2 kisgyerekes Anyukák írjatok! (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Ha van kedvetek beszélgetni néha, ajánlom a klubomat: [link]
Sziasztok,sokáig nem jött egy hozzászólás sem így nem is néztem egy idő után,de köszönöm,hogy írtatok.
Azóta már majdnem 3 hónapos a kicsi,átaludja az éjszakát,a nappalok is jól alakulnak,magamrais jut idő szerencsére.Jönni menni persze már kicsit nehezebb,de kocsival nem gond,egyedül nem indulok gyalogosan velük sehová.Nagy változás lesz hogy kertesbe költözünk jövő héten,így ez is könnyebbséget jelent majd.Féltékenység egy pillanatig nem volt köztük,anagy imádja a kicsi is kezd vele kommunikálni,mosolyog sokat neki és hangokat is ad hozzá.fáradtság depi bizony volt a legelején,de túl vagyunk a nehezén!az elindulást én is nagyon várom,meg azt az 1 éves kort,akkor könnyebb lesz tudom még sok szempontból.
nálunk a nagy egyáltalán nem volt alvós.. a kicsi is hamar leszokott a nappali alvásról. (szerencsére oylan ovijuk volt/van ahol ez nem gond) szóval nekem ez is ki votl lőve:)
Én megtartottam a munkám (de itthon van a munkahelyem, így azért más) nemvolt csak pár hét szünetem szülés után. de mégis elvoltunk.
nem volt időm egy csomó dolgon problémázni,a nyi dolgom volt.. azért amikro először tudtame gyt aludni, emrt már a kicsi se evett belőlem tejet, akkor mikor felkeltem, emlékszem, oylan intenzív volt a világ, a szinek minden :D na ez még azért nicns túl ygakran, de onnantól, hogy ovi, bölcsi (igaz sokáig csak midnen másnap mentek) kicsit könynebb lett.
;) hát ez az!!
mondjuk az enyimek, az egy táblát elosztják, emrt tudják, hgyha nem egyeznek meg, egyiknek se jut, mert más megeszi :D :)
de nálunk is van amin összevesznek.. de ez a kevesebb. az összefogás a nagyobb :)
nálunk 1 év 10 hó van a kettő között:) és ahogy nőnek egyre jobb. ha odafiygelsz, hogy az első pillanattól kapcsolatuk legyen, bevonod a nagyot, hamar kialakul a tesóság.
most vagy várandós?
én nem voltam depis, csak iszonyat fáradt... de elsővel is az voltam, szóval ez nem elsz ujdonság, majd meglátod:) addig nehezebb, míg egyszerre pelusosak.
ha kétele kell vmire hordani őket, csak akkor több a logiszutika később. amúgy több az tthoni idő ha ketten vannak,márha tesónak igyekszel nevelni őket. midnenbe be kell vonni a nagyot, mindig. persze ha tesókk, akkor meg összefognak, de inkább minthogy folyamatos féltékenykedés legyen :D
Szia!
van két 2.5 éves és egy féléves. van mit mesélnem :) most nem tudok, de később írok bővebben! egyébként én élvezem :)
Szia!
Nem tudom, mennyire számít kis korkülönbségnek a 2 év 8 hónap (napra pontosan! :D), nálam ennyi van a fiúk között. Ami nekem nagyon nehéz volt, hogy a nagynak már megvolt a napi ritmusa, és ebbe kellett a kicsit valahogy beilleszteni. Pláne úgy, hogy a kicsi viszonylag hamar beállt a napi kettőre. Így aztán szinte mindig aludt valaki napközben, csak így én nem tudtam semmit csinálni, se házimunka, se pihenés, mert mindig az ébren levővel kellett foglalkozni.
A nagyszülők tényleg tudnak segíteni, HA nek akarnak mindent jobban tudni, mint te. De nekem az nagy segítség volt, ha a nagyobbat elvitték akár csak napközben is pár órára.
És tényleg kicsit kiborító tud lenni, bár szerintem anyukája válogatja, hogy szitne semmi időd nicns magadra, amíg össze nem tudod hanglni, hogy egyszerre aludjanak a gyerekek. És végre a kicsi is átaludja az éjszakát. Ha ez a megvan, akkor szerintem túl vagy a nehezén. De nekem addig is a magnézium-készítmények segítettek :)
Szia!
25 hónap van a fiam és a lányom között. A várandóság nem volt egyszerű, futni, emelgetni a nagyot. A szülés után könnyebben regenerálódtam. A nehézség, hogy a napirendet kialakítsd, amit aztán kell is tartani. Legyen házimunka, játszóterezés, bevásárlás. A napok könnyen ki tudtak csúszni az elején a kezeim közül. A frontok is nehezek, mikor mindenki feszültebb, nyűgösebb. Meg a kialvatlanság is problémás.
Könnyebb ha van nagyszülő, segítség. Ez nálunk nem volt. Ha bármi kérdésed van, írj! Most 20 hónapos a lányom. Jelenleg a 2 gyerek + munka + háztartás köröket futom! :)
További ajánlott fórumok:
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- A kisgyerekes anyukákat kinek a dolga felköszönteni anyák napján?
- Tippek, tanácsok miskolci babaváróknak, kisgyerekes anyukáknak.
- 22. kerületi kisgyerekes anyukák
- 2010. december 23-i anyukák írjatok
- Velencei tó környéki kisgyerekes Anyukák