29 évesen olyan ősz a hajam, mit egy 50-60 éves embernek. Vélemények? (tudásbázis)
Szerintem nem gáz manapság az ősz haj, de ha kellemetlen számodra, festesd be fodrásszal. :) Próbáld ki a henna festéket (van barna színben is a vörös mellett), az ugyanis teljesen természetes, nincs benne annyi kemikália mint a hagyományos festékekben.
Én 25 vagyok, de még egyetlen ősz hajszálam sincs. Mivel édesapám hajszerkezetét örököltem (ő 50 körül kezdett őszülni), így nem kell még aggódnom az ősz hajszálak miatt. :) És amúgy ez tényleg genetika, nem tehet arról az ember ha hamarabb őszül mint mások.
Anyukám is teljesen megőszült 30 éves korára. Én most 24 vagyok, és bizony kezdenek megjelenni az első szálak...
Ez genetika. Nem tudsz mit tenni.
Szerencsére már feltalálták a hajfestéket :D
Semmi. Ha ősz, hát ősz. Az is tud szép lenni. Ne mérgezd feleslegesen a fejed festékkel szerintem. Ha Neked jó így. Ma már annyi extrém hajú ember van, pont az ősz tűnne ki? Van, aki eleve olyanra festeti.
Nekem genetikailag többszínű a hajam, egy darabig festettem, de aztán úgy gondoltam, férjemmel együtt, hogy ez vagyok én. Ha magamnak megfelelek, akkor mindenki más le van tojva. Szóval én szép fehér hajú néni leszek egyszer....
Fesd be, nem nagy etwas. Biztos anyukád is, nagymamád is korán őszült. Én nem őszülök, de közel 30 éve gimis korom óta festem a sötétbarna hajam.
Egy eredeti hajszinedhez közelálló színt válasszál,meglátod, jobb lesz mint uj korában.
Vannak viszont, Akik korán kopaszodnak...
Ez mind genetika...
A sógornőméknél viszont gentikailag jól vannak "összerakva", mert Ő 42 éves, egy ősz hajszála nincs, és dús hajkoronája van...
Nálunk Apai ágon a Bátyjám örökölte már huszon éves korában a kopaszodást, és számos olyan embert ismerek, akik korán kopaszodnak...
Én 32 éves koromban őszültem meg, immár 5 éve, és azóta festem a hajam, nekem a vörös szín jött be, és kipróbáltam a különböző árnyalatait...
Abból is a narancsos-vörös lett az előnyös, és azzal is érzem jól magam a bőrömben...
De a gránátvörös is nagyon szép...
Sziasztok!
Az őszülés nemcsak örökletes lehet.A cinkhiánytól is őszülhet ahaj és szőrzet.Lehet felszívódási zavar lehet a háttérben.A körmön is észrevehető,ha több ször előfordul fehér foltocska rajra,akkor cinkihiányos a szervezet.Pótolni kell,lehet külön kapni,illetve a multivitaminos készítményekhez is adagolnak mindig cinket.
én 18 éves korom óta őszülök, most 38 évesen gyakorlatilag 85%-a ősz a hajamnak.
de számomra mégis az a legfurcsább, hogy a szemöldököm is őszül, ami azért nem egy gyakori jelenség:) nem tudom, mivel érdemeltem ez ki...
Nekem is, de én festetem, és fogom is. Gyorsan nő és az ugye nem olcsó.
S mi lenne, ha fordítva festenéd, mondjuk fekete melírt rakatnál bele. elsőre egyet előre?
szia !
30-eves korom ota ösz a hajam ! Ezert soha , senki nem nezett öregebbnek a koromnal ! Az ember kap neha 1-1-megjegyzest hogy , milyen fiatal arc es ösz haj ? !
Igen , sok munkaval jar a hajfejtes es hogy ,jol is nezz ki a lenöves NE latszon , sokszor kell festeni !(idönkent a valtozatossag kedveert en is festem.)
De , akar festve , vagy festes nelkul ezert nem szoktak öregebbnek nezni.
Ez hajlam , csaladi vonas , az en csaladomban az apukam oldalan öszulnek rohamossan.... DDD
Szia Aranka!
Ez tipusfüggő hogy ki mikor őszül, meg genetikailag adott, ha jól tudom. Nekem is egy volt tanárnőm 28 évesen tiszta ősz volt, de a nagybátyám pl. 70 éves lesz, és alig van ősz hajszála....egy jó kis hajfesték + frizura a megoldás....na és persze utánafesteni ha kinő... :)
További ajánlott fórumok:
- A sok rosszindulatú embernek miért jó, hogy mást földig tiporjanak?
- Miért telefonálgat egy családos embernek egy nő?
- Napi hány érintésre van szüksége az embernek a boldogsághoz?
- Mennyire tartod magad érzékeny embernek?
- Tanácsokat kérek! Hogy lehet (pár hónapig) havi 20 ezerből négy embernek kijönni?
- Sok embernek főzni, viszonylag olcsón