2008-as babák szüleinek beszélgetése-flancolás nélkül (beszélgetős fórum)
sziasztok, nálunk ugyanez a helyzet, fél éves koráig átaludta az éjszakát, azóta fogzunk, egy-kétszer kelés, viszont Laura még mindig szopizik... összvissz 2 fogunk van idáig, és nemsokára 11 hónapos lesz...
fél éves kora óta ük, csak 8 hónaposan kezdett el mászni, de most már járni tanul...
Kb 3-4 hetes kora után átaludta az éjszakát.A fogzás óta szinte minden este felkel 1-2 szer,de gyorsan vissza is alszik.
Én 6 hónapig szoptattam,utána már ráállt más finomságokra!
Mi 2,5 hónapos korunk óta alusszuk végig. Persze muszály volt besegíteni, mert különben még ma is kelnénk. 2 átvirrasztott éjszaka: de megérte.
Regina minden kajcsi után cicil még :D! Remélem még legalább 3 hónapig lesz tejem, bár az sem baj, ha tovább :D!
BÁlint is végigaludta az éjszakákat két hónapos korától. Aztán közbejött novemberben egy betegség, plusz jöttek a fogai, igy akkor ébredtünk. Ha nincs semmi fognyavaja, akkor jól alszik, ha jön a foga, akkor egyszer- egyszer felébred.
Ki meddig szoptatta a gyerekét? Van aki még mindig szopizik?
Maya 6 hónaposan már stabilan ült egyedül.
7 hónaposan kezdett el mászni és akkor tudott egyedül is felülni!
Bálintnak 13 hósan 10 foga van, de nagyon meg van duzzadva alul is az ínye mindkét oldalon. Ő 6 hónaposan már egyedül felállt, de stabilan ülni csak 8 hós kora körül tudott. 10,5 hónapos volt, amikor az első önálló lépéseit megtette, 1 évesen ment stabilan. A kezét ha akarom megfogom, és szépen sétál mellettem, ha nem akarom, akkor egyedül elkószál. Praktikus egy gyerekem van :)
Sok mindent mond már, de nagy részét nem értjük, Viszont ha tetszik neki egy szó, akkor azt megismétli. Most a kedvenc szavai a körte, torta, alma, tátá, szia. Régen mondta, hogy gyegye (gyere), apa, stb, de mintha ezeket elfelejtette volna már...Van igy más is? Integetni sem integet már, pedig azt is tudott...
Minden baba a saját tempójában fejlődik!! Nem szabad hasonlitgatni!!
Maya amúgy szeptemberi! Ő se beszél még..csak gagyog, tátázik....egész nap be nem áll a szája, de értelmes szót még én se tudtam kivenni a szavaiból. Viszont 1 hónapja már teper mint a veszedel (mászik), feláll mindenhol, lépeget kapaszkodva....
Huncut nagyon!!!
Hogy ülni? Önmagától felülni, vagy hogy mi ültettük.
Mert ülni már elég hamar ült a pihisdzékében, de önmagától felülni kb. 5 hónaposan próbált először, felhúzta magát a félig ülő helyzetből a pihiszékében.
De önállóan akor mikor elkezdett mászni. Vagyis 5 és fél hónaposan kezdett el mászni, és rá 2 napra már tudta hogy ha kiül oldalra akkor már tud csücsülni is. De előtte már támaztás nélkül is ücsörgött.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem mutat be a szüleinek?
- Elmondjam a szüleinek?
- Tehetnek-e inkasszót a gyerek f.számlájára, ha a szüleinek van adóssága?
- Nem egyszerű egy kamasznak a szüleinek lenni. Néha...
- Hogyan vihetem magammal a repülőn a babakocsit baba nélkül?
- Egy hete vagyok párkapcsolatban, a barátnőmnek már kinéztem egy ajándékot, szüleinek mit vigyek? Csak nem mehetek üres kézzel!