19 hónapos kisfiamnak a nagy és a mutató újjain a köröm melett fel van szakadozva néha a bőr! Miért lehet? (tudásbázis)
12. d879a0c5b4
2008. júl. 22. 15:26
A húgomnak van hasonló problémája (8 éves), neki azt hiszem, azt mondták, nem ehet citrusféléket, meg mindig mosson kezet....
11. juhaszcsalad3 (válaszként erre: 10. - Dinadin)
2008. ápr. 22. 06:16
Hát a mi védőnőnk is rendes bár nálunk "váltás" volt mikor 1éves lett Marcell,és ez az új védőnő nem olyan szimpi mint az előző volt!De rendes!Én is megmutatom nekik,legalább lesz mit kérdezni!:)
10. Dinadin (válaszként erre: 9. - Juhaszcsalad3)
2008. ápr. 20. 15:24
Benedeknek is ugyanez a baja! Bőr szekadozás, és köröm kettéválás! Náha úgy idegesít! De hát ez van, lehet hogy ha legközelebb megyek a védőnőhöz ezt is megmutatom neki! Nekünk szerencsére rendes a védőnőnk, és ha gond van megpróbál segíteni!
9. juhaszcsalad3 (válaszként erre: 8. - Mokka78)
2008. ápr. 20. 08:19
Nem tudom!az én fiamnak folyton szakadozik a bőre és a körme is,meg kettéválik,pedig ezek közül legalább a sárgarépát eszi!dehát a szakértő ezt mondta,javasola!Nem tudom még mit kéne tenni!? :)
8. Mokka78 (válaszként erre: 5. - Juhaszcsalad3)
2008. ápr. 19. 21:16
Én is köszi! Bár az én fiam egy éves és sokat eszik szintén gyümit és zöldet is! Én azt vettem észre hogy akkor jön ez a felszakadás amikor murvával játszik vgay ilyesmi kövekbe tukál :) Lehet hogy csak gyenge a börkéje :)
7. Dinadin (válaszként erre: 5. - Juhaszcsalad3)
2008. ápr. 19. 17:38
KÖSZÖNÖM SZÉPEN! RÉPÁT SZERETI, SÁRGADINNYÉT TAVALY NEM ETTE MEG, - VALSZEG RÁM ÜTÖTT EZ A GYEREK - BARACK HETI RENDSZERSSÉGGEL VAN, PARAJ IS JÖHET NÁLA! SZÓVAL NEM TUDOM, REMÉLEM, HGOY MAJD HA JÖN A JOBB IDŐ, EZ IS JAVULNI FOG!
6. 2c6aca7116
2008. ápr. 19. 17:03
Általában vitaminhiány az okozó,de örökölni is lehet.Hasonló az egyik kislányom körme, kicsit csálé meg száraz és berepedezik.Néha fürdés után be kell krémezni.
5. juhaszcsalad3 (válaszként erre: 2. - Dinadin)
2008. ápr. 19. 15:46
Szia!Utána jártam!Állítólag A-vitamin hiány!Sok sárga és zöld zöldség és gyümi félét kell enni!Leginkább répa,sárgadinnye,barack,sütőtök,paraj!Én is megpróbálom.:)
4. lillenet
2008. ápr. 11. 18:17
Szia,
igen, én is úgy tudom, hogy vitaminhiány okoz ilyesmit.
Csak annyit tudok, hogy a mai gyümölcsökben és zöldségekben már csak a töredéke van meg a pl 15-20 évvel ezelőtti vitamin és ásványmennyiségnek:(
Én használok egy természetes anyagokból készült vitamint, sokféle termékük van, de nem tudom a gyerek multivitamint mennyi idős kortól ajánlják. (Italpor és rágótabletta formában létezik.) Ha gondolod, megadom privátban a cég nevét, ahol érdeklődni tudsz, én teljesen elégedett vagyok velük pedig gyűlölöm a bogyókat.
Nehogy félreérts, nem üzletkötő vagyok vagy ilyesmi:)))
2008. ápr. 11. 18:12
Szia!Én is azt mondtam volna hogy vitamín hiány mert az én 20hónapos fiammal is ez a helyzet és ő viszont semmilyen gyümit nem hajlandó megenni!!!De ha a tied eszik akkor nincs ötletem,viszont attól még lehet hogy mégis valami vitamin hiányzik neki,én majd megkérdezem a "klubbomban" a szakértőt és megmondom mit mondott!
2. Dinadin
2008. ápr. 11. 17:58
Van aki azt mondja hogy vitamin hiány! Pedig elég sok gyümölcsöt, zöldésget eszik, megpróbálom minél változatosabban étkeztetni! Ha valaki tud segíteni és tanácsot adni, megköszönném!
1. Dinadin
2008. ápr. 11. 17:57
19 hónapos kisfiamnak a nagy és a mutató újjain a köröm melett fel van szakadozva néha a bőr! Miért lehet?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- Hová tudok fordulni, hogy a kisfiamnak ne kelljen ismét első osztályban maradnia?
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- Segítsetek! Hogyan segíthetnék a kisfiamnak megszokni az ovit?!
- 5 éves kisfiamnak ki akarják venni az orrmanduláját.Ha van tapasztalatotok kérlek segítsetek.Picit izgulok, hogy jól döntünk e, ha engedjük!
- Mit vegyek az egy éves kisfiamnak szülinapjára?