2 napja kezdtem el citromos vizet inni! Mikor indul be a zsírbontás? Keveset eszem!! (tudásbázis)
Csak akkor iszom tiszta citrom levet, ha valami zsírosabbat ettem, és attól jobban vagyok.
Mindig kevés volt a savam..
Sziasztok, nem tudom, hogy van-e még itt valaki..:D
De nekem annó a citromos víz indította be a fogyásomat. Vizsgaidőszak alatt, még 1 éve kitaláltam, h limonádét iszom majd minden nap. Kicsit kevesebbet is ettem a vizsgaidőszak alatt ugye, de nem amiatt fogytam, v legalábbis nem csak, tekintve, h nem ez volt az első vizsgaidőszakom, és sose fogytam le alatta. Mindenesetre ezalatt a vizsgaidőszak alatt, 1 hét alatt lement 1-2 kg az elején, úgy, h nem értettem mitől. Már azt hittem, hogy valami betegségem van. Mivel semmi máson nem változtattam, csak a citromon, utánaolvastam, és tényleg van ilyen hatása. Hozzátartozik a dologhoz, hogy a c vitaminnak zsírégető hatása van, elvben ettől is lehet, másrészt pedig a citromban sok a rost, nekem kicsit gyorsult tőle az anyagcserém, nyilván ez se mindegy. Utána már tudatosan fogyóztam, de később már nem érzékeltem a citrom hatását..talán hozzászokott a szervezetem? Fene se tudja..mindenesetre beteg nem voltam túl gyakran...:DDDD
Nem értem a citromos víztől fogyó embereket.
Másfél ÉVig ittam, de egy dekát sem fogytam. Az viszont biztos, h beteg nem voltam. :) És hála az égnek a fogzománcomnak sem esett baja.
én nem azért hiszek benne mert csak szimplán olvastam róla, hanem mert megtapasztaltam...
nem elég hogy fogytam, de azóta nem voltam beteg, ami nálam hatalmas szó, aki ez előtt havonta minumu egyszer olyan beteg voltam, hogy magas láz.. hányás ... stb
én rengeteg pozití, és csak pozitiv hatását éreztem, ha nem is fogytam volna egy dekát sem, akkor is innám! :)
Sziasztok:)
"Sokszor az interneten teljesen eltérő vélemények és táblázatok jelennek meg az ételek lúgosságát és savasságát illetően. A felszínes olvasót sokszor félrevezeti, hogy sokan az ételnek illetve az alapanyagnak a savasságát/lúgosságát mérik, és nem azt a pH-t, amit az emésztés után kapunk! Pedig a lényeg nem az, hogy az étel maga savas vagy lúgos, hanem az, hogy emésztés után savasító vagy lúgosító a hatása. Például a citrom az egy savas gyümölcs, mégis ha megesszük, emésztés után (alacsony cukortartalma miatt) lúgosító hatású lesz, ezért a lúgosító ételek közé tartozik."
nem tudom... olvastam, elég ellentmondásos, elején nem nagyon hittem benne, de működik! És engem boldoggá tett, tesz!
Hihetetlenül hangzik, de igaz: a citrom segíthet abban, hogy szervezeted sav-bázis egyensúlya rendben legyen. Lássuk, még miért érdemes citromot fogyasztanod!
Testünk különböző részeiben a kémhatás eltérő, de egy adott sejtben és folyadéktérben ez csak meghatározott tól-ig értékek között változhat testünk károsodása nélkül. A vér normális pH értéke 7,38-7,42 között van, amit a különböző hatások könnyen az elviselhető szintek fölé vagy alá vihetnének. Szerencsére ezt szervezetünk úgynevezett puffer-rendszereken keresztül meg tudja akadályozni, ezért mérgezések kivételével közvetlen veszély nem fenyeget minket.
Az elfogyasztott étel összetevői a testben és a vesében mint savképző/savasító vagy bázisképző/alkalizáló összetevők jelennek meg, ezek arányának kiszámításával kiderülhet, milyen irányba mozdítjuk el szervezetünk egyensúlyát.
Az elsavasodás tünetei lehetnek
fáradtságérzet
székrekedés
fejfájás
ingerlékenység
Lúgosíts citrommal!
- A citrom - bár savanyú az íze - a szervezetet lúgosítja, segít a sav-bázis egyensúly fenntartásában
- Fogyasztása reggel, éhgyomorra javasolt: 2 dl langyos vízbe facsard bele egy citrom levét, majd a nap során minden étkezés előtt legalább fél órával kortyolj el egy ugyanilyen "koktélt"!
- Ez a gyümölcs erősíti az immunrendszert, feloldja a feleslegesen bekerült ásványi sókat.
- Magas C-vitamin tartalmánál fogva a megfázás, nátha megelőzésében is segít.
de van... mégpedig én is azért kezdtem el...
ugyanis megakartam venni azt a zöld lötyit azt a lúgosító italt, de iszonyú drágának bizonyult a pénztárcámhoz, és elkezdtem utána olvasgatni, hogy hogyan is lehetne itthoni módon viszonylag olcsón lúgosítani a szervezetem, és rengeteg helyen olvastam, hogy a citrom lúgosító hatású, bár maga a citrom savas, de a szervezeted lúgosítja, az átlag embernek savas a szervezete ezáltal alakul ki a zsírlerakódás, viszont ha lúgosítassz, akkor a szervezeted beállítja az optimális testsúlyodat, tehát túlsúlynál fogyást fog eredményezni, zsírból... persze mondom attól mert konkrétan nem tornáztam sokat, de sokat mozogtam ilyen olyan okból kifolyólag!
Tehát a citromosvíz mindamellett hogy finom (nekem), lúgosít, fogyaszt, és egészséges, nekem a gyomrom olyan szinten helyreállította, hogy azt el se hiszem, az emésztésem tökéletes, akármit megehetek, nem vagyok rosszul tőle! :))
És ugyanez citrom nélkül vajon milyen eredményt hozott volna?
Gyanítom hogy a fogyás inkább a vacsora elhagyásának, és a több folyadék miatti kisebb étvágynak köszönhető.
A citromnak nincsen zsírégető hatása.
cáfolom ...
ezt csináltam fél évig, annyit változtattam az étkezésembe, hogy megpróbáltam este 6 után nem enni, ami nem mindig jött össze, csak megittam napi 2-3 liter citromos vizet (kb a negyede legyen citromlé)
Fél éve alatt 12 kg-ot fogytam, nem tornáztam, csak nagyon ritkán ha kedvem volt...
Citromos víztől zsírlebontás?
Még ezt nem olvastam, valóban lenne hatása?
Tudatosan kell étkezni, én láttam már mennyit eszik egy olyan, aki azt mondta nem is eszek pedig sokat, de nekem egy hétre elég, amit ő egy nap alatt meg evett.
Ésszel enni nem kézzel!
Naponta 14-16 órát dolgozna vendéglátóba mint én nem volna elhízott!
Szia!
A citromban van egy olyan anyag,ami a testmozgás közben és után felszabaduló enzimet blokkolja.
Ezt az enzimet azért kezdi termelni a szervezet,hogy a zsírbontást megakadályozza a intenzív fizikai igénybevétel miatt.
Ezt közömbösíti maga a citrom.
Tehát,ha te nem sportolsz,nincs fizikai igénybevétel,hiába iszod a citromos vizet fogyni nem fogsz.Viszont egészséges,csak a fogzománcodra azért vigyázz,mert ha gyenge akkor roncsolja a citromsav.