90 napos, tízórai, uzsonna (beszélgetés)
Érdemes kipróbálni. Az első a legrosszabb, de ha végigcsinálod, a következő már könnyebb.
Ha elfogadsz egytanácsot: ne igyál cukorpótlós dolgot aznap. Xilit, stevia, eritrit - ezek lehet, hogy jók, ha egy limonádét csinálsz, ezeket használd. A pötyi és társai éhség érzetet csinálnak.
Én nem.próbáltam.
A víznap viszont jót tett a kilóimnak.
Végül megcsináltad a két gyüminapot?
Hello!
Most már vagyok. :-)
Fini lett, hasonló mint a rizskock. Máskor is fogok kölesest dolgot csinálni, mert tényleg jó.
Izgalmasan hangzik, mindjárt rákeresek.
Én most köles sütivel próbálkozom, majd kiderül 1 óra múlva, hogy mit hozok össze. :-D
Ez jól hangzik - ha mind igaz (mármint a hatásokról).
Norbis boltban kapni?
Igazán az arányok miatt: mivel a ch értéke a legmagasabb, így ch napon enném.
Összetevők:
Víz, konjac glükomannán, kalcium hidroxid.
Tápanyagtartalom/100g:
Energia: 37 KJ/9 Kcal
Fehérje: <0,20 g
Zsír: 0,12 g
Telített zsírsavak: <0,01 g
Keményítő: <0,03 g
Szénhidrát: 0,59 g
ebből cukor: 0,59 g
Élelmi rost: 2,85 g
Nátrium: 0,01 g
Egészségre gyakorolt hatásai:
- Glikémiás indexe nulla, nem befolyásolja a vércukor szintet
- Hozzájárul a vércukor- és a koleszterinszint csökkentéséhez, mivel késlelteti a tápanyag bélből történő felszívódását, belőlük a vastagbélben élő baktériumok
hatására a tápcsatorna egészségét védő tápanyagok képződnek.
- Lúgos kémhatása segít a szervezet sav-bázis elérésében/megőrzésében
- A rostoknak köszönhetően segíti az emésztést, megelőzheti a székrekedést és mozgásra készteti a beleket.
- Ugyancsak a rostoknak köszönhetően rendkívül laktató, minimális kalóriatartalmának köszönhetően csökkenthető a napi kalória bevitel, amely kontrollált étrend mellett fogyást eredményezhet.
:-))
Mi az összetétele? Mármint a csomagolás szerint.
A keményítő napot úgy a legegyszerűbb belőni, hogy
keményítő nap = zöldség nap (
(a tök zöldség, de a magját sehol sem.olvastam, úgy hogy ez lutri - magunknak kell kilogikázni)
Amúgy rendszertanilag a tök zöldség, úgy hogy a magja is az.
Lehet, hogy a dió azért gyüminapos, mert csonthéjas gyümölcs - szóval a tökmag(lisztté őrölve) keményítő napos inkább. :-D
Persze, kérdezz nyugodtan.
Bonyi kérdés....megpróbálok hangosan gondolkodni. :-)
Szerintem minden liszt és minden tészta ch napra való.
A tésztában keveredik a tojás-liszt, a maglisztek...háát, én azt is ch napra tenném.
Főzeléket vagy önmagával tudod visszasűríteni, vagy étkezési keményítővel - ezért kérdezted?
Csak mert önmagában nem tudom, hogy mit tudnál kezdeni velük.
Ugyanakkor logikázva: a kókuszlitszt: ha te készíted, akkor gyüminapos (szerintem), mert a kókuszchips is az és azt kell porosra darálni.
Mondjuk ha ezt a logikát követjük, akkor a tökmag lisztté darálva (persze pici mennyiségben, mint a dió,mogyoró) megint csak mehet gyüminapon is. Amint belekeveredik más pld tojás, ch napra való.
A másik kettőnek magasabb a ch tartalma és nem gyümi, így határozottan ch napos.
Naphal köszönöm!lenne még pár kérdésem, ha nem gond! :)
Szóval én használok No Carb tésztát!azt hova soroljam be,melyik napra?illetve zsírtalanított maglisztekből sütök (szezámmagliszt, lenmagliszt, kókuszliszt, tökmagliszt) ezeket keményítő és szénhidrát napokon is használhatom?Köszönöm :)
Az attól függ, hogy milyen napod van.
Pld.
fehérje napon: joghurt, sajt, tojás, hús, stb
zöldség (keményítő) napon: zöldségek
Szénhidrát napon: keksz, stb -talán ezt a legkönnyebb kitalálni
Gyüminapon: gyümölcsök. Smoothi, aszalványok (mértékkel), egy kis mogyi, dió ha sok lenne az édes
Szia!
Én tavaly csináltam.
12 óra után (mondjuk úgy, hogy ebéd után) már nem lehet enni gyümölcsöt, csak gyüminapon.
A kókusztej fehérje és csak fehérje napon lehet vagy a reggeli kávéhoz, betartva azt, hogy utána várni kell a gyümölcs evéssel.
A lekvár szerintem alapvetően szénhidrát, hiszen koncentráltan tartalmazza a gyümölcs cukrot.
Jó kérdés. Kb 16kgt (+/-1kg eltérés lehet).
Én csináltam a víznapokat is és szigorúan csináltam.
Pld nem ettem kenyeret, ch napon inkább csak levest ettem, stb.
Régen (10 éve) a mozgás nekem az volt, hogy a fiammal vagy fociztam meló után, vagy bicajozni tanítottam és futottam mellette. Akkor is lement 3 hónap alatt 15kg - persze akkoriban keveset ettem.
Én tavaly csináltam és nyugodtam ehetsz 5x is.
Én is többször ettem és szépen fogytam.