A kisgyerekes anyukákat kinek a dolga felköszönteni anyák napján? (tudásbázis kérdés)
Tudom illik a nagymamát is.
Ezt írtam? " Nagyi mondjon verset " ( vissza olvastam )
biztos nem így akartam írni...
akkor bocs a félre értésért
Valamelyik előző hozzászólásra írtam a 24 - es hszt.
Nagyit is illik felköszönteni, mi így szoktuk. ;)
Ő is anya.
Verset az oviban mondanak, meg suliban az alsósok. Nagymamának is.
Nagyi miért mondana verset?
A nagymama mondjon verset?!!
6 hónapos baba ezen mit élvez?
Két réteg celofánba csomagolták a vödröcskét, mégpedig a kék mintás celofán közepére állítva, a tetején összefogták egy kék masnival. A masni fölött maradt celofánt csak egyenesre vágták a tetején, a vödör tetejétől olyan V alakban állt el, jó 20 centi magasan. Maga a vödörke a ruszlival nem látszott át.
Remekül nézett ki.
Én egyszer a férjem szülinapjára vettem egy kis vödör ruszlit (szerette nagyon), és szépen becsomagoltattam a boltban. Volt nagy meglepetés és öröm! :D
Jó lehet a pasis kosár is!
Nekem apa intézi az ajit,de nem kötelező ....nem várom el ..
Nálunk apák napja is van,idén ajándékkosarat szeretnék neki csináltatni a gyerekek nevében. .olyan pasis kosarat...pálinka....füstölt cuccok ilyenek😁
"csak apa kéne hozzá."
Igen, sok helyről hiányzik, sajnos...
Igaz, húsvét is ilyenkor van.
Az Apák napja jó buli lehet, csak apa kéne hozzá.
Ki, hogy érzi...
Nálunk apa tette régen, most a vejem segít a gyerekeknek.
Ez nem kötelező.
Teljesen jó, hogy vasárnap van, hiszen a családok hétvégén tudnak találkozni.
Mi minden nagyobb ünnepen összejövünk, szerintem felesleges lenne, hogy ez munkaszüneti nap legyen. Van ám apák napja is! ;)
Ha pici babám van, nehogy már az anyósom vagy a saját anyám köszöntsön, a babát lengetve a karjában...
Érdekes az ünnep története, különösen ez a részlet:
"Angliában az 1600-as években az ünnep keresztény vallási színezetet is kapott. Akkoriban a húsvétot követő negyedik vasárnapon, az anyák vasárnapján tartották az édesanyák ünnepét. A családjuktól messze dolgozó szolgálók szabadnapot kaptak, hogy hazamehessenek, és a napot édesanyjukkal tölthessék. A látogatás előtt külön erre a napra ajándékként elkészítették az anyák süteményét."
Semmiképpen nem tartom kötelezőnek, a gyerekeimtől nem is várok el köszöntést.
Kár, hogy eleve vasárnapra esik, ezért nem akkora a jelentősége, mintha munkaszüneti nap (mondjuk a hétfő) lenne azért, hogy a családok többet lehessenek együtt.
Nem tudom, de egy 5let...
Azt gondolom, a fiús anyukának kellene kezdeményezni. illetve a nagyinak...
Talán úgy hogy a karon ülö babával anyukához megy. Ő mondjon kis verset, és megpuszilja a kicsi.
Úgy emlékszem sok picinél az " ápát " puszi kisérte. És igencsak fél év körüli baba élvezte ezt a játékot.
Apuka, vagy nagymama elmagyarázhatják a gyereknek, illetve te is elmondhatod neki, és elmondhatod, hogy ilyenkor jól esik, ha megköszönt, ennyi.
Sőt, ha te felkészíted őt, hogy ugye megköszöntjük a nagymamát, mert a te anyukád, vagy anyóst mert az apuka anyukája, akkor egyértelmű, hogy ennek keretében elmondod neki, de az is lehet, hogy ennyiből már rá is jött:)))
Nyilván, ha nem lát téged köszönteni senkit, és neki meg nem mondta senki, akkor nehezen fogja kikövetkeztetni, hogy milyen nap van.
Nem azzal volt a gond,legalább is nekem.
De válaszolok,a Mikulás,vagy a közértből a pénztároscsaj..kábé ilyen szinten lehet válaszolni egy roppant ostoba kérdésre.
Inkább az elvárással van gond.
A kedvemért: érezd jól magad!
"dolga"
Ha már dolog, akkor senkinek :(
Első sorban Apukának (ha pici a gyerek), de
engem a már a két éves bölcsis kisfiam is
felköszöntött anno!
További ajánlott fórumok:
- Veszprém megyei, kisbabás anyukákat várok, beszélgetni!
- Amikor marslakónak nézik az anyukákat...
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Miért puszilják szájon a kisgyerekeket?
- Elhagyva kisgyerekkel.
- Mit gondoltok arról, hogy egy lány felköszönt egy fiút születésnapján és a fiú ezt írja vissza neki?