3 gyermek után milyen adókedvezmény jár? (tudásbázis)
Szia.
Lehettek majd önadózók és akkor tudjátok érvényesíteni utólag. Én is így szoktam, mert a TÁH sem adja meg rendesen, néha hónapokig lemarad. Mondjuk nekem nem sok, már csak az egy gyerekre eső része jár, de akkor is. Egy évre 48000, utólag visszaigénylem.
Sziasztok!
És mi a teendő, ha a férjem főnöke nem akarja megadni ezt a kedvezményt?? Szerintetek mi személyesen el tudjuk intézni? Hová, kihez kell fordulni?
"magzat(ok) a várandósság orvosi igazolása
alapján a fogantatástól számított 91. nap hónapjától az élveszületés napját megelőző hónappal bezárólag vehető
figyelembe. Az orvosi igazolást a Nyilatkozathoz nem kell csatolni, de az igazolást az elévülési időn belül meg kell
őrizni."
Tehát jár, csak erre a részre figyelj "napját megelőző hónappal bezárólag vehető" igénybe!
Sziasztok!
Még mindig jár az adókedvezmény 3 gyermek után?2011.jan.18-ra vagyok kiírva a 3.babámmal.Mikortól jár,mert a munkahelyemen azt mondták születéstől kezdve jár,viszont több fórumon is olvastam hogy a 91.naptól jár.Hogyan is van ez?
Ha a 89.670,- a bruttó béred, akkor a nettódnak 69.625,- nek kell lennie. Szja-t 4.801,- Ft-ot kell, hogy vonjanak. Ha nem ennyit vonnak, akkor feltételezhetően nem kapsz adójóváírást. Kérd, mert jár. Az eddigi sem veszett el, majd az szja bevallásodban érvényesítheted. Ha tavaly is irreálisan keveset kaptál kézhez, figyelj oda, hogy az szja bevallásodban (május 20-ig kell beadni) érvényesítve legyen.
Amit leírtam, az abban az esetben érvényes, ha nincs máshonnan jövedelmed, csak a munkabéred, és az év minden hónapjában ennyi a fizetésed.
Sziasztok!
Csak 3 gyermek után jár adókedvezmény?
Egy gyermek után nem jár?
Köszönöm!:)
Sejtettem, hogy jár nekem is !:)
Nagyon sok adót fizetek 89.670Ft. a besorolási bérem És 40.000Ft a levonás, ebből 20.000Ft az adóelőlegem!
Nagyon nem értek ehhez!:(
Ebben az esetben mennyi járna megközelítőleg? Sejtem, hogy nagyon nehezet kérdeztem, de hátha van valaki tudja ezt!:)
lehet valami igaza,mert ahoz,hogy járjon az adó kedvezmény,ahoz én is ugy tudom,hogy meg kell legyen egy bizonyos összeg,hogy elérd azt az adó kategóriát,ahol már adó mentes lehetsz...
én is azt mondtam,hogy szülök még egy gyereket,elférne és szeretnénk is,plusz,még adó mentesek is lennénk,ingyen tanköny,a napközi....de a párom mondta,hogy azért ez nem igy működik,mert akkor mindenkinek min. 3 gyereke lenne...
remélem más is hozzá szól,mert engem is érdekelne
Sziasztok!
Szeretnék többet megtudni a családi adókedvezményről!
Eddig a gyerekek apja vette igénybe, de miután Én megyek a három közös gyerekkel így említettem neki, hogy én szeretném igénybe venni, mert szükségem lesz rá! És erre ő azt mondta, hogy én azt nem tudom kihasználni,mert kevés a fizetésem!
Hogyan működik ez?
Előre is köszönöm a segítséget!:)
További ajánlott fórumok:
- Egyedülállóként nevelem két gyermekem, az apa kaphat utánuk adókedvezményt?
- Gyermek után járó adókedvezmény
- Tartósan beteg gyermek után jár valamilyen adókedvezmény?
- 3 gyermek után hogy vegyük igénybe az adókedvezményt, hogy a lehető legjobban járjunk?
- Személyi adókedvezményt tudok érvényesíteni, ha a gyermekek utánai adókedvezményt igénybe veszem?
- Jár a családi adókedvezmény, ha az egyik gyermek 20 éves? A gyermek hány éve koráig lehet igénybe venni, három gyermek esetén?