A 6 hetes cicám tegnapról mára nem tud a lábacskáira állni, de eszik, dormizik, fülel. Orvos kedden látja. Hogy segíthetek rajta addig? (tudásbázis)
ez az a videó, amit az első injekciók után csináltam Marciról. látszik, hogy itt már nem dől el, tud járni, bár még nehezen...pár nap múlva egészséges volt.
az én macskám többször kapott erős antibiotikumot. vagy egy hétig hordtam vissza. lehet persze, hogy a tied mást kapott, ezért nem akartam szólni; de ha nem javul, akkor ez kevés. ez egy rendkívül súlyos fertőzés, nem lehet két szurival elintézni. a mozgásának javulnia kellene, ha csak egy kicsit is. mindjárt megkeresem az én cicám videóját, amit az első oltás után csináltam róla.
a másik, hogy ilyen kis macskánál az ennyire hosszú székrekedés önmagában is életveszély. nem akarlak rémísztgetni, de ha finomkodok, azzal csak ártok. a dokinak kéne tudni, hogy mit csináljon, mert magát a székrekedést is kezelni kell! elmérgeződik saját magától az am macska és nem "tisztul".
javult egy kicsit a mozgása?
mindenképpen doki, újra...sajnállak benneteket, tudom, milyen ez, de ha meg akarod menteni, akkor ezzel jár:(
Sziasztok!
Tegnap, minden kapcsolatunk latba vetve, sikerült orvoshoz jutni a cicussal. Azt mondta az orvos, hogy valamiféle nem fertőző férges fertőzése van. A férgek által termelt salakanyag hat az idegekre, ezért nem tud mozogni. A fertőzés miatt nem tudott kakilni, és azért volt puffadt a pocija. Kapott gyógyszert és kettő szurit is. Ma még nem volt széklete, de a pocója nem puffadt már, az étvágya jó és vizeletet is ürít. A doki azt mondta, hogy 72 órán belül maximálisan kiürül a cica. Nos, ebből eltelt már 26 óra. Mivel a pocija nem pufi, már hathat a szer. Türelmesnek kell lennünk! Remélem, hogy kibírja szegényem.
Értem.
Hát, többet nem tehetsz, mit amennyit most teszel.
(Én mondjuk tejet tuti nem adnék neki.)
Sok sikert.
Az a baj, hogy olyan helyen élünk, ahol nem tudjuk megoldani máshogy az orvost. :(
Eszik már rendesen is, de azért ha az anyuka hagyja magát, még odabújik szopni. Kapott már tejet, felvágottat, kenyérkét is. Ha fizikailag bírja, akkor az evéssel szerintem nem lesz gond.
Nincs másik orvos?
Segíteni nemigen tudsz.
Ha mosakszik, az jó jel.
Szopik még?
Kiegészítésül: orvossal telefonon folytattunk konzultációt. Úgy gondolja, hogy lapocka körüli gerencsérülése lehet. (Szerintünk talán rosszul esett?!) Mit tehetek, hogy segítsek rajta? Szegényem csak fekszik, közben azért nézelődik, közeledésünkre nagyon dormizik.
Volt már hasonló tapasztalatotok?