4,5 hónapos babának Beba Sinlac vagy Milumil Sinemil adható? (tudásbázis)
Szia,
Nalunk hasonló volt a helyzet, ugyan a lanyom anyatejes.
2 honapos koratol ataludta az ejszakat, aztan egyszercsak 4 hós kora környékén ujra ebredtvejjel mert ehes volt. Nem tudtam annyi anyatejet beletomni este hogy kibirja ejszaka, muszaj volt vmi tartalmasabbal potolni.
Sinlacot kapott, kanallal adtam neki este fél 8 körül, egy oraval az esti cici elott. Eleinte nem tudott sokat bekanalazni, elfogyott a turelme, sok mellement. Kb 80 mili vizbe kevertem a port, tejbegriz allagura, aztan ami abbol megmaradt, felhigitottam vizzel es 2es lyuku cumisuvegen adtam neki (nagyon hig tejbegriz allagura). Igy mukodott, akudt mint a bunda, egyre tobbet es ugyesebben evett kanallal, kb 2 het alatt elhagytuk a cumisuveget.
Nem minosul hozzataplalasnak, nem kell "bevezetni', amivel viszont vigyazz, hogy nalunk pl elegge megfogta a kakijat, kemeny lett, nehezen kakilt, es büdi is lett.
Ha zöldes a szine, es nem all be rendes sárgás szinre és allagra 1-2 het utan, valts sinemile-re, mert allitolag azt konnyebben feldolgozza a gyomruk, nem tudom pontosan mi a kulonbseg, de valahogy az bélbaratabb.
Ja és a huzast is jól beinditja, az en kislanyom elegge pici (még most is, fél eves elmult de csak 6,5 kg), amig viszott ette a sinlacot, csak ugy gurultak rá a dekák :)
Mi azóta lealltunk a sinlaccal, grízpepet eszik vacsira, de csak fél eves kora ota, elotte nem mertem.
Én is úgy emlékszem, hogy mi is az ízeket kóstoltattuk először, de nem hiszem, hogy gond lenne ezt bevezetni.
Egyébként ugyanaz a kettő.
Szerintem a kettő között nincs különbség. Kapott korábban tápit a babád? Mert ha Milumilt, akkor érdemes talán a Sinemilt, ha Bebát akkor Sinlac. Én csak hat hónapos kora után adtam neki, ez nem a hozzátáplálás még. Az uzsit csináltam meg belőle felesben gyümölccsel, sinemilt használtuk.
A hozzátáplálást 5 hó egy hetesen kezdtem el, akkor fogyott el a tejem, végig vegyesen tápláltam.
További ajánlott fórumok:
- Álnegatív kombinált teszt eredmény mennyire gyakori, tehát hogy negatív kockázat mellett mégis genetikai rendellenessége van a babának?
- Évek óta nagyon tetszik ez a név nekünk, de elég ritka... Merjük adni a babának?
- Különleges fiúnevet a babának! Tippeket kérek! :)
- Hasznos és haszontalan babadolgok, avagy mit érdemes és mit felesleges megvenni a babának?
- Adott valaki Sinlacot 4 hónaposnál kisebb babának?
- Milumil Sinemilt receptre mennyibe kerül?