Én resztelt májat szoktam csinálni belőle. A májat csíkokra vágom, a vöröshagymát karikára, melyet zsiradékon megfonnyasztok. Jó forró legyen, amikor a májat rátesszük, együtt pirítjuk. Elég gyorsan készen lesz. A végén sózom, borsozom, pirospaprikával megszórom. Főtt burgonyát, rizst szoktam hozzá készíteni.
Legjobb libazsírban megsütni hagymával és később hidegen akár savanyúsággal kenyérrel is finom vacsora. Ha a zsírban hagyod sokáig eláll, könnyű felmelegíteni és szendvicsnek is jó. A másik fele meg resztelt máj főtt krumplival. De meg ne und egymás után.
Javíttasd a címet, mer az 500 dkg az 5 kiló :-) Vagy 500 gr, vagy 50 dkg a fél kiló.
Lesütheted hagymásan, vagy csinálsz resztelt májat (hagymát dinsztelsz, rá a csíkokra vágott máj, bors, egy gerezd fokhagyma aprítva, majoranna, a végén só).
Vagy zöldborsós máj (pörkölt alap, máj, zöldborsó), vagy Budapest rahu, szóval van néhány vsriáció :-)
vettem a spárban félkiló gyönyörű pulykamájat. Mit főzzek belőle, ami finom is és gyors is. Még sohasem főztem p.májat, mert aa szüleim sem szerették, de fiam sem. De ma egyedül vagyok otthon, gondoltam hogy felét kisütöm, a másik feléből meg pörköltet csinálok.