5 éves fiam reggel óta hány, minden kijön belőle! Úgye nem száradhat ki? (beszélgetős fórum)
Oh hát jobbulást!
Nálunk már azt hittem vége... erre ma vissza tért a hasmenés :/
Nekem meg a kiscsajnak elso ket nap hullamokban felment. Sracok laztalanok voltak. Ugyhogy ez sem szabaly... Na mindegy, mara mar el is felejtettuk a calicit, es epp valamelyik nathaval kuzdunk. Hurra.
Igen erre tippeltem én is, főleg hogy nem volt láza :)
Valoszinuleg calicivirus, csak az elso 1-2 nap rossz, aztan mar csak a fosas marad :) Mi is most lettunk tul rajta (gyerekek hanytak par orat, mi a ferjemmel csak carul voltunk), de eszembe nem jutott volna a korhaz... nem etetni, csak itatni (nalunk a vizet tanacsoltak, semmi kola, a cukor ugyanis vizhajto), ugysincs etvagyuk. Aztan egy kis husleves uresen. Masnap mar mindketto kepes lett volna megenni egy fel disznot :))
Azért még óvatosan a kajával,folyadékkal.
Lehetőleg főtt krumpli,kis húsleves,és gyümölcsöt most ne adj neki (frissen),nehogy ártson!
Jobbulást neki!!!
Köszönöm szépen a válaszokat, tegnap délután fél 1től egész este 11ig nem hányt, akkor 11kor egy kisebbet, s szépen átaludta az éjszakát.
Remélem hogy ez egy gyorsan átmenő vírus
Szia! Hogy van a kisfiad?
Kiszáradhat!! Daedalonetta kúp a kislányomnál használt. Orvoshoz vidd mielőbb, mert azt hiszem receptköteles. Amit nekünk mondott a gyerekorvos: hányás után fél óráig semmit ne adj neki, h megnyugodjon a gyomor, utána kanalanként 5 percenként itatni. Nekünk azért kellett a kúp, mert nem volt meg a fél óra a hányások közt. Ha a kúp se használ, ugyanúgy nincs meg a fél óra, akkor kórház. Ha félórán belül adtam inni, kijött belőle, de kúppal és a fél órákkal hamar túl lettünk rajta és megúsztuk az infúziót, bár rezgett a léc.
De, ha továbbra is így megy, akkor kiszáradhat. Ha folytatódik, szerintem hívj ügyeletet.
Én is láttam egyszer kiírva az orvosi rendelőben a colát.
Sajnos én sem,és egész éjjel hánytattam így a fiam...Elhiheted,hogy car volt,mikor a kórházban mondták,hogy gyakorlatilag én tehetek róla! De tanultam az esetből...
Amúgy azóta kiolvastam a fórumot,és a cola jó,de azzal is várni kell!
Ha hajlandó meginni,otthon is készíthetsz neki folyadék és ásványianyag pótlót: 1,5 liter vízbe 1 tk só és 3 ek cukor. Ez is kórházi tanács,nem én találtam ki,de míg mi bent voltunk a naggyal,akicsim itthon kezdett hányni és a sok tanáccsal sikerült nem "kiszárítani",fél nap alatt átment rajta.
Köszönöm ezt a tanácsot! Én sem tudtam hogy semmit nem lehet 1 óráig adni neki
De! Kiszáradhat!
Hányás után legalább 1 órán át SEMMIT ne adj neki (se inni,se enni)! Ha megvolt az 1 óra,akkor apránként mehet egy kis víz! A ropit most hanyagold!
Nyáron a fiam csinálta ezt,kórház lett a vége,mert nem tudtam,hogy várni kell 1 órát,és adtam neki,amit elfogadott (víz,ropi,keksz),így hánytattam folyamatosan,és persze nem szándékosan!
Estig ha nem lesz jobban elvisszük az ügyeletre, a dokinkat elértük közben, de ő csak annyit mondott, hogy sok folyadék, meg ropi, vagy pufi... s mivel nincs láza felesleges elvinni, jaaaaa s mivel 22 kg ezért rávágta hogy nem szárad ki egy könnyen
Hát igen, mindig éjszaka jelentkezik, mikor máskor... bár nekünk most reggel oviba induláskor kezdődött, hivtam az ovit, erre mondta is az óvonő hogy ma 3 gyereket vittek haza
Te vagy ott te látod a gyerek állapotát anyuka:)az is lehet hogy még kutya baja de van aki nagyon könnyen kiszárad te tudod milyen tipus te látod az általános állapotát kísérű tüneteket de ha egyetlen doki van csak a településeden is helyettesiti valaki,mindegy ki....
Szegényke :(
Én biztos nem tudnám nézni hogy szenved, már reggel orvoshoz vittem volna.
Ha szabin van a doki, akkor helyettesítik.
a kúpot javasoltam ép,átlagos esetben jó hányáscsillapitásra....egyébként helyettes orvos más körzetben rendelő doki stb ha mégsem marad abba....szerintem
ha kijön belőle a hányáscsillapitó is és félő a kiszáradás én kúpot adnék nem szájon át bevehetőt valamint elektrolitot normolitot stb....én javasolnék azért szaladni....és kiskanalanként adogatni neki
a Daedalon kúpot kipróbáljuk, még nem használtuk egyszer sem, de ha jól olvastam megállítja a hányást?
A kólát a Heim Pálban ajánlották, tehát valami biztos van benne.
Igen ezért rohantam coláért, s 5 percenként kap 3 kortyot kiskanállal, remélem használ
Nekünk is még a kórházban javasolták egy rota után évekkel ezelőtt, hogy cukrosat igyon a gyerek, ne vizet, mert nemcsak sókat hanem cukrot is veszít a sok hányással.
Szia! Nálam 3 gyerek van másfél hete kezdte a 8 éves szintén 22 kilo, aztán folytatta a 16 kilós 6 éves, majd a szintén 16 kilós majd 4 éves. Ami nekünk bevált: amíg a hányási rohamok nem állnak meg vagy maguktól, vagy a Daedalon kúp hatására, semmit nem adtam nekik, hisz úgyis kijön.Ha megállt a hányás legalább 1 órája, akkor cola. csak a coca, kikeverve hidegen, kortyonként 5 percenként. utána amit kíván, akár víz, almalé, bármi csak folyadék legyen. Nálunk a legnagyobbnak tartott 7 órahosszán keresztül a hányás, persze éjszaka, mikor máskor, de ő csak óránként hányt. A legkisebb viszont 10 percenként hányt, igaz, ő másfél óra alatt letudta az egészet, utána már nem hányt. Viszont mindegyiknek több köre is volt 1-2 jól levős nap után. Kitartás!
Vizet igyon, ne kólát.
A Nestea nem tea...csak valami értéktelen lónyál üdítő. Egészséges gyereknek se tesz jót, beteg gyereknek meg csak ingerli a gyomrát a sok adalékanyag, ami benne van.
Vízzel itasd, kiskanállal, nagyon apránként.
Jobbulást!
tavaly mikor rotavírussal bekerültünk a kórházba, ott is a colát javasolták, s az nem jött akkor ki belőle, ezért próbálkozunk most ezzel
Igazad van,kivéve a hányós vírusnál.Még kifejezetten ajánlja az orvos és a gyógyszerész is.
5 percenként egy korty szabály :) Daedalon végbélkúp.Ennyit tudok ajánlani.Jobbulást!
En kolat nem adnek neki. Koffein van benne, ami nem tesz jot a gyereknek es a betegsegenek se. Probald meg, hogy aprankent evokanallal vegyen magahoz vizet, kortyolas helyett. Az a legtobbszor "bent marad".
További ajánlott fórumok: