80 kiló körül kezdeni a terhességet (beszélgetés)
Szia! Én 82kg-al kezdtem a terhességem, ezt jegyezte be a védőnő 12 hetesen...soha nem voltam egy vékonyka alkat. Az orvos viszont jól megijesztett, hogy ez a súly akkor lenne ideális ha pont mennék szülni, és diétára fogott. Amire én magasról (tojok) már bocsánat...Azt eszem ami jól esik, persze mértékkel, mert azért irtó hiú vagyok :D és minden nap méregetem magam. Tegnap töltöttem a 19. terhességi hetet és 80kg vagyok. Elmondhatom így, hogy a félidőig 2 kg-ot fogytam. Persze messze még a vége, és a neheze csak most jön, de bízok abban, ha eddig tudtam vigyázni magamra, ezután se fogom felfalni a hűtőt :D Fel a fejjel, próbálj meg ne ezzel foglalkozni!!!!
Még egy biztató példának leírnám a legjobb barátnőmet, 78kg-ról indult most 32 hetes terhes és eddig összesen 8kg-ot szedett fel. :) És ő is 168cm mint én. Vigyázz Nagyon Magatokra!!!!!!
Ne aggódj! Én 28 kg-ot híztam és az első hónapban 16 ment le (szoptattam).
Kerüld a cukros italokat, egyél inkább gyümölcsöt a "100" %-os gyümölcsléket kerüld.
Kerüld a nagyon fűszeres ételeket, mert attól vizesedni fog a lábad, bokád, lábfejed.
Élvezz minden pillanatot!
Egyél azt amit megkívánsz! A terhesség alatt mindent ehetsz, szoptatáskor viszont korlátaid lesznek!
Minden napod legyen vidám és élvezetes!
Sok szerencsét...
Persze,de bizony sok olyan csajjal találkoztam,akik nagyon vékonyak voltak,és bizony felpakoltak magukra 30 -40 kilót.
Ez azért lehet,mert a sok sanyargatás,diéták után,végre elengedhetik magukat,és büntetlenül falatozhatnak:))
vérnyomásom világ életembe alacsony volt....
40 kiló?az rengeteg....huuuu
Mindig sokat-40 kilókat híztam a terhességeim alatt.
162cm.Úgyhogy ha 80-ról indultam volna,hááát...
Viszont ,ha csak 5-12 kilót hízol max,akkor nem lehet nagyobb baj.Kérdés,hogy a vérnyomás mennyire magas.
Én biztos nem vállalnék be terhességet 80 kilósan.
most kicsit megnyugodtam,igazából most kezdődött el az éhségroham :)
azért próbálok odafigyelni :D
Szia!Én az első gyerkőcömmel 3 éve 84 kilóról kezdtem és 98 kilóval menntem be a szülőszobába.Igaz megettem mindent amit megkívántam de mértékkel.Az volt a bibi,hogy télen voltam terhes igazán és nem mozogtam semmit.De szülés után nagyon könnyen lemennt ami rajtam maradt.Most a második babót várom és 85 kilóról indultam.Most vagyok a 16. hétben és 82 vagyok.NEm hánytam,semmi bajom nem volt.Most próbálok mégjobban odafigyelni,hogy délután már csak gyümölcsöt vagy jughurtot egyek.Na persze van néha,hogy nem sikerül de nem lelkizek miatta.Eddig úgy néz ki ez így jó.Na meg főleg sokat számít egy 2 éves aki után lehet reggeltől-estig rohanni :D
Amúgy szerintem nagyrész alkati dolog is,bár ha az ember odafigyel sokat jelent.Nálunk anyum 56 kilóval terhes annó és 90 kilóval szült úgyhogy volt honnan örökölnöm :D
Csodaszép babavárást Neked és élvezd minden pillanatát,a súlyod legyen a legkisebb gondod.Majd lemegy ma éjszakákat sétálsz a törpéddel :D
szia!
ebben reménykedem én is :D
szia!
jól érzem magam,de kicsit tartok,hogy a babának valami problémája adódik ez miatt!
szia!
hányni nem hányok még :D
köszönöm a hozzászólást,tényleg érdekesség :D
szia!
igen,első terhesség!ezért sem tom mit kezdjek magammal :D
Szia!
Gondolom attól tartasz,hogy sokat szednél fel igaz?Pedig általában pont az ellenkezője szokott előfordulni.Akik vékonyan kezdik a terhességet,sokkal többet szoktak hízni,mint azok akiken van egy kis plussz.
Szia!
Én (nem) kicsivel több voltam, mikor teherbe estem! A doki is és a védőnő is figyelmeztetett, hogy vigyázzak, mert baj lesz!
Az élet megoldotta a problémát: annyira hánytam az elején, hogy gyorsan lement 20 kiló...... Nem sokkal lettem több szüléskor, mint amivel terhes lettem :)))
Persze ez ritka és nem így kell "megoldani" a súlyproblémát, csak érdekesség képp írtam le......
Egyébként arra figyeltem, hogy sok rostosat egyek, és kevés cukrosat. Kiegyensúlyozott, helyes táplálkozás kell.
További ajánlott fórumok:
- Hanyadik terhességi hétben érdemes elkezdeni előkészíteni a csomagot, amit majd magammal viszek szülni, ha itt az ideje?
- Miért ilyen nehéz negyven körül új kapcsolatba kezdeni?
- Első sikeres terhesség 40 éves kor körül
- Hány kilóval kezdted a terhességed és mennyivel ért véget?
- Volt valaki a 14-15 terhességi hét körül 4D ultrahangon?
- Terhesség alatt a köldök körül kék elszíneződés mit jelent?