7 éves kisfiam nem hagyja a fogorvosnak hogy kihúzza-betömje a fogát. Mit lehetne tenni? (tudásbázis)
Szia!
nekem is hasonló gondom volt amikor 7 éves voltam. nagyon türelmes és aranyos volt a doktornéni dehát injekciós tű volt a kezében... kiabáltam, leülni se voltam hajlandó a székbe.
Apukám úgy oldotta meg, hogy ő ült a székbe, én az ölébe, lábaival a lábam fogta le, kezével meg a kezem, az aszisztens meg a fejem tartotta.
ugyanakkor viszont azóta is fóbiám van a fogorvosoktól. sajnos családunkban öröklődőek a rossz fogak, sokat kellene mennem. de még manapság, 29 évesen is kell valaki aki elkisér, és már beülök a székbe, de szabályosan erőt kell vennem magamon, hogy kinyissam a számat, engedjem a vizsgálatot. kell néhány perc erre és egy kedves doktor. persze nem azt mondom hogy ez csak azért van mert akkor erőszakosan lett a fogam kihúzva. ami szükséges, az szükséges.
sok sikert!
7 éves gyereknek a 4 db hatosa már kinn van,ami felnőtt fog ...a sor végén jön ki,annak nincs tej párja amit meg kellene h várjon.
Sajnos ezt sokan nem tudják és azt hiszik h még tej.és mikor kiderül már sokszor késő.
Sajnos a lyukas tejfogak is gócok a szervezetben és ilyen bőrbetegségeket fenntarthatnak v súlyosbithatnak és tőlük károsodás érheti alatta a csontban a maradót is..
7-eves gyereknek meg magatol kipotyognak a fogai , miert orvos-tortura ?
Ezt csak azert kerdem mert nagyon jol emlekszem hogy , engem is vittek a szuleim fogorvoshoz , olyan korban amikor erre nem volt szugseg !
Es igen vannak ilyen emberek , szoval nem csak gyerekek akik nem engedik meg hogy , a fogorvos vagy mas orvos a szajukba kotorasszon.Eröszakoskodassal csak epp az ellenkezöjet ered el , hogy megnagyobb ellenallast valt ki a gyerekböl, szerintem.
Ok, nincs más hátra, mint máshoz vinni. Annyit azért sikerült megállapítania hogy kettőt húzni kell, egyet pedig tömni.
Az a lényeg, hogy a gyerek örökölte tőlem a pikkelysömört. Elvittük vele bőrgyógyászhoz, az mondta hogy vigyük füll-orr gégészetre és fogászatra, nincs-e góc. És mivel azt sem hagyta hogy megállípítsák van-e, ezért röntgen felvételre vittük el. Ma nézte meg a fogorvos, és mondta hogy bizony van góc...
A gégészeten nem találtak semmit.
A daedalon hányingerre van nem lefogás helyett..mi az h nem ülhet az öledbe????mi igy dolgozunk sokkal kooperálhatóbbak a gyerekek,utána meglátja h nem fáj pl egy tömés és egyedül is beül..
Menj máshoz ha nem engedi h ölbe vedd..hány éves amúgy??
További ajánlott fórumok:
- Te félsz a fogorvosnál? Vagyis a fogorvostól?
- Magán fogorvosnak adnátok hálapénzt?
- 15 hós kisfiam köztünk alszik, éjjel sokat szopizik.Hogy lehetne kíméletesen az ágyból ki, a szopiról leszoktatni?
- Állami fogorvosnál fogpótlásra mik az árak?
- Ha normál rendelésre megyek, kell fizetni a fogorvosnál?
- Virusos szájfertőzése lett a kisfiamnak. Mennyire fertőz ez a betegség, illetve milyen óvintézkedések lehetnek szükségesek?