90 napos diéta és gomba (beszélgetés)
Ó, nem értek én a biológiának e részéhez:-) De a gombák a legtöbb felosztás szerint sem növények, sem állatok, hanem gombák (gordiuszi csomó:-).
(A gombát azért nem sorolnám a növények közé, mert nem fotoszintetizál.)
Itt írnak a rendszertanról: [link]
A fehérje-összetételét majd kíváncsiságból megnézem (van megfelelő táblázatom).
A 90 napos diéta leírásában is szerepel a következő:
Mi micsoda, avagy melyik nap mit lehet enni...
Fehérje (protein): minden, ami állati eredetű, de nem zsír, vagyis: hús, hal, máj, tojás, tejtermékek, valamint ide tartozik a gomba és a szójatermékek is, valamint az avokádó
A gombákban legnagyobb mennyiségben (88-92 százalék) víz van. Az ásványi anyagok főleg a kalap bőrében találhatók, nagyobb mennyiségben káliumot és foszfort tartalmaznak. A gombák fehérjéinek aminosav összetétele hasonlatos az állati fehérjékhez. Szénhidrátjaik főleg összetett cukrok, ilyen a sejtfalat alkotó kitin.
Ezt a gombákról írt cikkből másoltam át. Ezen kívül mint szakember is tanultam erről.
Te hová sorolnád a gombát,ha nem a növények közé.? (csak úgy kiváncsiságból kérdem)
A gomba teljes értékű fehérjét tartalmaz? Ezt én így nem hallottam, érdekes (ha így van). Ezt hol olvastad?
(Mindazonáltal a gombákat nem szokás a növényekhez sorolni.)
A gomba azon növények közé tartozik,melyek komplett fehérjét tartalmaznak,ilyen még a szója.Tehát mint a hús,vagy a tej,stb...
Más növények inkomplett fehérjét tartalmaznak.
Ettől még nem hiszem,hogy egyenértékű lenne az állati eredetű fehérjékkel.
Fogós ravasz kérdés a gomba:-)))
Fehérjeként tartját számon a 90 napos diétában, de a leghatásosabb az, ha eldöntöd, hogy te minek nevezed, tehát fehérje vagy keményítő, és utána azokon a napokon eszed. Pörkölttel semmi gond.
Hülyén fogalmaztam, de gondolom érted.
Sziasztok!
Összetétele alapján a zöldségekhez sorolható leginkább, de ha engem kérdeztek, egyrészt bármikor ehetitek szerintem, másrészt a 90 napos diéta módosított változatát jobbnak tartanám: [link]
Szia :)
Ez egy nagyon nehéz kérdés :)
Sokan fehérjének tartják, sokan meg keményítőnek, én mindennap ettem, pl. Ch napon ettem spagettit, hús helyett gombát tettem bele, keményítőn volt,hogy a rizibizibe is tettem, fehérjén, mi a húslevesbe szoktunk tenni egy két fej gombát és úgy is megettem.
Én nem tudtam kinek higyek ezért akkor ettem amikor jól esett, persze nem sokat.
sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, melyik nap és milyen formában lehet, ha egyáltalán a 90 napos diéta folyamán gombát enni. Pörkölt szóba jöhet?
Előre is köszi a válaszokat!