5 hónapos cicát lehet-e már ivartalanítani? (tudásbázis kérdés)
Nekünk muszáj megcsináltatni, mert előbb-utóbb jelölgetne a lakásban, azt meg nem akarom...
Évekkel ezelőtt volt egy nőstény sziámink, azt is 9 hónapos korában műtötték..
-:)
A mienk fürödni is szeret-:) Utána meg hajszárítózom...tisztára, mint egy kislány....-:)
Csütörtökön visszük a cicát ivartalanítani. Fiú. Félek kicsit, hogy meg fog változni a jelleme..
9 hónapos, nagyon szelíd, még porszívózni is hagyja magát. Így hetente kétszer meg is tesszük. Nagyon élvezi.
Nem tudom, mi lesz vele ezután:(
Csak lakásban van, az ágyban alszik.
Úgy szeretném ,ha ilyen maradna!!
A macskák bármely életkorban ivartalaníthatóak, de a legideálisabb életkor 6 hetestől- 6 hónaposig. Tehát ivarérés előtt kell elvégezni a beavatkozást. Ha ugyanis túl későn ivartalanítják (főleg kandúrokra érvényes) a rossz szokások (mint a jelölés, akár a lakásban is) megmaradnak.
Állatkórházban mondták a dokik.:)
Egyébként nincs olyan hogy ajánlott kor ivartalanításnál! Ez már egy régen megcáfolt marhaság, csak sok orvos szereti még hangoztatni.
Erről nem egy felvilágosító programot csinált már az Állatorvosi Egyetem.
Ha jó egészségben van a cicád, akkor nyugodtan lehet ivartalanítani már 5 hónaposan is.
A másik, az hogy nem ivarérett még nem jelenti azt, hogy nem szeretne "hancúrozni".
Láttam már olyan 3 hónapos kiskutyát, aki csak úgy mászott a szukára.Gondolom ilyen előfordulhat cicáknál is.
hát ez teljesen rendjén van:)akkor van a vadászidő
amikor bagzik nem búg hanem üvölt
Szia!
De ő hajnal 4-kor a nagy csendben csinálja, meg este sötétben!!! A kis mocsok....nem lehet aludni tőle:)
Sziasztok!
Nincs valaki köztetek, aki tudna segíteni? 5 hónapos a karthauzi hím cicánk. 4 napja hajnalban, és este annyira "sír", szerintem bagzik!:)
Az lenne a kérdésem, hogy 5 hónaposan lehet-e ivartalanítani. A doktornőnk azt mondta, hogy 7 hónapos kor körül ajánlott! Szegényke!:(Addig szenvedni fog?
További ajánlott fórumok:
- Az állatok ivartalanítása
- Lánykutya ivartalanítása. Mit szóltok hozzá? Nagyfiam nem akarja engedni, állatorvos szerint muszáj.
- Az ivartalanítás fontosságáról
- Kutya ivartalanítás. Megengednéd-e egy állatorvosnak hogy a lakásában végezze a műtétet...
- Gondok a cicával ivartalanítás után!!!!
- Az 5 hónapos kislány perzsacicát milyen idős korban érdemes ivartalanítani?