3 éves kislányommal sokszor "közelharcot vívunk" a délutáni alvásért! Van értelme eröltetni? (beszélgetés)
nincs.... minden gyereknek vannak sajátos igényei.... Ha a tiednek nincs igénye a du-i alvásra, akkor miért kellene?????
Mellesleg, én sem aludtam ennyi idősen már du. Én is felnőttem, mint a többiek is, akik ilyenek voltak. Seemi hátrányunk nem származott belőle. Max annyi, h az óvodában az óvonénik nme csípték ezt a szokásunkat :))))
Ha nem alszik napközben akkor általában 2 órával korábban már elalszik este mint egyébként szokott, így végül is a napi alvásmennyisége megvan, bár nem a legszerencsésebb elosztásban! az ovival az a helyzet, hogy mivel a Waldorf rendszerűre gondoltunk, onnan 13 órakor haza fogom hozni, így a helyzet nem fog változni...
Már volt egy időszakunk 2 éves kora után, amikor hasonlóan nehezen ment az alvás, aztán egészen a 3. szülinapjáig meg szinte mint a karikacsapás. Egyébként, mostanában is amikor alszik, átlag 2,5 órákat szokott, ezért nem gondolom azt, hogy nincs szüksége rá, vagy le akarna szokni róla! Vagy csak nem mindennap igényli? Csak akkor mikor nagyon fáradt?
mi is ebben a cipőben járunk...ha alszik,akkor sokáig pörög este.Bár nekem azis megfordult a fejemben,hogy ezt most csak a tél miatt csinálja.Nem tud igazából kifáradni.Nyáron,meg jó időben kirohangálja magát a szabadban,ergo kifárad.Most nincs hol.
Nálunk attól függ a déli alvás,hogy reggel mikor ébred.Ha nagyon korán,akkor alszik délben.Ha késöbb,akkor nem.
Kicsit rugalmatlan dolog,de ez van:)
A kisfiam 3 éves múlt, délelőtt oviba jár, délután miután hazaértünk mindig lefektetem de ha 15-20 perc után sem alszik el és csak szenved az ágyban megengedem neki, hogy felkeljen.
Vannak napok amikor könnyen elaszik délután aztán van olyan időszak, hogy napokig nem alszik, ilyenkor este korábban fektetjük.
Nincs.
A lányom másfél éves kora óta nem alszik.
neki ez elég.
Én örülnék napi másfél óra egyedüllétnek,mkor haladhatok a felnőtt dolgaimmal...
De lekötözni nem lehet. :))
nincs értelme. nyugi,az oviban fog aludni,mert kifárad,plusz korán kelted majd.
az enyém 1 évesen már nem akart aludni. kierőszakoltam párszor,kb 2 óra sírás után aludt 1-et,aztán 11ig pörgött este. úghogy hagytam, így szépen beállt arra,h 9-9ig fenvan,aztán alszik. pontosabban most már ovis, 7kor kelünk,este 8kor alszik
Attól függ.Ha kimarad és fáradt,nyűgös,nem tud rendesen játszani miatta stb akkor igen.Mert akarna ő aludni,csak hát gondolom jobb és fontosabb dolgai vannak :)
Ha nincs rá szüksége,akkor felesleges erőltetni.Én az óvodában soha egy percet sem aludtam.Adtak könyvet nézegetni,csendben társasoztunk az óvónővel amikor már mindenki aludt...talán fél évig próbálkoztak az altatásommal,utána feladták :)
Nincs. Az enyém sem alszik.
Legalább este hamarabb fekszik le:)
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Segítség - Kövér a kislányom!
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- A yorkink kimúlt császározás közben, sajnos új kutyusra nincs pénz, a kislányom nagyon hiányolja mit tehetnénk?
- A kislányomnak délutáni versenyre tudni kellene Benedek Elek Kék liliom című meséjében hogyan hívják a lányt?