14 hónapos a lányom és még nem megy. Meddig nem kóros ez? (tudásbázis)
Sziasztok!
Az én fiam is 15 hónapos lesz hétfőn és még nem jár önállóan.Kapaszkodva megy mindenhová meg sokat mászik,de inkább odamászik valahová,mint hogy odalépkedne. :-) Engem is már kicsinálnak azzal,hogy mi? nem jár még? Anyós meg vezetgetni akarta.Mondtam neki nem! majd megy egyedül,ha akar,ha nem meg másszon tovább.
Köszi a válaszokat.Azt hiszem akkor nincs miért aggódnom.
Néha tényleg azt gondolom hogy előbb fog beszélni a gyerekem mint hogy elindul.:):)
szia.
az én kislányom 16 honaposan indult el egyik naprol a másikra,már én is fontolgattam a gyógytornát de azt mondták 18 honapos korukig normális,amugy a kislányomelöbb volt szoba tiszta mint hogy menni tudott volna.nyugi ne akarj a sokaságank megfeleltetni a kislányodat hagyd hogy az ő tempojában induljon el,ha már a butorok mellett szépen eltioeg akkor semmi baja nem lehet,meg ha egyikkezedet fogja csak sétakor.én azt mondom minél többet sétáljatok kinn a riss levegőn és ne sürgesd az a fontos.
ez a megfelelési kényszer igaz?:-)
ezt én is éreztem de feleslegesen...(most már tudom hogy nem kell foglalkozni másokkal,ők úgy fejlődnek,mi pedig amúgy)Mindenkinek a saját babájával kellene foglalkoznia,ezzel szemben én is megkaptam akkor hogy "még nem megy?"meg hasonlókat-hát azt hittem bele mászok a képébe...
Az én törpém amúgy 15 hónapos volt amikor elengedett kézzel egyedül próbálkozott a járással,addig kapaszkodott,és úgy ment a falak,bútorok mellett.És 16 volt mire már szépen ment,úgy hogy nem volt esés és egyensúly zavar sem.
Hegyek lányának írnám, hogy az unokám 14 hónapos és még most próbálgatja a mászást. Igenis kell, hogy másszon, ne a doktornőre haragdujon, igaza van.
Unokámat a Dévény Anna által kifejlesztett tornára és masszirozásra viszik és gyönyörűen fejlődik.
Kell a mászás. Üdv. Batisz Ildikó
Na, csak kimaradt valami:
Nem teljesítménytúra, hagyjátok a saját ütemében fejlődni. Ha látod, hogy fejlődik, nem kell parázni... Sőt, az is simán belefér, hogy néha kicsit meg-megáll benne. Főleg, ha olyankor másban fejlődik. Manilu jól tudja, aki korán megy később beszél és fordítva. A gyerek "hullámokban" fejlődik. Mindenben. Testileg is: hízik 1-2 kilót, majd nő 5 centit. Fejlődik egy nagyot a mozgása, aztán az szinten marad, míg mondjuk új hangokat tanul képezni, vagy épp megtanul egy teljesen más típusú játékot, akár logikait. Mindig tanul valamit egy gyerek, csak lehet, hogy nem látjuk meg, mert valami másra koncentrálunk...
Szóval ne aggódj, az égvilágon semmiről/semmivel nem késtetek el!!!
Végül még egy gondolat:
A gyerek kétéves koráig folyton azt várjuk, mikor tanul meg járni és beszélni. Majd mikor ez megvan, folyton azt mondjuk neki: "ülj már le és maradj csendben"!!!
A legidősebb lányom 16 hónaposan indult el, addig "csak" mászott. Alig lehetett utolérni, olyan gyors volt.
Szerintem korai aggódnod!
Attól, hogy már tud majd menni, ugyanúgy össze fogja koszolni magát 1 perc alatt, hidd el! :)
Az én lányom most 2éves, 14hósan indult el, egyik pillanatról a másikra. Már nekem is mondogatták, hogy mennie kéne, de engem nem nagyon hatott meg... Vasárnapi gyerek, ráérős! :D:D:D És még most kezd komolyabban beszélni. Értem ezalatt, hogy nagyon sok mindent megnevez és 2 szavas mondatokat alkot. pl. esik eső, közönöm puszi. Utóbbiért külön imádom!!!
Szeintem nem baj,az Én lányom 14 hónapos elmúlt mikor elkezdett néhány lépést tenni magától,mostanra bepótolta:D
Én 15 hónapos elmúltam mikor elkezdtem járni.
További ajánlott fórumok:
- Másodikba megy a lányom
- 2,5 éves kislányom nem akarja meginni a sós oldatot. Megy a hasa, hány! Mit tegyek?
- Lányom novemberben lesz 19 éves, most megy egyetemre alanyi jogon jár-e neki családipótlék?
- Kislányom nagycsoportos, még mindig sírva megyünk oviba.Ötleteket várok, hogyan tudnék ezen változtatni?
- Mi lehet az oka annak, hogy a 3 éves kislányom nem a korának megfelelő játékokat szereti, hanem a kisebb korosztálynak valót?
- Kicsi lányom 11 hónapos és már önállóan megy, de csak itthon.Jobban tenném, ha vennék szandált, amit benti járkáláshoz ráadok?