Fogamzásgátlóval kapcsolatos kérdesem lenne. Segítenétek? (tudásbázis kérdés)
azonnali védelemmel egyik tabi sem hat biztonsággal! Kérdezd csak a meg a nőgyógyászodat! Ugyan a tájékoztatóban 1-7 napot szoktak írni a legujjabb generációs tablettáknál, viszont a nődokik akkor is azt javasolják, h az 1. hónapban a biztonság kedvéért kiegészítő védekezést is tessék használni!!!!!
Ez mindegy is, ha feltudsz nevelni egy gyereket, ha most becsúszna.
A lényegi dolog az, hogy 21 gyógyszeres nap + 7 gyógyszermentes nap = egy 28 napos szabvány női ciklussal, ahol mindig az adott időben jelentkezik a megvonásos vérzés.
Így pedig hol 30 napos, hogy 33 napos, hogy akárhány napos ciklust csinálsz magadnak, ahol nem vagy védett a terhesség ellen, és hazavágod magad.
A kérdésedre megadtuk a választ, mindenesetre ha mész a nődokidhoz, akkor kérdezz rá.
Grrr...
Minden fogamzásgátlónak kell idő, amíg beáll. Ahogy ahhoz, hogy kitisztuljon a szervezetből.
A jasmmynelle tájékoztatóban az áll hogy ha a mensi első napján veszed azonnal vég ha 3,4,5, akkor meg kell várni a 7 napot,nem ír 3 hónapot!!
Olvass utána, hogy helyes gyógyszerszedés mellett hányan lettek terhesek. Helytelen mellett meg... :/
Viszont legyen, hogy nem leszel terhes. Ellenben szétcsapod a szervezeted hormonháztartását.
Ez is téves, mert nem véd az első szem után. Kell neki egy jó 3 hónap kb. Mint ahogy ahhoz is, hogy kitisztuljon a szervezetből.
Szóval, akkor ma elkezded szedni. Elfogy az első levél, az a 21 szem. Utána hagysz 7 nap szünetet, és újra elkezded, a következő levelet. Függetlenül attól, hogy megjött-e, vagy még tart-e. És utána is ÍGY szeded, mert ahogy már le is írták, csak a LEGELSŐ alkalomnál kell a menstruáció első napján elkezdeni.
Tetszik érteni?
Akkor valóban, csakhogy Te mivel kihagysz + napokat, így lehetséges. Nehogy egyszer ne jöjjön meg. De te tudod. A lényeg, hogy ha össze-vissza szeded a gyógyszert, akkor sosem fog normális időben megjönni. Ez 100%.
Úgy hogy teherbe semmi képen nem eshetek!
Ha mensi első napján szeded be a gyógyszert azonnal véd de én a biztonság kedvéért meg várom a hét napot!Akkor az ugy már biztos hogy védve vagy!!!
Próbálj meg 3 hónapot úgy, hogy végre helyesen szeded, és minden 8. napon folytatod. Így be kell állnia. Ha nem, akkor valami gebasz van, vagy a gyógyszerrel, vagy a szervezeteddel. Viszont erre kevés az esély. Sajnos az a baj valószínűleg, hogy rosszul szeded.
Jó rendben köszönöm a válaszokat!
Na, ez meg a másik, hoppá..
Van még egy olyan hátulütője, hogy így a petefészked elkezd felkészülni a peteérésre, és hamarabb előfordulhat, hogy terhes maradsz. Igaz nem nagy az esély, de pontosan szedett gyógyszert mellett is van egy kevés, hát ha még ilyen pontatlanul szeded.
Na ez az én meg várom míg meg jön és akkor kezdem el szedni!!
Mikor elkezdted 1 évvel ezelőtt ,csak akkor kellett bevenni a menstruáció első napján. A továbbiakban nem ehhez kellett volna igazodnod.hanem 1 hét gyógyszerszünet és a 8. napon megkezdeni a következő levelet.
Mivel te mindig a menszi 1 napján kezded meg az új levelet így össze vissza jön meg.
de ez téged ilyen formán ne érdekeljen! Majd beáll, csak a papírforma szerint szedd a gyogyót!!!!! És mellette menj el dokihoz, aki megnéz!
Ezt értsd meg, hogy ha úgy szeded, ahogy úgymond az eszed visz, akkor nem is fog soha normálisan, vagyis időben megjönni. :)
Csináld úgy, ahogy itt többen is elmondtuk, és utána be fog állni egy rendszeres időre, avagy napra.
Épp ez az hogy nekem a 9,10,11 napon szokott meg jönni nem a 7 napba
Mindenképpen a 8. napon kezd a következő levelet!!!! Ha pedig nem jön meg, akkor irány a nőgyógyász! De attól még szedni kell! És nem megvárni, h megjöjjön, aztán ismét szeded..... Tönkreteszed az egész hormonháztartásodat!!!!!
Értem én csak nekem a 7 nap alatt soha nem jött meg mindig 9-10 napon
Jujj, Drága! Függetlenül attól, hogy mikor jön meg, a gyógyszert a 8. napon kell elkezdeni szedni. Így fog beállni!
Be fog állni. Nekem is megvolt még, mikor először kellett szednem. Utána helyreállt. Csak úgy szedd, ahogy kell.
Csak amikor elkezdted szedni, akkor kellett a mensi első napján kezdeni a gyógyszer szedését!!!!! Attól kezdve, mindig a 7 napos szünet után, a 8. napon kell a következő levelet kezdeni!!!! Ezért enm pontos! Többet ártasz magadnak így, mint használsz!
Lehetséges jasmynellét szedek mielőtt fel írta a doki teljes körű ki vizsgálást csinált hát nem tudom......
Talán magával a gyógyszerrel nincs gond, de ha így szedi, hogy egyszer a 11., utána meg teszem azt a 13. napon, akkor a büdös életben nem lesz neki pontos. Hiszen pont ez a lényege, azért kell így szedni, hogy rendszeres legyen, ne pedig össze-vissza az egész.
Csatlakozom. Igazuk van az előttem szólóknak :)
El olvastam de ha nem jött meg és el kezdem szedni a 8 napon akkor nem is fog meg jönni!?
Ahogy a többiek írták, nem szeded pontosan, így sosem lesz pontos. Na meg lehet, hogy nem ez a számodra legmegfelelőbb gyógyszer. Lehet másikkal kéne próbálkozni...
További ajánlott fórumok: