Lányom novemberben lesz 19 éves, most megy egyetemre alanyi jogon jár-e neki családipótlék? (tudásbázis kérdés)
Akkor biztos kapjátok majd valamikor.
Melyik egyetemre fog járni?
Ha a Debreceni Egyetemre vették fel (láttam, hogy debreceni vagy) én is a Debrecenire járok, így ez biztos infó. Küldik levélben és a Neptunon is küldik, ha már beregisztrált.
Ha odavették fel küldöm privátban a honlapcímet, ahol még megnézhetitek.
Szoc.ösztöndíj már jár első félévtől úgy tudom.
Bizony,a szoc támot ne felejtse el majd igényelni,és ha jól tanul az ösztöndíj is jól jön majd.Én mindennel együtt havi több,mint 40 ezret kaptam az elte-től.
Ebben semmi családi meg tartós beteg támogatás nem volt,csak a szoc. tám. és az ösztöndíjam.Diákmunkára sajnos nem volt időm a biológus szak mellett,reggel 8-tól este 8-ig(heti 1 nagy este 10ig) órám volt :S
Mehet diákmunkára, heti 3 napot szoktak diákoktól kérni, és ha olyan az anyagi helyzet, akkor kap szociális ösztöndíjat is, meg ha jól tanul, akkor tanulmányi ösztöndíjat, a második félévtől.
Milyen szakra vették fel?
Szia!
Én most vagyok felsőoktatásban, nappalin. Ugyan utánam már nem kapnak a szüleim családi pótlékot, de sok csoporttársam szülei kapnak. Azt hiszem 22 vagy 23 éves korig lehet.
Kell kérni iskolalátogatásit.
Van egy tartósan beteg csoporttársam, ő megkapja azt az összeget, viszont van olyan, aki 1000 Ft-pt kap. Nos hogy ő most keveri valamivel, vagy máshogy számolják már ilyenkor, azt nem tudom.
Nézz utána, meg keresgess googleban is, én tavaly néztem ezeknek utána, van feltétele is, hogy kapjon valaki, de nem lehet egyértelműen nemet mondani a kérdésre.
sajnos nem jár!csak a másik gyerek után kapsz többet egy kicsivel, talán egy ezressel, mert beszámítják a nagyobbat
ezt konkrétan tudom, mert én is így voltam
1998. évi LXXXIV. törvény
a családok támogatásáról
II. Fejezet
CSALÁDI PÓTLÉK
7. § (1) Nevelési ellátásra jogosult
(2) Saját jogán jogosult nevelési ellátásra a tizennyolcadik életévét betöltött tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos személy az iskoláztatási támogatásra való jogosultság megszűnésének időpontjától.
További ajánlott fórumok:
- 2008 Novemberben születendő babák
- Kapott már valaki GYED-et novemberben az OEP-től?
- Melyik egyetemre érdemes felvételizni jogász szakra?
- 30 évesen gáz nappali egyetemre menni?
- Nincs semmiféle jövedelmem, akkor is kell fizetnem a TB járulékot? Utoljára tavaly novemberben volt fizetve.
- Emelt családipótlék és meghosszabbított gyes kérdésben segítene valaki?