látásproblémája a barátodnak? Ebben genetikus tud segíteni. Vagy a gyermekvállalás anyagi oldala miatt aggódsz? Ha imádjátok egymást, házasodjatok össze (én ebben a dologban konzervatív állásponton vagyok) és jöjjön az a várva-várt bébi!
Még korai az ismeretség szerintetek mikor javasolt ezen elgondolkodni mindenkit kérek hogy ide irjon mert privát üzit valamiért nem tudok olvani
Ha a barátodnak az a baja attól lehet egy normális látó gyereketek.
Hát akkor alapítsatok családot!
A barátom látássérült családot szeretnénk mit tegyek imádjuk egyxmás
További ajánlott fórumok: