10 ok a három gyermek vállalása mellett (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: 10 ok a három gyermek vállalása mellett
A fórumcímre válaszolva: egy indokot se tudok nemhogy tízet.
Szerintem csak azok gondolkodnak három gyerekben A MAI VILÁGBAN ! akik:
1. Nagyon jól állnak anyagilag.
2. Akik nem akarnak elmenni dolgozni, aztán ahogy esik úgy puffan alapon gondolkoznak és talán később anyagi bizonytalanságba sodorják magukat és a gyerekeiket.. Na most biztos kiverem a biztosítékot pár embernél, de a környezetemben látottak alapján írtam ezt.
Pedig legtöbben direkt így tervezik, főleg hogy 3-4 év legyen a középső és legkisebb között a korkülönbség, annál tovább jár az anyasági. És hidd el rengeteg magyar nő így gondolkozik, minthogy menjenek dolgozni.
Én se találok melót a 2 gyerek mellett évek óta mégse jut eszembe szülni egy harmadikat, csak hogy még pár évig kapjak huszonakárhány-ezer ft.-ot. De még durvábbat is tudnék mesélni.
Férjem is én is legalább 3 gyerekes családból jöttünk( nekem van még egy + féltestvérem, de ő nem velünk nőt, csak felnőtt fejjel ismertem meg).
Igazából , egy kosza gondolaton kívül nem volt tervben 3 vagy több gyerek, igaz egykét sem akartunk.
Szerintem ez magán ügy, az élet úgyis alakítja. Mikor a második gyerekem vártam, egy anyuka akinek már szintén volt 1 gyereke, kissé megvetően végig mért és azt mondta:Mi nem akarunk így elcsaládosodni.... ma is érzem azt a szégyent pírt ami elfutott.Kicsit felvetet fejjel válaszoltam, mi meg nem akarunk "kisherceget" .
Mit hoz az élet a legnagyobb rendező...KB6 év múlva megint gyereket vállaltak, aki ketten lett:)))))))))))))
Két iskolás fiammal vonultunk a bevásárló központban, neki a 3 három fele ment, hisz a legnagyobb kényeztetett egyke volt addig a kicsik meg még nem hallgattak a szülői szóra. Vissza csíptem:) fültől fülig mosollyal :mégis csak elcsaládosodtál.
Nálunk nincs Nagy Családosok Egyesülete.
Ezért mint magán személy nem pályázhatok..
Miért???Te ,hogy jártál???
Megírnád...De sejtem..valami miatt nem kaptad meg...
Hátha van köztetek aki meg tudja igényelni és nem jár úgy mint én....
Nagycsaládosok állami támogatása háztartási gép és izzócserére
Nemrég tett közzé a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium két pályázati programot, amiben nagycsaládosokat, időskorúakat, fogyatékkal élőket és regisztrált munkanélkülieket próbálnak segíteni úgy, hogy lecseréli régi hűtőjüket, mosógépüket vagy izzóikat újra, energiatakarékosra.
Ez a pályázat remek lehetőség a nagycsaládosok számára, hisz nekik sokszor gondot okoz egy ilyen nagyobb értékű háztartási gép beszerzése, vagy mivel a régi működik, ezért nem cserélik le újra. Pedig amellett, hogy új, még energiatakarékosabb is lenne, ez pedig ennél a két háztartási gép kategóriánál és az izzóknál jelentős villanyszámla megtakarítást is jelentene. Érdemes tehát elgondolkodni a pályázaton való részvételen.
A minisztérium alapvetően a klímavédelem miatt írta ki ezt a két pályázatot, mivel a magyarországi háztartásokban a nagyháztartási gépek 43, 2%-a 8 évnél idősebb. "Amennyiben Magyarországon az összes, kevésbé korszerű készüléket lecserélnék a vásárlók a legkorszerűbb, energiatakarékos készülékekre, akkor elméletileg összesen 1 847 637 tonna CO2 kibocsátás csökkentést lehetne elérni. "- írja a minisztérium.
A két pályázat a Energiatakarékos Háztartási Gépcsere Alprogram és az Energiatakarékos Izzócsere Alprogram. Ezen a néven kell keresni a minisztérium honlapján.
Röviden a pályázatokról
Háztartási gép
A minisztériumnak 1 milliárd forintnyi támogatási kerete van, amit a támogatottakhoz érdekvédelmi szervezeteken keresztül fognak eljuttatni, tehát a családok, idősek nem pályázhatnak maguk, hanem egy őket támogató, segítő érdekvédelmi egyesülethez, alapítványhoz kell fordulniuk, ami felveszi őket a listájukra és közösen pályáznak. A nagycsaládosok esetében ilyen a NOE például, ahol lehet kérni a listára felkerülést. Ennek a módszernek az az előnye, hogy a családoknak nem kell magunknak a pályázattal foglalkozni, iratokat beszerezni, hanem az egyesület intézi ezeket és igazolja is egyben, hogy valóban nagycsaládos az igénylő.
A pályázható összeg mosógépre 60. 000 Ft, hűtőgépre 70. 000 Ft, ami akár lehet a teljes vételár, de ha a család drágábbat akar venni, akkor ez ennek csak egy része lesz (persze ha olcsóbbat vesznek, akkor csak annak összegét kapják meg). Közzétettek egy listát a minisztérium honlapján, ebből is lehet választani háztartási gépet, de ezen kívül is lehet vásárolni.
Az új gépért cserébe pedig le kell adni a régit, amelynek még működőképesnek kell lennie.
A pályázatok határideje 2010. 10. 30, de ez a végső határidő, amíg az egyesületeknek le kell adni a pályázatot, tehát a magánszemélyeknek ennél hamarabb kell jelentkeznie.
Izzócsere
A feltételek nagyon hasonlóak az elsőhöz, annyi, hogy maximum 40. 000 Ft-ért pályázhat egy háztartás, ennyiért cserélhetik le a hagyományos izzókat energiatakarékosra.
A részletes pályázati feltételeket a minisztérium honlapjáról lehet letölteni.
ja nem baj:)
kert-kert....
További ajánlott fórumok:
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Hogy dolgozzam fel a kapcsolatunk mellett született gyermekét?
- Az anyák megpróbáltatásai a csemetéik mellett a gyermekkórházban
- 4. gyermek vállalása 40 évesen
- Második gyermek vállalása ha az elsővel is cukros voltam
- Mikor válik éretté egy anya a második gyermek vállalására?