1153 Adóbevallással kapcsolatban segítenétek? (tudásbázis)
Csak osztalék adót vonják le,
a nyereségadót nem.
A kettő nem ugyan az.
Egyetértünk, csak arra nem figyeltem hogy már májusig be kellett volna vallania, merthogy tavalyi
De ha levonták és más jövedelme nem volt , akkor elméletileg , ugye nem kellene fizetni, csak bevallani?
Szívesen.
Bízom benne, hogy segítettünk. :-)
"tavalyi évben eladta egy mezőgazdasági Zrt-nek a törzsrészvényeit," lásd alább.
Itt lehetett osztalékadó, amit csak feltüntetni kell,
és mivel eladta a részvényeit, abból nyeresége származott, ami után adóznia kell 16%-ot.
Minden ilyen akcióról a részvényes is, de a NAV is kap értesítést, innen a felszólítás.
Még gerincesek, hogy nem késedelmi kamattal együtt követelik.
De szerencsére, az ezüst hajakkal elnézőek. :-)
Adóbevallás kell, de azt irta hogy levonták tőle az adót, ami val.szeg a nyereség adó
Erröl kell hogy papirt kapjon, igy ha más jövedelme nem volt nem kel fizetni most/majd/
HA nem kapott papirt meg kell kérni a kifizetőtöl/vevőtöl
:-)
Lényeg, hogy talán összehoztunk valamit a kérdezőnek.
Semmi baj, én sem vagyok könyvelő,
csak önadózó.
Rossz megnevezést használtam. Bocs!
Hasonlókra gondoltam, mint amiket írtál.
Nem vagyok könyvelő.:)
A-20, A oldal alján tőzsdeosztalék összege.
B-57 kitölteni, hogy az osztalékadót levonták! Ez megjelenik a C-66-on.
04-167 osztalék és adója
04-172 tőzsde nyereség, veszteség
06-01 nyereség-veszteség az előző években, mert ha 2010-ben többet vesztett, mint amit 2011.-ben nyert, akkor nem kell fizetnetek, de akkor is kell a bevallás.
09-297 Az adóbevallással egyidejűleg fizetendő összeg.
Ne kerekíts! Úgy utald át.
Ha 161 Ft, akkor annyit kell átutalnod.
A megjegyzés rovatba név, és "tőzsdenyereség" legyen feltüntetve.
De internetes bevalláshoz kell, hogy legyen ügyfélkapud.
Szia!
Ha részvényeket adott el, akkor arról kapott egy papírt kora tavasszal, hogy mennyi volt a nyeresége.
Ennek 16 %-a az adó, amit a bevallással egy időben kell átutalnod a NAV -nak.
Ha nem volt rajta nyereség, akkor azt kell feltüntetned.
Letöltötted a programot? Azzal sokkal egyszerűbb lenne. Valószínű, hogy valamelyik pótlapot kell kitölteni 08, 09 stb. Ezek csak példák voltak.
Az előlapon be kell majd y-ned, hogy milyen bevallás ez és azután elvileg a program felajánlja az adott pótlapot is, valamint az ellenőrzés gomb nagy segítség a kitöltésben, hiszen kiírja, ha valamit nem töltöttél ki kellett volna vagy ha nem jól töltötted ki.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Nagymamám nyugdíjas, a tavalyi évben eladta egy mezőgazdasági Zrt-nek a törzsrészvényeit, amiből levonták az adót és megfizették. Azt mondták, hogy nekünk ezzel kapcsolatban semmi teendőnk nincs.
Egy hónapja jött a NAV-tól egy felszólítólevél, hogy elmúlasztottuk az adóbevallás benyújtását és sűrgősen pótoljuk. Próbáltam tőlük segítséget kérni, de semmit nem kaptam.
Most tétlenül állok a nyomtatvány fölött és fogalmam nincs mit is kéne vele kezdenem.
Azt tudom, hogy a nyugdíját nem kell bevallani, de hol és hogyan töltöm ki a törzsrészvényre tartozó rublikákat?
az adás - vételről csupán egy adásvételi szerződésünk van, semmi egyéb...
A segítséget előre is köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Egy kis segítséget szeretnék kérni olyanoktól, akik jól ismerik a Nokia 6303i mobilt. Fotókkal kapcsolatban, segítenétek?
- Fénykép szerkesztéssel kapcsolatban segítenétek?
- Fogamzásgátlóval kapcsolatos kérdesem lenne. Segítenétek?
- Született feleségek! Kérdés a befejező résszel kapcsolatban! Segítenétek?
- Közgyóggyal kapcsolatos kérdésben segítenétek?
- Tudnátok segíteni Gyes adóbevallásával kapcsolatban!?