7 hónapos baba-nem akar enni, nagyon válogatós!Segítenétek? (beszélgetés)
Helyes:)
Én is csináltam rengeteg parilevet, volt idén termésünk bőven. Próbáld kis rizzsel vagy krumplival. Sajnálom, hogy nem ízlett a tök Neki. Hátha idővel megszereti majd. Vagyis tuti, hogy idővel mindent meg fog szeretni:)
Még csak babakajában kapta a tököt,de én is épp azon filoztam hogy sütök...hátha úgy enné!
Paradicsom sem volt még,pedig nyáron tettem el a fagyóba szószt olyan pariból ami a kertünkben termett.(tuti vegyszermentes!)
paradicsomlevest esetleg?
kis főtt krumplival, rizzsel
Én szoktam Neki bele tenni egy kis bazsalikomot, oregánót
krumplival
bocsi
vagy krumplivan a csirkepaprikást
de lehet tojás mentes tésztákat is kapni
Most konkrétan nem pacalpörire gondolok, hanem mondjuk ha csinálsz magatoknak egy kis csirkepaprikást tésztával, abból lehet csipegetni Neki, hátha elfogadja.
Vagy mondjuk töltött paprikát magatoknak, akkor pár falatot belőle.
Nem irigyellek. Egyébként az Én fiam nem válogatós annyira de Ő is ellenne egész nap sült tökön:) A többi kaját megeszi ha muszáj de a tökért reszket.
Egyébként sütni próbáltál tököt? másabb az íze mint a bébiételes kajában.
Mit eszik?
Kevés anyatejet,pár kanál tejmentes pépet,még "párabb" kanál gyümit vagy répát.Ennyi kb.Fényevő a gyerek.Az elmúlt hónapban 20dkg-ot hízott.Most is.
Nem tudom a miénket hogy ehetné,hiszen összesen 2 foga van...ha meg fognám és összeturmixolnám neki tutira nem kéne.
cukkini? cékla?
és akkor mit eszik meg?
Volt egy ismim akinek szintén semmit nem akart enni a babája és a végén oda jutottak, hogy a gyerek azt ette amit Ők. Semmi féle pempőt, bébiételt nem volt hajlandó megenni.
Csak tejmentes pépet kapott eddig,mert én is laktózérzékeny vagyok és a nagyoknál is volt átmeneti laktózérzékenység.
A Sinlacot utálja. :(
Gyümiket utálja:alma,körte,barack.Banánt még nem adtam,mert csak 8.hónaptól javasolják.
Főzelékek amiket kóstolt:(többször...némi szünet után újra próbálkozva),krumpli,sütőtök,alma gesztenyével,répa,sütőtök barackkal és almával.A husi sem nyerő a főziben.
Próbáltam már a husilevsből is kivenni a répát,krumplit-ez sem jött be!
Komolyan,ilyen gyereket én még nem láttam!Azt hittem csak a fiam válogatós,de Ő annak idején legalább a sütőtököt meg az áfonyás alma nevű bébikaját megette!
Nem próbáltál esetleg valami nem tejalapú tejpépet adni Neki? mondjuk sinlac? egy kis gyümivel
semmi kedvenc étele sincs?
Lányom 7 hónapos.Eddig javarészt csak szopizott,de az utóbbi időben nagyon megcsappant a tejcsim.Bármit csinálok,csak kevesebb.
Tápszereket utálja.Sokat próbáltunk már,mert az elejétől voltak tejcsi gondok.A kanalas dolgokkal is hadilábon áll.Már rengeteg kaját kipróbáltunk.Volt olyan amit én főztem,de mindenféle üveges bébikajákat is kóstolt-de sosem sikerül pár kanálnál többet ennie.Van amiből ennyit sem!Akinek van/volt hasonló finnyás babája,az kérem adjon tippeket,miket próbáljak még nála???
(Egyébként 3.baba,de "így még nem jártam"!)
További ajánlott fórumok:
- Fiatalon (akár nagyon fiatalon) már kismamák, anyukák!
- Le lehet fogyni, de nagyon kell akarni!
- Le akarok fogyni, de.. válogatós vagyok, asztmás, és csóró...
- Mit lehet tenni, ha 2,5 éves gyermekem nagyon válogatós?
- Szerintetek mitől lehet, hogy a macskám mostanában nagyon válogatós lett?
- Szerintetek nagyon szegény országokban is vannak válogatós gyerekek?