5-6 éves unokahúgom apukája meghalt. Hogy kezeljük? (beszélgetős fórum)
A valakinek pedig az anyukának kell(ene) lennie.Beszéltetni a kislányt.Felidézni vele,milyen volt amikor az apukájával volt.
Ennyi idősen nagyon sérülékenyek,pláne,hogy elváltak a szülők.Az anyukának most nagyon oda kell figyelni,hogy lelkileg ne sérüljön a kislány.Ehhez pedig ha szakember szükséges,akkor tőle kérni segítséget,
Igen, én is így gondolom. Hacsak nem tiltakozik a kislány én vinném és leginkább az lenne a jó ha az anyukája mellett lehetne. Ha ez nem megy, akkor olyan családtag mellett aki közel áll hozzá, akibe kapaszkodhat.
És a temetés még csak a kezdet, nagyon fontos hogy utána is legyen kivel beszélnie a dolgokról, évekig is eltarthat mire minden a helyére kerül.
Persze egy ilyen kicsit nem lehet kivinni a temetésre.
De egy 5 éves kislányt már igen.Pláne mivel az apukája halt meg.Hadd búcsúzzon el méltóan az apukájától.Viszont ha nem akar menni,akkor másnap kellene vele kimenni a temetőbe az anyukájának.Elmondani amiket most te itt írtál.
Én is kicsi koruktól viszem a fiúkat a temetőbe.Mesélek nekik,kire viszünk virágot,kinek gyújtunk gyertyát.
F@sza az anyuka beszólása...:(((
Valakinek mindenféleképpen foglalkoznia kell a kislánnyal, mert Ő belül nagyon szenved.:( Meg kell neki mutatni, hogy is kezelje a dolgot, az érzéseit és válaszolni kell a kérdéseire. Az ilyen korú gyerekek legtöbbje magát hibáztatja, bármi is a gond. Ha pszichológushoz nem tudjátok elvinni (anyuka miatt) és anyuka nem lesz támasza, akkor nagyon jól jönne a nagymama, a rokonság. Ne hagyjátok egyedül a gondolataival, a bánatával!
Részvétem.:(
Nagyon nehéz segíteni szerintem, főleg ha nem vagytok jó viszonyban vagy nem kéri a sógornőd a tanácsodat. :(
Ha én lennék hasonló helyzetben, azt hiszem kérném szakember segítségét, tanácsát.
Szerintem a temetéstől nem kell távoltartani a gyereket, szerintem neki ugyanúgy szüksége van arra, hogy elbúcsúzhasson. Az egy más kérdés, hogy kell tudni egy anyának ezt megbeszélni a gyerkével és segíteni a gyereket abban, hogy fel tudja dolgozni ami történt. Azt azért durvának tartom, hogy egy anya már előre elzárkózik attól, hogy a saját gyerekén segítsen ha az szomorú vagy kiborul... Már nem azért, de szegény halott apának már édes mindegy, hogy hányan állnak a sírja körül, ráadásul pont az fog ott feszíteni aki már életében elvált tőle ahelyett hogy a közös gyerekük lelkét ápolná... Én úgy gondolom, ha én megyek el előbb, inkább elvárom a gyerekem apjától hogy mellette álljon, mint hogy engem sirasson...
:(((
Az én kisebbik fiam 6 éves volt,amikor az apukám (nagypapa) meghalt.A református paptól megkérdeztem,hogy elvigyem-e őt is a temetésre.Azt válaszolta,ne erőltessem,de ha jönni akar akkor jöjjön.Ha ott van a temetésen jobban elengedi a papát..
Mondjuk az más helyzet volt.Itt az apukáját vesztette el a kislány.Talán előtte beszélgetni kellene a kislánnyal,hogy hogyan is zajlik egy temetés.Persze az ő kis nyelvén.De ha nem szeretne elmenni,semmiképpen ne erőltessék!
Az én fiam végül is mégsem volt ott.
Bocs de milyen kedves anyuka... nem a gyerek lenne a legfontosabb???
Mellesleg tényleg szakember kellene mellé, aki irányítottan tud vele foglalkozni, feloldani a félelmeit, bizonytalanságát.
Sziasztok!
Sógornőm elvált egy éve. Már ez is eléggé betett a kislánynak. Most meg sógornőm volt férje meghalt. Én javasoltam, hogy kérdezzen meg egy pszichológust, hogy hogyan kellene ezt a dolgot kezelni a kislánnyal, mert az már biztos, hogy sógornőm nagyon nincs a helyzet magaslatán sajnos. A kislány egyre furcsábban viselkedik, mindig üvöltözik, agresszív, és nagyon irigy, szóval eleve egy sérült gyerekről van szó. Eldöntötték, hogy hozzák a temetésre és kikötötte a kislány anyukája, hogyha a gyerek kiakad, akkor tutibiztosan nem Ő fog kimenni vele a szertartásról. Nekem ez kicsit furcsa. Abban azért biztos vagyok, hogyha a gyerek kiakad az apukája elvesztése miatt, akkor az egyetlen, aki kicsit tud segíteni a fájdalmán, az az anyukája. Én nagyon szívesen kimegyek vele ha kell természetesen, de abban sem vagyok biztos, hogy jönnie kell. Tényleg nem tudom, ezért gondoltam, hogy szakembert kéne megkérdezni, de erről hallani sem akarnak és igazából bármit mondanék, letojnák, úgyhogy ezt a témát csak azért vetem fel, mert kíváncsi vagyok, mások véleményére, esetleg tapasztalatára.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kezeljük a munkahelyi beszólogatásokat?
- 4éves unokahugomnak szülinapjára szeretnék sk. foglalkoztató füzetet összeállítani, tudnátok segíteni?
- Az én unokahúgom kije a kisfiamnak?
- 6 eves unokahúgom száján, ha nincs bekenve szteroidos kenőccsel, akkor folyamatosan seb van. A gyermekorvost nem érdekli. Mit javasoltok?
- Milyen nászajándékot vegyek unokahugoméknak?Nem hétköznapira gondolok!Valami frappánst!
- Nyáron szeretnék az unokahúgomnak egy szülinapi meglepi partit csinálni, 17 éves lesz, hogyan szervezzem meg?