1.0 motor nagy fogyasztásal mi lehet a gond? (tudásbázis)
Arra, hogy felkészülhessen legalább lelkileg, mi várhat rá.
Azt mondjuk nem értem, miért éppen a két ünnep foglalkozik ezzel, amikor a fű se nő. A fogyasztás valószínűleg nem egyik napról a másikra lett kiugróan magas.
No de ez mire jó?
Megmondja majd a szerelőnek, hogy hol keresse a hibát? 😁
A keverékképzés gyakorlatilag átbillent,ennek többnyire a lambda szonda az oka [link]
Ha nincs a rendszerben(szakadt,eltávolított),akkor szervíz funkcióban van egy gyári átlagérték a vezérlésbe táplálva,az aktiválódik szervíz figyelmeztetéssel.
Én vakon cserélném(egyből).
Persze hengerenkénti kompressziót is ellenőrizni kellene,lehet törött gyűrű is,de akkor a kaltergáz-cső csöpögne,utastérben borzasztó szaga lenne...
najóccakát
Most egy itt kapott tanács alapján te magad akarod megjavítani az autót? 😁
Lehet rossz előgyújtás, kopott vezérműlánc, kompresszió hiba, helytelen keverési arány, stb...
Ezt a szerelő sem fogja megmondani ránézésre. A legegyszerűbb lekérdezni az autó komputeréből a hibakódokat, de az nyilván nem létezik egy ilyen öreg autón.
Az tényleg rengeteg!
Miénk 1,8-as most télen 9 litert zabál és ezen is ki vagyok borulva.
Volt 1,0-es suzukink, az mikor lógott a bele akkor evett 5 litert.
További ajánlott fórumok:
- Ha buliba megyek és közben még szoptatok, lehet-e bizonyos mennyiségű alkoholt fogyasztani?
- Tudjátok hol lehet beszerezni fogyasztásra alkalmas desz.vízet a patikán kívül, mert ott 2l=600Ft, tudtok jobbat?
- A gyógynövény teák fogyasztását túl lehet adagolni?
- Alkoholt lehet fogyasztani alkalmanként, ha szednem kell vérnyomáscsökkentőt?
- Miért nem lehet fogyasztani burgonyát Candida-diéta alatt?
- Nestlé Fitness mindennapi fogyasztásától lehet hízni?