110 mg/dl cukorszintnél milyen diétára van szükség? (tudásbázis)
Igen ,én is ebben bízom.
Ezekben az időkben ,épp elég a pajzsmirigy kontrollra mennem.
Nem hiányzik még egy komoly probléma.
Na ,de nem kívánság műsor.
Nem tudom, szereted-e az ízesített vizeket.
Ha igen, figyelj arra, hogy a márkásakban sok a cukor, érdemesebb az áruházláncok saját márkásait venni.
Ne ijedj meg, ez még simán kezelhető laza diétával.
Tervben van a vércukormérő.
Anyukámnak volt,de ki tudja hol van az már ,és hogy működik e?
Azért is tartok ettől ,mert a csalàdban volt 2 típusú cukorbeteg.
A doki is csak annyit mondott,lehet belőle gond vagy nem..
Búcsút mondhatok a Granininak ,ezt a gyümi levet ittam csak ,de igen sok benne a cukor , függetlenül mennyire drága.
Mivel vékonyka vagyok ,eddig mindent IS ehettem .
Jó lesz diétázni 😬
Ez az érték éppen csak kicsit emelkedett, nem kell aggódni.
Figyelj oda a CH bevitelre, pŕobálj 160 g alatt maradni.
Érdemes venni egy vércukormérőt, a saját megnyugtatásodra.
Valójában bő fél cm vastagra nyújtom, és mire megsül, a sütőportól lesz kb. 1 cm vastag szelet.
Keleszteni nem kell! Rögtön lehet sütni.
Szoktam vacsorára a szeleteket vízszintben kiskéssel elvágni, megkenem vajjal, rá egy szelet szalámi, sajt, és be a mikróba. Majd hozzá valami paprika, uborka, akármi. Tökéletes vacsora.
Valójában Guruljka fordította németből, és eredetileg kiflit, zsömlét készítettek a tésztából, sütőben sütve... majd visszakeresem a linket, mert van róla fotó is.
Én találtam ki, hogy serpenyőben sütöm belőle a kenyér-szeleteket, de a recepten nem változtattam:
- 60 dkg liszt (én 40 dkg tk. lisztet + 20 dkg fehér lisztet használok)
- 2 csomag sütőpor
- 2 dl langyos tej
- 2 dl langyos vízből, amennyit felvesz
- 2 teás kanál só
- 1 kávés kanál cukor
- 4 evő kanál olaj
A liszt-sütőpor-só-cukor szárazon össze, a langyos tejbe belekavarom az olajat, majd az előzőekhez öntöm. Elkezdem begyúrni, a langyos vízből már csak annyit, hogy a tészta ne ragadjon, de túl kemény se legyen.
3 bucit gyúrok belőle, majd elnyújtom kb. fél cm vastagra, a széleit szögletesre darabolom, és a többit kockára. A 3 buci széleit ismét csak összegyúrom, és még azokból is lesz 2-4??? szelet.
A teflon serpenyő legyen forró, vékonyan kikenni olajjal, és közepes láng!! fölött sütöm, az első oldalát beborítva, de egy kis rést hagyva. Megfordítom és már födő nélkül a másik oldalát.
Összesen nekem 16 szeletke, ez napi kettesével 8 nap. Persze ki mekkorára szeli. Ha kihűlt, a felét párosával csomagolva fagyóba teszem, a többit a normál hűtőben.
Szívesen venném ,ha leírnád😊
Köszönöm előre is.
Pontosan pajzsmirigy alulm. miatt egy éve hogy magam sütöm a kenyeret. A liszt kétharmada teljes kiőrlésű, és csak egyharmad része fehér liszt. Nekem sütőporos receptem van.
Kenyérsütőm nincs, bevált egy serpenyőben (szeletelt kenyér módjára) készíthető sütési változat. Egyszerű és nagyszerű.
Szívesen írom a receptet, ha kéred.
El sem hiszed ,mennyire örülök ennek az írásodnak!
Már mielőtt kiderült ez a kissé magasabb cukorszint ,elhatároztuk a férjemmel,hogy kenyeret fogunk sütni!
Ebben az elhatározásunkban megerősítettél!🌹
Remélem valóban megelőzhető.
Nem hiányzik még a pajzsmirigy problémámhoz.
Köszönöm szépen a tanácsokat.
Kicsit megnyugodtam.
Köszönöm szépen.
Mikor mondta a doki , kicsit megijedtem és nem kérdeztem rá a teendőkre.
Cukros üdítőt nem iszom.
A kenyérrel lesz gond ,mert imádom😁
Ma voltam a dokinál a laborleleteimért.
Pajzsmirigy problémám van ,de nézett glükózt is.
A cukorszint 110 mg.
Határeset ,pont még a normál tartományban.
A doki azt mondta jobban örült volna egy 90 értéknek.
Az édesség tiltó listára kerül,de mit tehetnék még annak érdekében , hogy ne következzen be amitől tartok.A cukorbetegség..
További ajánlott fórumok:
- Segítsünk Hajnianyunak, nagy szüksége van rá!
- Mit tehetnék, lassan nem bírom cérnával, a párom mostanában nagyon sokat dolgozik. Kértem, hogy ne tegye, mert nekem is szükségem van rá!
- Mire van szükséged, akár a mai napot tekinted, akár az egész életet...
- 20 felett a cukorszint...
- Ferjem vizeleteben tul magas cukorszintet mutattak ki. Milyen etrend javasolt?
- Mi a normális vérnyomás és cukorszint?