21 szem fogamzásgátló helyett, 20-at vettem be. Lehet belőle baj? (tudásbázis)
Az antibiotikumos dolgot én is tudom, mindig elmondja a dokim, de még sose szedtem antibio.-t.
Azért írtam, h nem kell védekezni 1 szem kimaradásakor, mert nekem volt már olyan, h 2-3 napi elfelejtettem bevenni, és azon kívül, h a 4. napon megjött (illetve csak barnázott), nem volt más gond. Folytattam tovább. Persze biztos ez is gyógyszerfüggő. Én Mercilont szedek, elég megbízható, nem is váltanék, bár az árával tudnék egyezkedni :)
semmi baj nem lesz,ha egyszer ez előfordul
viszont ezek a gyógyszerek már nagyon gyorsan ürülenek,ezért kell a kiegészítő védekezés.(nem én találtam ki)És ezért sem kell már hónapos szüneteket tartani,ha valaki babát szeretne,akár a következő hónapban lehet próbálkozni.Az más kérdés,h a szervezet hogyan fogadja a dolgot.
Hát mi azért abban megegyeztünk, hogy 1 hétig vagy védekezünk vagy inkább nem csináljunk, így a tuti.
Köszönöm.
Akkor elvileg hatalmas zűrt nem csináltam, volt olyan aki azt a választ adta, hogy mekkora felelőtlen vagyok, mert elvesztek egy szemet...meg hogy a 21 nap az 21 nap kell, hogy legyen. Utána olvastam, és a 20 nap nem gáz a 7 napos szünettel. Nem is aggódnék, ha nem 8 napot tartottam volna.
Köszike! :)
No promlemo!
Esetleges mellékhatás: egy bambínó! :)
A kérdésem igazából az lenne, hogy ha 21 szem helyett 20 szemet szedtem be, utána 8 napos szünetet tartottam (akkor nyilván célszerű védekezni utána a biztonság miatt), meddig védekezzünk utána? Illetve, a 8 nap alatt védve voltam valamennyire? Számít az, hogy 1 éve szedem? (21szemből egyszer elgurult 1 szem, és most nem volt lehetőségem köv. csomagból pótolni...)
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Mi van akkor, ha a fogamzásgátló tabletta új levelét a 8. nap helyett a 7. napon kezdtem el szedni?
- Mit tegyek, ha késve vettem be a fogamzásgátló tablettát, és a keddi helyett a péntekit?
- A fogamzásgátló tablettát, ha a menstruáció 2. napján vettem be lehet belőle gond?
- Abbahagynám a fogamzásgátló szedését.MIt alkalmazzak helyette, mi jobb?
- Tegnap bevettem a fogamzásgátlómat rendesen, de egy óra múlva kijött minden belőlem... Ilyenkor van hatása?
- 3 heti fogamzásgátló helyett 4 hetit vesz be valaki. Lehet belőle probléma? Mi a teendő ezután?