5 hetes kislányunk az éjszakai etetés után nem hajlandó visszaaludni, valakinek valami trükkje? (tudásbázis)
Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált,a probléma megoldódott.A babuci túl lett etetve amit a gyomra nem bírt.
Emellé kaptunk a pocifájásra papverines port,de csak napi fél adagot,tegnap vette be először és láthatóan sokkal jobban van.
Hát a mi gyerekorvosunk nem rendel már a héten.Ma 3-tól van helyettesítés,őket még azért felhívom.
A védőnővel tudtam beszélni aki azt mondta hogy holnap tanácsadásra vigyem reggel Csengét.
Ma felhívom a helyettes dokit,meglátjuk mi lesz,de ettől függetlenül holnap reggel elviszem a kisasszonyt,mert akkor meg az lesz hogy nem vittem be.
szerintem még a Gripe W-t próbáljátok ki! Tudom, véges a pénztárca, a mienk is az volt, de sokaktól hallottam hasonló történeteket, 600féle-fajta cucc kipróbálását, és azt is többektől hallottam, hogy ez végül segített. Nem akarlak rábeszélni persze, ti döntötök.
Egyébként a pocakfájás sajnos mindig este/éjszaka jön. Mi annak idején este 10kor kezdtük és hajnal 2ig üvöltött - ez volt a rekord, és nekünk ekkor ajánlották a GW-t.
Én már e recept nélküli dolgokban nem hiszek,ráadásul a pénztárcánk is véges.Tudom hogy ekkora babánál próbálkozni kell,de a tegnap éjjel után én már ilyen vackokban nem hiszek.Már bocsánat a kifejezésért,de annyira sajnálom szegényt ahogy szenved.
Már este megint azon gondolkodtam hogy ügyeletet hívok,de rájöttem hogy hülyeség.
De akkor nappal miért nem szenved tőle?Nappal csak néha néha sirdogál,de az közel sem olyan mint az éjszakai.
Én attól tartok hogy ezek bizony görcsök,hogy mitől azt majd talán a doki megmondja,de a szívem szakad meg érte.
Sziasztok!
Hát elég nehézkes volt cumisüvegből sötétben etetni.Pelust sajnos muszáj volt cserélni,mert nagyon sok pisi volt.
De most sem aludt vissza Csenge.Ma olyan hasfájása volt éjjel hogy szinte görcsben ordított,és önkívületben sírt.Csukva volt még a szeme is és néha úgy kellett ösztönözni hogy levegőt vegyen.
Biztos hogy görcsei voltak mert szakaszosan jött elő neki ez az ordítás,így ma fél 1-kor azonnal hívom a gyerekorvost,hogy valamit adjon,vagy mondjon csak segítsen,mert annyira sajnálom hogy azt elmondani nem tudom.
Jó jó hogy fáj a hasa de ennyire?
Köszönöm a jó tanácsokat,mindegyik megér egy próbát.
Ma bevetem ezt a lámpa nélküli etetést,és bízom benne hogy pelust nem kell cserélni,most volt kaki is elalvás előtt.
Most gyerekdalok mennek neki,fürdés alatt és evés alatt is ez ment szép halkan.Sőt apa vett neki levendulás fürdetőt.
Ez teljesen jó egy ilyenkorú babánál.
Azt még megtudod csinálni, hogy éjfélre hozod előre a fél 1-es evést.
Ne emészd magad ezen, így alakult.
Napközben viszont ne járj lábujhegyen ha alszik, hanem normális módón tedd a dolgodat, hogy hozzászokjon a természetes zajokhoz, és tudjon különbséget tenni a napközbeni pihi és az éjszakai alvás között a kis szervezete.
A pelenkázást hagynám én is ki. Hátha visszaalszik. Próbáld meg melegíteni a pici hasát. Az jó a hasfájásra is. Mi éjszakákat hajszárítóztuk a kisfiam hasát. A monoton zaj és a meleg levegő mindig elnyomta :)
Arra figyelj, hogy a kezed legyen mindig ott a pocakjánál,nehogy megégesse a hajszárító.
De a meleg meggymagpárna sem rossz.
Etetésről ne szoktasd le. Annak még nincs itt az ideje!
egyébként esmupisan emulzio:
Csecsemőkor:
Kávéskanállal 1 ml (25 cseppnek megfelelő) Espumisan L emulziót tegyen minden etetéskor a cumisüvegbe, vagy minden szoptatás előtt vagy után adja be a csecsemőnek.
További ajánlott fórumok:
- Mit csinálsz, ha éjszaka felébredsz és nem tudsz visszaaludni?
- 9 hónapos kisfiam nagyon sokat kel éjszaka és csak teával hajlandó visszaaludni.Szeretném róla leszoktatni.Tudtok tanácsot adni?
- Mit tegyek?3éve ismerem a páromat(ebből 14 hónap házasság)8 hetes a kislányunk, állandóak a veszekedések, nem akarom, hogy ebben nőjjön fel!
- 7éve vagyok a párommal, két kislányunk van, de már nem érzem azt a szerelmet mint az elején, mit régen. Mit tegyek?
- 10 hónapos kislányunkkal alig foglalkozik az apja. Miért? Ennyire nem akarta? Vagy..
- Tetszik az a név hogy Natko. Ha kislányunk lesz biztos így...