17 hónaposnak reggeli (beszélgetés)
17 hónapos ghyerek már egyen mindent ami ki nem esik a szájából....:)Nem kell pépesíteni, mert sohasem fog megtanulni rágni....sok gyerkős 17 hónaposan már bölcsiben tengeti az idejét....ott azt eszi amit kap....nem válogathat...
Napi 5x-i étkezés legyen meg...ebből 2x ajánlott a főzelékféle ...valamilyen feltéttel....
ez jó kérdés.
egy ismerős kislánya nem volt hajlandó elfogadni a kanalat. egy dévényes tornász átmasszírozta a száját/arcát, utána már ment a kanálból evés.
Én nem parázom, de nem kell neki.
Túrót megeszi, ha nem is örömmel, de megeszi valami gyümivel (ha krémesre csináltam akkor imádta).
Még egy borsószemnyit darabot sem hajlandó enni, egyből kiköpi.
teljesen pépesítesz?
mi a darabosat úgy kezdtük, hogy a krumplit már csak villával törtem össze... jó alaposan, de csak villával. a répát is.
így eszi kb 6hós kora óta... áldom is az eszem, hogy végül nem ruháztunk be rúdmixerre :D
Babpiskótát elnymmogja, addig nyalogatja amíg elég puha nemlesz pesrsze a nagy részét szétdobálja. Túrót adtam neki banánnal, nem volt oda érte de megette
Betűtésztát szétfőve próbáltam kiköpi.
joghurtba, kefírbe áztass bele babapiskótát. annyira, hogy teljesen szétázzon, de fizikailag még egyben legyen :D
azt próbáld meg kanalazni... darabos, de mégis elég csak szétnyomni a nyelvével :)
vagy pedig jogiba, krémtúróba keverj bele szárazabb túrót, hogy kicsit darabos legyen...
almaszósz nem teljesen szétfőzve, vagy alma durvábbra reszelve...
vagy cérnametélt jól szétfőzve (a babakajában puha a tészta, de nem annyira, mint egy "elrontott", túlfőtt tészta).
kb ezekkel próbálkoznék :D
Egyébként most én is agyalok, mert mi csak tk kenyeret eszünk és szeretném ha a fiam sem enné az egészségtelen kenyereket, viszont ezek szétmorzsolódnak ha csak a belét adom. ÍGy nem tudom mit csináljak.
Próbáltam túrórudit, de azt sem eszi meg csak ha péppé nyomkodm neki, még a 8 hósaknak való üveges kaját sem amiben pici tésztadarabkák vannak.
17 hónaposnak nem jó a vajaskenyér?
enyém a zsömlét is ette héjastul még rágófog nélkül (amióta van neki, azóta nem eszik kenyérfélét :o)
én egyébként -pont ezért, mert nem eszik kenyeret- gabonapelyhet adok neki reggelire. a visszamaradt kakaós tejet pedig öntöm a poharába és megissza :D
nálunk igaz már volt 16fog enyi idősen,de pl 8hósan még nem és már kiflit majszolt...
mehet neki a kenyér belseje megoldja az ínyével:) én lányom válogatós volt, nagyon sokszor nm reggelizett, belegondolva kb 4-5hónapig csak pudingot mert nem volt éhes reggel! viszont reggelinek lehet számítani a gabonapelyhet amikor már jól átázott:) azt is simán megenni a picurod sztem:)))
szerintem is ehet darabosat! virsli nagy kedvenc,májkrémes kenyér,kakaó,csinálj karamellás tejet vagy tojás sárgájából tejet
Nálunk minden nap kakaó,majd 1-2órára rá 2virsli
Joghurtot is adhatsz neki
További ajánlott fórumok:
- Gyakori éjszakai felébredés 15 hónaposnál. Milyen bevált praktikák léteznek?
- 17 hónaposnak tényleg illene már átaludnia az éjszakát?
- Kell a 3 évesnek és a 20 hónaposnak útlevél Ausztriába?
- Tartós láz 15 hónaposnál
- Pupillatágítós szemvizsgálat egy 8 hónaposnál hogy zajlik?
- 10 hónaposnak szeretnék kesztyűt. Mit jelent az 1-es vagy 2-es méret? Melyik lehet jó?