30 évesen gimibe járni (beszélgetés)
Én 36 évesen kezdtem a gimnáziumot,39 évesen érettségiztem,és utána mentem informatikára.
Szerintem tanulni sose késő.
van 2 éves is. egy tanév = 6hó. szóval 9-10=1. év, 11-12= 2. év
Közes jelenkezés nincs, kilencediket, vagy tizenegyediket kezdheted. Ez a suli Bp-n van.
Mindenképpen próbáld meg! Én 33 évesen szereztem meg az érettségim egy 4 éves gimmnáziumban, nem bántam meg.
tizen-egnehágy évvel korábban többször is megbuktam matekból, kémiából.
Majd azt követően összeszedtem magam és én is tudtam bizonyítani a reáltantárgyakból, olyannyira, hogy egyedül jómagam választottam a Kémiát Érettségi Tantárgyként a kötelezők mellett.
"Az Univerzum, mindig úgy alkotja a szabályokat, hogy az egyensúly mindig megmaradjon!" :)))
Igenis próbáld meg!!!!!
Bizony van értelme!
Én két szakmával nem nagyon tudtam elhelyezkedni,mert mindenhol kérték az érettségit /sok helyen már alapkövetelmény/
Szóval 35 évesen gyerek és munka mellett érettségiztem 4 év alatt.
Nem tudom,hogy 2 év alatt meg lehet-e csinálni,főleg a mostani tankövetelményekkel...
2 év alatt az végezheti el, akinek a 9. és 10. osztály sikeres, valamint van szakmunkás bizonyítványa. Most néztem utána, mert a párom is lehet az idén kezdi.
Heti 2 nap délután, de nem tudom hogy fog menni neki a nyelv érettségi, mert semmit nem tud szegényem. Lehet majd inkább keresek neki egy külön tanárt 1 órára hétvégén, mert még sem tanár vagyok. De a többiben tudok neki segíteni.
Szerintem Nagyon Okos lépés, kitartást hozzá!
Itt vannak sulik (Miskolc), ahol el lehet végezni két év alatt, de persze az folyamatos tanulást igényel, azaz nyáron sincs szünet, de meg lehet csinálni!!!(azt viszont nem tudom, hogy van e a két évhez olyan követelmény, hogy szakmunkás végzettsége legyen, de nincs kizárva, lehet!!)
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek 46 évesen illik rövidnadrágban járni?
- Hány évesen engedtétek a gyereketeket egyedül hazajárni a suliból?
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- Mit lehet tenni ha valakit nem vesznek fel semmilyen közoktatási intézménybe (tehát se szakközépbe, se gimibe)?
- Szerintetek mi a jobb, ha nyolcadik után megy a gyerek gimibe vagy ha 6 vagy 8 osztályosba jelentkezik?
- Vidéki gimibe hatodik után?