4 éves státusz vizsgálat. (beszélgetés)
Köszönöm mindenki véleményét, hozzászólását.
Eddig nem vettük észre, hogy baj lenne a szemével, de hallgatok a tanácsotokra és elviszem egy szemvizsgálatra.
A viszgáló táblán egyébként végig mondta az ábrákat, a legalsó sort is látta.
De azért megmutatom egy szemészenk.
Az első szemészeti szűrővizsgálatot már 1-2 éves korban javasolt lenne elvégezni.
Amit a védőnő végez látásvizsgálat címszó alatt, az egy vicc, gyakorlatilag semmilyen következtetés nem vonható le belőle.
Én mindenkinek javasolnám, hogy nézesse meg a gyerekét legalább egyszer, mert nagyon sok gondot okozhat egy kisebb probléma is ha későn derül ki.
Szia!
Mi is 4 éves státuszon voltunk,de nem volt babos könyv,csak sima tábláról olvasás.Dobókocka,házikó,autó ilyeneket nézettek vele.
Mi is voltunk szemészeten,mert a tábláról nem látott a vonal alatt néhány ábrát.
Szerencsére nincs semmi baj,de az a pupillatágítás elég húzós volt:S
a babos könyvvel a színtévesztést vizsgálják
szerintem is érdemes elvinni szemészetre, s az a legjobb, ha utólag kiderül: felesleges volt és minden oké
Szia.
Az én kisfiam is most volt januárban 4 éves, és nálunk nem volt ilyesmi, csak olyan tábla mint a felnőtteknél amin betük vannak és ugye azok soronként egyre kisebbek, csak ezen nem betűk voltak hanem szék , autó, esernyő meg hasonlók, azzal vizsgálták a szemét.
Sziasztok.
A kisfiam most töltötte a 4. évét és a védőnő telefonált, hogy vigyük be státusz vizsgálatra.
Mivel én dolgoztam, így apukája vitte el.
Délután, miután haza értem, érdekes dolgot mesélt.
A 4 éves gyerek elé "babos" könyvet tettek és arról kellett megmondani, mit lát.
Én ezen elképedtem. Szegény, szerintem fogalma sem volt róla, mit kell nézni.
Aztán eltelt 5 perc és a gyerek magától (vagy az előtt elmondott sorrend alapján megjegyezve) elmondta, mik vannak a képen( hajó, autó, ház, alma, stb).
A védőnő azt mondta, jó lenne elvinni szemészetre, megnézni, jól lát-e a gyerek?!?
A házunka saroktól a kb. 20., ha az apja bekanyarodik az utcába, messziről megmondja: jön Apa!
Máshol is van "babos" könyves vizsgálat?
Valóban szükséges ez ilyen korán? Elvigyem szemészhez?
Aki volt vagy van hasonló élethelyzetben, írjon, mi a véleménye a témáról.
További ajánlott fórumok:
- Kötelező a védőnői vizsgálat 5 évesnek?
- 8 éves lányomat többször visszatérő húgyúti fertőzés kínozza, csomó vizsgálat után urológushoz érdemes elvinnem?
- Ételallergia vizsgálatot hogyan végeznek 2 éves gyereknél és Bp-en hol?
- A kislányomat fülészetre kell vinni, mert a státusz vizsgálaton nem megfelelő eredménye lett a hallásvizsgálatnak.Mit csinálnak vele?
- 2 éves státusz vizsgálatra apuka beviheti a gyereket?
- 5 éves státuszhoz milyen vizsgálatok szükségesek szemészeten kívül?