16 hetes diétám és életmódváltásom (beszélgetés)
Hahó, hahó!
Egy kicsit eltűntem. Falakba ütközök az egészségemet illetően. Lebetegedtem, láz, torokfájás...plusz megint előjött az a gondom, ami mostanában előfordul: rosszul vagyok a hústól. Nem lelkileg, nem ízlés kérdése, fizikailag vagyok rosszul. Felpuffadok, hányingerem van, szédülök, megy a hasam, ha húst eszek vagy túrót. Nem tudok mit tenni, változtatok. Az olyan diétát részedítem előnyben, amiben sok a fehérje, kevés a szénhidrát és a zsír. Ennek megfelelően az update-re esett a választásom, mivel húst nem ehetek, másból meg alig tudom fedezni a megfelelő mennyiségű fehérjebevitelt. Az update ráadásul rostban gazdag is, ami nagyon jó az én lassú anyagcserémnek. Napi 100-150g ch, meglátjuk, hogy haladok. Egyvalamit biztosan beiktatok: nincs vacsi, csak egy proteinturmix este! És ezt nem csak most kell betartanom, a 16 hét alatt, hanem mondjuk örökre. :)
Az, hogy részben követni fogom, nem azt jelenti, hogy cukros-lisztes kajával csalok, hanem azt, hogy kreatív leszek. Ez egy 1300Kcal-t tartalmazó étrend. Reggel és edzés után van egy szénhidrátdús étkezés benne, mert ezeket az időszakokat tartom a legfontosabbnak a szénhidrátvisszatöltés szempontjából. Kb. 110g szénhidrátot tartalmaz az étrend. Ezt majd ha egy kicsit kevésnek találom, emelek rajta, de csak szép lassan.
Szénhidrátok: basmati rizs, barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, durumtészta, abonett, zabpehely, zöld zöldségek, hüvelyesek, gyümölcsök.
Fehérjék: sovány túró, hal, csirkemell, sovány marhahús, cottage cheese, protein por, tojásfehérje
Zsírok: lenmagolaj, lenmagpehely, Omega3, halolaj, magvak
Ezekből elég sok mindent lehet csinálni, de a szénhidrátot és a kalóriát szigorúan fogom számolni, ha újítok. :)
Le is írom az étrendet amit részben követni fogok.
1. étkezés:
- 100g csirkemell filé
- 75g teljes kiőrlésű kenyér
- 50g paradicsom
2. étkezés:
- 200g alma (vagy alacsony ch-tartalmú gyümölcs)
- 30g protein por (elhagyható, ha nem fontos számodra a magas fehérjebevitel, vagy ha nincs ilyesmid)
3. étkezés
- 100g csirkemell filé
- 200g zöldség
- 2g lenmagolaj
4. étkezés (edzés után)
- 50g zabpehely
- 30g protein por
5. étkezés
- 100g hal
- 200g zöldség
- 2g lenmagolaj
6. étkezés
- 30g protein por (lassú felszívódású)
(ha a későbbiekben érdekel még titeket, hogy milyen étrendkiegészítőket szedek, leírom :))
Edzés:
Hétfő: 1 óra kardió (step aerobik)
Kedd: Súlyzós edzés (mell-váll-tricepsz), 1 óra kardió vagy aerob (pl. biciklizés)
Szerda: 1 óra kardió/aerob (zumba)
Csütörtök: 1 óra kardió (step aerobik)
Péntek: Súlyzós edzés (hát-bicepsz), 1 óra kardió/aerob (pl. görkorizás)
Szombat: 1 óra kardió (zumba)
Vasárnap: Súlyzós edzés (láb), 1 óra kardió/aerob
Vagyis minden nap kardiózás... :)) Alig várom! Hogy tetszik? :)
Azért hoztam létre ezt a fórumot, hogy megmutassam, milyen az én diétám, miben hiszek. Írok majd a napi kalória-fehérje-szénhidrát-zsírbevitelemről és az edzéseim minőségéről és mennyiségéről. Természetesen leírom, mikor és mit ettem, hogyan érzem magam, mennyit akarok változni. Akinek van kedve, csinálja velem (vagy utánam ;)), nem lesz unalmas!
Ha van kérdésed arról, hogy mit ehetsz/ nem ehetsz vagy mit és hogyan kéne sportolni, kérdezz, válaszolok! :)