93 kg-osan milyen tornát ajánlotok? Nagyon fáj a térdem a comb-gyakorlatoktól (beszélgetés)
" fitness labda "-val végzett guggolgat'ások.
vagy
" fitness szalag ", ami a legegyszerűbb leírva gumiszalag különböző terhelési szintekkel, színkóddal jelölve rehabilitációs célokra.
vagy
meglátogatni egy edzőtermet és az ottani specifikus gépeket használni, vagy ha méretbeli korlátba ütközök, akkor a csigás gépek, egy pad és a terem edzőjének tanácsait figyelembe véve, újabb izomspecifikus és izületkímélő edzés végezhető.
Mondjuk amellett, hogy én nem vagyok pehelysúlyú mindig sportoltam valamit. Persze nem magas szinten csak hobbiból. Kézilabda , foci, asztalitenisz, kosárlabda /bár akkora vagyok, mint a kutya ülve/, vagy néhány km kocogás.
Pár éve viszont, csak az ujjamat tornáztattam a számítógép előtt itthon és a munkában is.
Ezért kezdtem el ismét a focit és a kocogást. De azóta semmi bajom. Jobb a térdem mint valaha .
Számomra azért érthetetlen, mert a kövér térdfájósoknak mindig azt mondják, hogy fogyni kellene. Fordítva vagyok összerakva, nálam fogyás után fájdult meg :)
Na jó, spontán állás, járás, ülés nem okoz gondot, csak a kifejezett térdterhelés. De az nagyon.
Ez furcsa.
Én pont azért kezdtem el futni , mert rengeteget ültem és fájt a térdem. Télen elkezdtem a kocogást és azóta nincsenek ilyen problémáim.
És engem sem lehet tűbe fűzni :-)))
Én is pont ennyi voltam egy éve,először atkinseztem,azzal lement 4 kg. Aztán februárban átálltam a paleora, amivel egyetlen lépés torna nélkül lefogytam 74kg -ra mostanra, majd ezután fogok tornázni.Úszni, infra szaunázni néha szoktam.Neccesek nagy súllyal a sportok,könnyű lesérülni.
Talán nálad is az úszás,viziaerobik válna be, ha van rá lehetőséged.Meg a biciklizés esetleg.Vagy a gyors séta naponta növelve a távot.
Szia!
Én is "ennyit" nyomok, és 5 hete kangoo-zok. Nekem a kézilabda miatt tönkre van mind a két térdem, és a jobb bokám. A cipő elnyeli az ugrálás okozta "döngést", és a súly nem nyomja a térded. Nekem bevált, ezt csinálom, javaslom. De te döntesz!
Én a Callanatics-t javaslom, sok intenzív séta mellett az első 1-2 hónapban, meg biciklizést.
Comberősítés lehet úgy is végezni, hogy egyáltalán nem terheled a térdizületet. Hátonfekve, alkarodon támaszkodsz, egyik lábadat felhúzod talpra, a másikkal befeszített lábfejjel lassan függőleges nyolcasokat rajzolsz, majd uez fekvő nyolcasokkal, majd nagy köröket írsz le... ... Bokára lehet pakolni 1-2 kilós súlyt is.
Próbáld ki! Először csak 20-30as szériákkal, aztán napról napra emeld.
Gratulálok, hogy elkezdtél tornázni! nekem a Duci2-től fájdult meg a térdem, mikor még csak 2 hete tornáztam, mert az eléggé megterheli az ízületeket, és nagy súlynál nem szabad ezeket csinálni, ahogyan pl. szerintem futni sem. A duci 1-et csináltam 1 hónapig, akkor már lement 5 kg, és aztán váltottam a duci4-re, ami valóban pörgősebb (és hosszabb is 10 perccel). A duci 1 kiváló alapozás!
Kitartást!!!!
További ajánlott fórumok:
- Akik nagyon nem várják a mensit júliusban azok jöjjenek!
- Akik nagyon nem várják, hogy megjöjjön áprilisban :-)
- Vannak itt nagyon jó pasik? :)))
- Ha valakibe nagyon szerelmes vagy de már vége túl lehet lenni rajta?
- Tudnátok nekem ajánlani valami jó kis tornát a pocira? Valahogy a Rubint Réka nem jött be, bár más tornáit nagyon szeretem.
- "Karibi tornát" keresem. Nagyon szeretném Shelly Mcdonald Caribbean Workout elnevezésű tornáit, hol szerezhető be?