A 7-9 hónapos csecsemő fejlődése (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Az én kislányom 7 hónapos, kúszni még nem igazán akar, sajnos, próbálom a hasonfekvést erőltetni, de mindig sírásba fullad.:(
Fogzás nekünk ia kb egy hónapja ért a durvább stádiumba, de mi sem tapasztaltunk eddig semmi változást az általunk kipróbált szerektől, pedig elég sok mindent bevetettünk....
Hozzátáplálás nektek hogy ment? mikor volt az az időszak, hogy már nem egyszer, hanem kétszer adtatok a kisfiadnak szilárd ételt? Mert szerintem nálunk hamarosan az következik...
Megyek is, és bekukkantok a naplódba!:)
Szia!
Mi 10 hónaposak leszünk vasárnap.Jövünk-megyünk,lépegetünk,de csak segítséggel!Kisfiam Kari mindenhol előszeretettel kapaszkosik fel és járja körbe a lakást!Nagyon ügyes baba!A repülő hangját már dudja utánozni!:)4 hónaposan múlt el a hasfájás korszakunk,nyugodt éjszakáink voltak,majd 6 hónapos korára fogzása erősödni kezdett és azóta szinte hol fél óránként, ho óránként sír fel éjjel!Mindnefélét kipróbáltunk már,de igazán semmi nem használ és még csak most jön az első fogunk!:)8 hónaposan ült fel először önállóan,majd előtte már mászott,majd Karácsonyra felállt!Szintén 8 hós kora óta,azt eszi,amit mi!-,és mellette még szopik!:)Szerencsére nem egy beteges baba,szívós kis legény!Koraszülöttként jö9tt a világra,de erről bővebben a naplómban olvashatsz,ha érdekel!
Kedves Anyukák!
Nem tudom, ki hogy van vele, de én, mióta megszületett a kislányom, ezt az időszekot érzem a legnehezebbnek. Túl vagyunk a hasfájáson, az át nem aludt éjszakákon, a kezdeti nehézségeken, és valahogy mégis úgy érzem, most jön csak a java...
Ha van kedvetek, gyertek csevegni, akár már túl vagytok ezen az időszakon, akár most áll előttetek. Szívesen veszek minden hasznos tanácsot a hozzátáplálással, fogzással, mozgásfejlődéssel, szoptatással kapcsolatban...
Beszéljük meg melyik baba hol tart a fejlődésben!
Remélem sok hasznos tanácsot, ötletet tudunk megbeszélni és számos problémát tudunk közösen megoldani!
A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
További ajánlott fórumok:
- Ti bevállalnátok egy nyaralást Horvátországba 3-4 hónapos csecsemővel?
- Mennyire tartjátok normálisnak, hogy 3 hónapos csecsemő kezét fogdossák és puszilgatják "idegenek"?
- 2 hónapos csecsemő - etetés - szorulás - hasfájás
- Szerintetek két hónapos csecsemőnek mit lehet adni tápszer mellé táplálék pótlásra? ( a tápszertől nagyon gyarapszik a súlya)
- A csecsemő sensomotoros fejlődése 1 éves korig
- A 10-12 hónapos csecsemő fejlődése