7 hetesen 8 mm magzat... vetélés lesz? (beszélgetős fórum)
7 hetes magzat
A rizsszemnyi - 5-13 mm hosszú - embrió folyamatosan alkalmazkodik a méhen belüli élethez: ezen a héten fejlődésnek indul a köldökzsinór, amely a baba táplálásáról gondoskodik, és elszállítja az anyagcsere végtermékeit. Megkezdődik a szemlencsék formálódása, és folytatódik a fül középső részének fejlődése is. Noha még rengeteg időnek kell eltelnie, amíg az anya megpillantja az arcát, már most elkezdődik a száj és a miniatűr orrlyukak kialakulása és a szem íriszének (szivárványhártyájának) pigmentálódása.
Szerintem a 8 mm ilyenkor teljesen normális , átlagos méret. 2 naponta nől 1 mm-t. Nem igazán értem a problémádat.
Egyél magnéziumot és pihizz
Görcsöltem így elmentem ambulanciára (nem értem el az orvosom) Ott egy "tanuló" nézett meg. 8mm mérte a magzatot (pulzáció van) de szerdán a magán orvosom (jobb gépen) 4,5 mm-nek mérte.
Annyit megjegyeznék hogy ugyan ezen az ambuláns gépen 5én nem láttak semmit max felritkulást 2 nappal később a orvosom a magánrendelőjében 9x9ml petezsákot mért szikhólyaggal.
Szerintetek elmérés, vagy fejlődési gond? Van valami hasonló tapasztalatotok?
További ajánlott fórumok:
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?
- Egy vetélés után a következő terhesség veszélyeztetett lesz?
- Ha a kismama a terhesség alatt sokat idegeskedik, aggódik, sír, lehangolt és rossz kedvű, milyen hatással lesz az magzatának lelkivilágára?
- Ha levált a magzat a méhfalamról, biztos vetélést jelent?
- Egy abortusz után mit tesznek az orvosok a magzat testével? Mi lesz annak maradványaival?
- A barátnőm 18 hetes terhes és hármasikrei lesznek, de lehet, hogy egy vagy két magzat elhalt! Mire számíthat?