37.1 fokos testhőmérséklet az láz? (tudásbázis)
Valamelyest egyetértek,azzal,hogy nem normálisan mér az a hőmérő..Viszont azt a 39 fokot túlzásnak érzem,persze előfordulhat..De nálunk így,lenne nem lenne étvágya,feküdne..egyszóval rosszul érezné magát.Én mondtam,ki valóban,hogy hazaviszem,mert tutti a következő mondat az lett volna,hogy akkor vigyem haza(tapasztalat!),panaszt inkább összeségében,szeretnék tenni,például amiatt,hogy-ahogyan említettem-köhécselő gyermeket is bevesznek az óvodába.A másrészt,abba,hogy beleszól a magán ügyeimbe.Értem ezt úgy,hogy amikor 3 éve átmentem egy gyorsétteremből egy multihoz,későn végeztem a papirok aláírásával,de még emberi időben értem oda(16:30)az óvónő reakciója: "Anyuka eltévedt?Miért nem maradt a x,y munkahelyen?"
Ezután következtek a problémák..17 óra után hoztam el a gyermeket,nem tetszett.
Ügyeletet vettem igénybe,szintén húzta a száját(igaz,ha egy-két napról volt szó,megpróbáltam a pihenő napjaimmal megoldani).
Ha,6:15-re vittem,de 16 óra után érte mentem,az sem tetszett.
Most,hogy megszűnt a részlegem,éjszaki műszakot nem tudtam volna válalni,emiatt nem dolgozom,az is probléma.Pedig,amikor nem dolgoztam,akkor uzsonna után elviszem/elvittem.
Ez az óvónő,olyan mint a sapkás Hofi-féle vicc.
Eddig volt türelmem hozzá.
Egyébként nem csak én panaszkodom,más szülőket is "piszkál",de senki nem mer tenni semmit,mert visszaüthet a gyerekekre.
Szerintem akkor is túllépi a hatáskörét,mert,amig megfelelően viszem a gyermeket az óvodába,nincsen köze máshoz.Na mindegy,úgyis szünet lesz pár nap múlva,most megtoldottuk.Védőnőnknek is írtam,mit tanácsol ez ügyben.
Régen is így volt, 37,5-38,5: hőemelkedés, 38,5 felett: láz.
A nyitó kérdésre válaszolva: 37,1 még simán lehet normál hőmérséklet, tudtommal 37,8 feletti hővel küldik haza a gyereket, 37,7-tel még bemehet.
Azért egy kisebb településen általában mindenki mindenkiről mindent is tud.
Még olyasmit is, ami nincs.
Gondolom, ilyesmi lehet a háttérben, hogy a óvónő "jól értesült". Esetleg a többi anyukától is. Szóval koránt sem biztos, hogy a fórumindító osztotta meg a magánéletét.
miért nyújtanál be panaszt, ha te mondtad, hogy hazaviszed. Ő ennyivel nem küldheti haza...
A magánéleti beleszólást nem is értem, hisz az átlag ember nem beszélget arról az óvónővel, így beleszólni sem tud...
Ha viszont a gyerek mesél olyan dolgokat, amik nem normálisak, vagy a gyereken lát, akkor beszélhet erről veled, mielőtt még a gyámügynél jelentené. De erre azért komoly indok kell.
Ha a gyerek szeret odajárni, akkor engedd el...
Miért?
Nekem az ilyek a homlokomon nem mérek meg a testhőmet, csak a csuklómon, és ott is csak 34,1 szokott lenni.
Az otthoni 2 prces 36,1, a digitális 35;)
Tehát, én azt tapasztalom, hogy inkább kevesebbet mérnek, mint többet...
Mindig szoktam mondani, ha csak 2 fokot tévednek ezek a hőmérők, akkor pl. az adott 37,1 hőmérséklet 39 körül van...
Ha reggel 37,1 abból délutánra könnyen lehet 38 fok is ha beteg. De ha nem történik semmi, akkor nyugodtan mehetne már holnap.
Remélem ez miatt nem kell otthon maradnotok 1 hétig, mert az tényleg szívás.
Hőemelkedés. Én az ilyentől már az ágyból sem tudok kikelni.
A fiamnak már kis korában is fájt ilyen testhőtől a feje és bágyadt volt.
Szerintem az, hogy hivatalosan 37,8 az a testhő, ami alatt beengedik a gyerekeket oviba és suliba, nem jelent semmit, mert 37 feletti testhő, már mindenképp azt jelzi, hogy valami baja van.
De ez csak az én véleményem...
Nem ismerem a szabályokat, hogy hol a határ, de felhívnám az óvoda vezetőt, és megbeszélném vele, hogy a gyerekem egészséges (ha tényleg az).
37,1 fokos testhőt még az is okozhat, ha eggyel több pulcsit adtál rá és bemelegedett.
A magánéleti dolgok más kérdés, csak akkor tud belefolyni az óvónő, ha megosztod vele.
Persze tudom,hogy nem az.
Viszont az óvőnő,elnézést kért,én mondtam,ki,hogy akkor hazaviszem.
Viszont nem tartom fairnek,hogy amig a lányomat otthon kell tartanom,akineknsemmi baja,addig más gyereket,aki hurutosan köhög,azt meg engedték oviba.Persze lehet változtattak a szabályokon,ki tudja,nem mindig nézem a netet.Mondjuk évek óta ez van,beleszól a magánéletembe is,holott,amig egészségesen,tisztán,megfelelő öltözékben viszem oviba,szerintem nincs sok köze más ügyhöz.
Mit tegyek?Nyújtsak be panaszt,ha igen,hova?
További ajánlott fórumok:
- 10 hónapos babámnak a fenekében 40, 1 fokos láza van, voltunk már orvosnál vele, mit tehetünk még, volt már valakinek hasonló gond?
- 33,75 a testhőmérsékletem. Mitől lehet?
- Terhesség alatti testhőmérséklet
- 1 éves kor után mivel érdemes mérni a gyerek testhőmérsékletét?
- Mennyi a kutyák normális testhőmérséklete? Mikortól van láz?
- Infralámpáztathatom 3 éves gyerekemet, ha 37, 5 a testhőmérséklete?