A 25. házassági évfordulót hogyan szokás megünnepelni? (tudásbázis kérdés)
Nálunk a 25. házassági évfordulót ezüstlakodalomnak nevezik.
A férjem készíttetett egy pár gyönyörű, gravírozott ezüst karikagyűrűt. És kaptam tőle 25 szál rózsát. Én, a részemről egy különleges nyakkendőt vettem neki a vadászboltból, zsinór nyakkendőt, szarvasagancsra dolgozott ezüst szarvasfejjel (amúgy nem hord nyakkendőt, de ezt nagy becsben tartja).
Baráti körben ünnepeltünk. Szeptember lévén, a gyerekünk nem tudott hazajönni az egyetemről.
Szüleim 25. házassági évfordulójára ajándékba kaptak tőlem egy hosszú hétvégét a nászútjuk helyszínére, egy fotókönyvet a 25 év emlékeivel, valamint egy családi meglepetés kerti partit,amin megerősítették a 25 évvel ezelőtt tett fogadalmukat, aminek a szövegét én írtam.
Alg várják a 30. házassági évfordulójukat. :)
Köszi :)
Mondhatod, h nem vok 100-as :D
HŰHA!
Gratulálok!:)
Nekem ez az évem túlterhelt:
Középsuli,óvodai ballagás, elsőáldozás, bérmálkozás,...és szülök júniusban :S
Jaja.:)
4 évvel ezelőtt pedig 2 ballagásom volt, a fiam a középsuliból, a lányom az általánosból ballagott...
Igaz,az egyik májusban, a másik júniusban volt...
Ja?Azt törlöm,mert nem igazán jött be...
A gyerekek19,22 évesek...
Amikor anyuéknak volt a 25. házassági évfordulójuk, akkor az egész család (a szüleim, meg mi gyerekek) elmentünk vacsorázni. Én még akkor kicsi voltam, de a bátyám vett anyuéknak egy pár ezüst karika gyűrűt.
Amúgy az újra tett fogadalom nem divatos hülyeség. Már a dédnagymamámék is megtették, csak ők az aranylakodalmukon.
A szüleim is majd szeretnék megújítani a 40 éves évfordulójukon, amire jövőre lesz. :)
A szüleim ugyan most 35évesek voltak....de Anyu készült otthon gyertyafényes vacsorával, Apu kedvenc ételeivel, közte volt a pisztráng is :-)
És a régi karikagyűrűjükre rárakatott egy plusz fehér arany díszítést :-)
Nagy sikere volt mindkettőnek!
Köszönöm,
:)
Ez sajnálatos,
Az én fiam is :)
Ünnepeltek együtt :)
A klubodra... :S
Miért nem ? Mekkorák a gyerekek?
Igen,az ajándék!
Majd el felejtettem, hogy mit szoktak venni ilyenkor. Én imádom az ezüstöt,és a férjem is...
Hát Ti nagyon figyelmesek vagytok:)
Én sajnos nem várok semmi ilyesmit az én gyerekeimtől...:(
Szia!
Mi a tesómmal, megszerveztünk egy szűk családi vacsorát egy étteremben.
Csináltattunk egy tortát is.
Elcsencseltük anyuék két fényképét, egy esküvőit és egy mostanit.
Felnagyítattuk és bekereteztettük, és azt adtuk nekik ajándékba, a vacsi mellé, meg a tortát is.
Jah és nagy meglepetés volt nekik, mikor elvittük őket az étterembe, úgy, hogy nem is tudtak róla.
:):)
Ez nagyon gyönyörű volt szerintem, és megható, hogy én és tesóm ilyet megszerveztünk nekik:)
Gratulálok :)
Még sok-sok szép évet nektek együtt :)
25 év! ez már igen, gratulálok!
Nekem is felnőtt gyerekeim vannak és azt hiszem a 25. évfurdolót egyszer megünnepelném kettesben a párommal, vacsora valami klassz helyen, és még megünnepelném szűk családi körben, a gyerekeimmel.De van, aki ennél nagyobb felhajtást szeret. A szüleim nemsokár 40 éves házasok lesznek, azt majd meg szeretném szervezni kicsit nagyobb felhajtásnak... De erről ők még nem tudnak...
Amikor (10 évvel ezelőtt:) 25 éves házasok lettünk, beültünk egy étterembe a lányunkkal és ott ünnepeltük meg. Pest közelében lakunk, és annak idején indult be Budapesten az a fajta étterem, hogy egy bizonyos összeget befizetsz és 3 órán keresztül lehetsz ott, és azt eszel amit akarsz. Ezt a napján tettük (pont hétköznapra esett.)
Mivel nagyon kicsi a rokonság és vidéken élnek (anyósom, és a férjem révén van egy sógornőm családostól) hétvégén elmentünk és az anyósom csinált egy ünnepi ebédet:)
Azt azért még el kell mondanom (hiúság - nő a neved:), hogy én kértem a férjemtől egy karikagyűrüt, aminek fehérarany csík van a közepén. Anno 12,700 Ft-ba került. Ő meg nem hord gyűrüt, kapott tőlem egy szép órát.
További ajánlott fórumok:
- Házassági évforduló! - Nektek hányadik?
- Házassági évforduló - Ajándékötletek, egyéb ötletek
- Írd le mikor van a hazássági évfordulótok a pároddal?
- Házassági évfordulóra idézetek, versek, sms-ek, képeslapok
- A házassági évfordulónál a párok kölcsönösen meg ajándékozzák egymást vagy csak a férj a feleséget?
- 30. házassági évfordulóra milyen ajándékot szokás vagy illő adni?