6 éves kisfiamnak minden lázas betegségkor iszonyúan fáj a feje. Lehetésges, hogy idősebb korára migrénes lesz? Meg lehet ezt előzni? (tudásbázis kérdés)
Igen, ahogy már írtam, voltam migrénes.
Durva fejgörcs (ami a szembe sugárzott ki), hányinger, fény- és hangérzékenység. Csak sötét szobában bírtam ellenni valahogy. Injekció használt, gyógyszer nem.
Nekem a stressztől volt, érettségi előtt nem sokkal. Illetve fogamzásgátló mellett egyszer kiújult, akkor rögtön abbahagytam és elmúlt.
"voltál migrénes" vagy volt már igazi migrénes rohamod??milyen tünetekkel járt?tényleg sokan összetévesztik az erős fejfájással...
a gyerek erős fejfájásának okait tényleg ki kell vizsgálni,bár nálunk sem találtak okot és a fiamnál nem kifejezetten betegségkor jelentkezik inkább frontátvonulás hatására....
Milyen jellegű a fejfájása olyankor mit érez?
Nem hiszem hogy meg lehet előzni:((((én kb 32 éves koromra lettem hirtelen erős migrénes mondanám egyik percről a másikra jött a dolog,a teraszon állva támadott le kórházba kerültem és a migrén maradt örökül ebből a találkozásból:(((soha nem voltam előtte fejfájós azt sem tudtam mi az
Nézd, erőltesd az ivást, gyakran és kortyonként.
Azt meg te tudod, hogy a gyereked mikor reagál számodra furcsán. A te dolgod utánajárni, hogy mi az ok. A szervi okokat akármilyen korban ki lehet zárni.
Nincs semmi érdekes benne, az emberek 90%-a életében legalább egyszer megtapasztalja, hogy milyen.
Természetesen a szülő tudja megítélni, és joga és kötelessége kivizsgáltatni...
De ő most mégis nekünk tette fel a kérdést, én meg leírtam rá a véleményemet. Ha nem értesz egyet, az egy dolog, jogod van hozzá.
Mindkettőtöknek igaza van... :)
Jó volna tudni, mi ez, bár tényleg csak lázas állapotban és ha nagyon kifárad, fáj a feje. Csak nekem az furcsa, hogy nem nagyon hallottam még 6 éves kisgyereket, hogy fáj a feje, főleg fiút. De lehet, hogy csak nem mondja, amúgy meg van...
Voltál migrénes? Ez érdekes...
Azt, hogy milyen az a fejfájás és mennyire extrém, a SZÜLŐJE tudja megítélni, hiszen 6 éve neveli, nem pedig te, a monitoron keresztül.
Ha a szülő problémát érzékel, akkor joga, mi több, KÖTELESSÉGE azt kivizsgáltatni, a nevelésére bízott gyerek érdekében.
Lázas állapotban a fejfájás nem számít extrém tünetnek szerintem.
Egyébként én is voltam migrénes, ismerem a szitut.
Pont mivel nem ismert az oka és hathatós kezelés sincs rá, ezért nem érdemes futkozni az orvoshoz, főleg, amíg ki sem alakult.
A létező probléma az, hogy extrém módon fáj a feje bizonyos helyzetekben, EZT kell kivizsgáltatni.TEHÁT nem a migrént, hanem a fennálló problémát, aminek több oka is lehet.
Azt, hogy migrénes-e, majd eldönti a vizsgálat, ugyanis ezt monitoron keresztül nem lehet megállapítani.
A migrén okait a neurológusok és a legújabb kutatások SEM tudják, ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy sem megelőzni, sem kezelni nem lehet a tudomány mai állása szerint. Maximum csillapítani a rohamot, ha megy.
A fejfájás az fejfájás,annak ismerhetőek az okai (több száz van), a migrénes roham pedig más.
Azért korai, mert még nem migrénes... Megáll az eszem, egy még nem is létező problémát mért kell kivizsgáltatni? Attól, hogy ritka és kritikus állapotban hogy reagál a gyermeki szervezet, még nem kéne a jövőre vonatkozóan messzemenő következtetéseket levonni... Lázas állapotban sok mindent "produkálhat" az ember.
A migrént vagy a rá való hajlamot nem hinném, hogy meg lehet előzni. Ráérnek ezzel foglalkozni, ha majd tényleg migrénes lesz (ne legyen), most még kár ezen gondolkodni. Ez olyan túlaggódós dolog...
Egyébként tényleg zömében a nőkre jellemző, aminek oka egyrészt a fogamzásgátló, ami erősen hajlamosít és az, hogy a nők elfojtják magukban a feszültséget.
Persze, hogy kizárt. Számtana férfi is migrénbeteg.
Ezen csak az humorizál, aki nem tudja, milyen kínzó betegség ez, ájulással, látásvesztéssel, hányással stb.
Miért lenne korai? Most áll fenn a probléma, amit ki kell vizsgálni.
Ragaszkodj a beutalóhoz, te vagy a szülő vagy vidd el magánrendelésre.
Itasd!
Lehetséges, de egy neurológiai vizsgálat mindenképpen szükséges.
És itasd, sokszor a kiszáradás a ludas.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- Hová tudok fordulni, hogy a kisfiamnak ne kelljen ismét első osztályban maradnia?
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- Segítsetek! Hogyan segíthetnék a kisfiamnak megszokni az ovit?!
- 5 éves kisfiamnak ki akarják venni az orrmanduláját.Ha van tapasztalatotok kérlek segítsetek.Picit izgulok, hogy jól döntünk e, ha engedjük!
- Mit vegyek az egy éves kisfiamnak szülinapjára?