120 órás nem szakrendszerű5.6.oszt.továbbképzésre járok. Záródolg.nak 8 órás óraterv vagy projekt kell. Tudtok segíteni? (beszélgetés)
szia nincs kész projektam de jó ötlet lenne pl 5-6 ban a március 15.e mint téma,a projekt eredménye lehetne egy 15perces iskolai ünnepély
kapcsolodhat magyar töri ének dráma tánc rajz tesi tantárgyakhoz
ezt nem lenne nehéz megirni
Köszönöm aranyos vagy de az sajnos nem jó. Apáczai könyv kell hozzá:(
szép estét!
Az a baj, hogy ehhez a nem szakrendszeű oktatáshoz szinte semmi anyag nincs a neten, minta dolgozatok meg egyáltalán:(
Értelmezések, szép kerek megfogalmazása igen "oszt jónapot":)
NYelvtan is eszembe jutott csak az irodalom számomra megfoghatóbb főleg így, hogy 8 egymás utáni órát kell csinálni/ összefüggően/.
Teljes a fejemben a káosz:(
Készítesz egy táblázatot, melyben ezek szerepelnek:
idő-didaktikai cél-tartalom- tanulói tevékenység-számonkérés,HF.- eszközök
csak ötletelek, nem tanítok ...legalábbis nem osztályban :)))
nem tudom, mennyit javasolnak rá :)
Hihetetlenül jó fej vagy még így ismeretlenül is:)
Köszönöm az eddigi válaszaidat is:)
felvezetésnek a rokonsági fokok tárgyalása
ki kinek a kije
ebből lehet kvízjáték
vagy kártyákon szétosztod, a rokonsági fok elnevezését (pl. "nagynéni" "dédnagymama" "anyós" stb...), más kártyákon a leírását (pl. "a házastárs anyja", "az anyukád lánytestvére"...)
és valaki felolvassa a neki jutott kártyát , s az jelentkezik, akinél az ennek megfelelő van
Lehet Tic-tac Bumm alapon is játszani:körbeáll az osztály, egymásnak adják a labdát, család témában mindenki egy szót mondhat, közben megy a stopper. Kiesik, akinél lejár az idő
stb...
bevezetésnek ilyesmit tudnék elképzelni
Hf-nak meg mindenki írjon 10 mondatot a családjáról
A 8 óra végén levezetésnek meg mindenki képzelje el, milyen lesz a saját családja 20 év múlva és írja le
A 8órában én azt javasolnám, hogy 2 új ismeret közlő, 4 gyakorló és 2 ismétlő, összefoglaló órát készíts.
Nyilván egy órán belül is váltakoznak az óratípusok, módszerek, csak minden óránál meg kell jelölni a fő típust.
Arra gondoltam, hogy 5.osztályban tananyag: Család, otthon. Itt tanulják-Petőfi: Egy estém otthon, István öcsémhez és Arany J.: Családi kör-t.
Na ebből kéne 8 órás óratervezetet írnom:(
Más kézzel foghatóbb nem jut eszembe:(
További ajánlott fórumok:
- Egészségügyben dolgozóktól kérdeznék. Mennyit keres egy ápolónő és hol tudom továbbképezni magam?
- Végzett már közületek valaki nem szakrendszerű oktatásra felkészítő tanfolyamot?
- Céges továbbképzés külföldön, ez idő alatt biztosításodat kell hogy állja a cég?
- GYED-es anyukák át- illetve továbbképzése
- Dolgozik valaki a munkaügyi központban? Továbbképzésről lenne kérdés.
- Munkanélküli továbbképzés és a diákigazolvány